Joseph Boko näytti parasta osaamistaan

Julkaistu:

TOTO64
Markku Nieminen, Ari Moilanen ja Hannu Torvinen olivat keskiviikon tuplavoittajat Vermossa.
Uran ensimmäisissä starteissaan säväyttänyt ja sittemmin epävarmuudesta kärsinyt Joseph Boko loisti Vermon sateisessa illassa. Ruotsalaissyntyinen kolmevuotias ori runttasi johtavan rinnalta Vermon pidennetyllä maalisuoralla kerrassaan upeaan voittoon tuloksella 14,7a/2120m.

Joseph Bokon kyydistä nauttinut hevosen valmentaja Markku Nieminen tunnusti kovimman vastustajan Stonecapes Sethin hyvyyden, mutta myönsi samalla, että hänellä oli ohjissa lähdön paras hevonen.

–  Meillä oli tänä päivänä niin hyvä, että minun ei tarvinnut kuin katsella lopussa. Lähdin alussa varmasti ravia ja minulla oli tavoitteena ajaa johtavan rinnalle. Luotto Joseph Bokoon oli kova.

Valmentaja kertoi, että Joseph Bokon balanssi on sellainen että sillä pääsee mahdollisimman todennäköisesti ravia.

–  Joseph Bokolla joudutaan ajamaan ylipainavalla kengällä eikä meno ole sulavaa. Tämä on oikeasti hyvä hevonen joku päivä.

Willow Pride lennähti ylivoimaiseen voittoon

Nelivuotiaana vauhtivarojaan esitellyt Willow Pride on tällä kaudella ottanut harppauksia eteenpäin ja saanut rutiinin kautta kovuutta otteisiinsa.

Viisivuotias vauhtikone otti suursuosikkina omansa Tammatähdessä. Niemisen valmennettava pääsi helpolla ja kostealla kelillä voittoajaksi riitti 13,7/2120m.

Willow Pride piti odotetusti johtopaikan ja olisi tarvittaessa saanut vetää erittäin hiljaa. Tamma oli kuitenkin sen verran virtavana, että vauhti pysyi suht' hyvänä 15:n lukemissa ensimmäisellä kierroksella.

Jälkimmäisellä ringillä Willow Pride pidensi askelta ja muut jäivät. Voitto tuli ylivoimaiseen tyyliin.

–  Willow Pridelle kaikki oli todella helppoa ja paljon olisi ollut varaa parantaa. Tamma on ottanut harppauksia ja kuuluu (tulevaisuudessa) tammaparhaimmistoon terveenä pysyessään, ohjastaja Ari Moilanen kertoi.

Toisen voiton Moilaselle toi Tero Pohjolaisen treenaama Borgmester, joka kiersi 16-numerolla kaikki kolmen kilometrin stayer-kisassa. Pahin vastustaja Cacshot laukkasi alussa, mikä helpotti Borgmesterin tehtävää oleellisesti.

Cacshot pääsi pääryhmään kiinni vajaa kaksi kierrosta ennen maalia ja teki Borgmesterin selästä kaikkensa, muttei voinut tälle mitään.

–  Hevosen terveydentila lienee tällä hetkellä parempi kuin aikaisemmin. Se vaikuttaa positiivisesti sekä rauhallisuuteen että ravivarmuuteen, Moilanen kertoi Borgmesterin nykytilanteesta.

Tapio Perttunen lähti Uljas Suomalaisella matkaan niin maltillisesti kuin mahdollista. Uljas Suomalainen painoi sen verran ohjille, että oriin ohjastaja-valmentaja päätti kierrättää suojattinsa johtavan rinnalle.

Keulassa juosseen Viriorin ohjastaja Ari Moilanen luovutti paikan suosikille, eikä tällä ollut tämän jälkeen mitään hätää voiton suhteen.

Lähimmäksi runttasi rinnalla juossut Pauhis, joka sekin jäi turvallisen välimatkan päähän. Kolmas oli Viriori.

Ulk Delle Selven ohjastaja Hannu Torvinen oli tietoinen, että sisäpuolen Leon Cogerista ei ole kiihdytyksessä asiaa ohi. Torvinen lähti Juuso Holttisen valmennettavalla maltillisesti matkaan ja kierrätti etusuoralla ajokkinsa johtavan rinnalle, mistä Ulk Delle Selve karkasi vakuuttavaan voittoon.

Torvisen toisen voiton toi päätöskohteen Cantona America väkevän kirin päätteeksi. Ruunaa valmentaa Christa Packalen.

Torvisella ei ollut huonoa palautetta annettavana Vermon pidennetystä maalisuorasta.

–  Parissa kohdassa maalipaalu oli tänään oikeassa paikassa ja kahdesti osuttiin siihen ensimmäisenä. Nyt loppusuoralla on enemmän aikaa koittaa ohitusta. Ei minulla ole mitään negatiivista sanottavaa (uudistuksesta).

Oikea Toto64-rivi Vermo 11.9.

Toto64-1: 8 Uljas Suomalainen

Toto64-2: 2 Ulk Delle Selve

Toto64-3: 1 Willow Pride

Toto64-4: 16 Borgmester

Toto64-5: 7 Joseph Boko

Toto64-6: 11 Cantona America

Kuusi oikein -tuloksille 86,46 euroa

Viisi oikein 2,00 e

Neljä oikein -tuloksille ei voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt