Huippuvalmentajan nuori ravurinalku starttaa Vermossa kysymysmerkkinä

Julkaistu:

TOTO64
Salty Dog omaa potentiaalia nousta hyväksi ravihevoseksi.
Tuomas Korvenojan valmentama kolmevuotias Salty Dog voitti ensimmäisen starttinsa Örebrossa toukokuun lopussa, muttei seuraavassa kisassaan pystynyt parhaimpaansa kierrettyään johtavan rinnalle.

Salty Dog taipui ajoissa ja jäi yhdeksänneksi. Ori kulki kymmenyksen verran alle 16-vauhtia, vaikka kaikki ei ollut kunnossa.

– Viimeksi oli hengityksen kanssa sanomista. Kurkku on tutkittu, kun hevosilla voi olla läppävikaa, muttei aina. Keskiviikon startti on testijuoksu, missä katsotaan mitä hevonen tekee ja samalla nähdään, joudutaanko tekemään jotain fyysisesti, ohjastaja-valmentaja Korvenoja kertoi viitaten mahdolliseen kurkkuoperaatioon.

Korvenoja on valmentanut useita huippuhevosia Brad de Veluwesta lähtien. Lewis Ale voitti viime vuonna Kriteriumin.

Salty Dogin ura käsittää vasta kaksi starttia. Valmentajan näkemyksen mukaan siinä on potentiaalia jo keskiviikon starttia ajatellen, jos kaikki on kohdallaan.

Vermoon on luvattu keskiviikoksi sateista keliä, mikä ei ole paras mahdollinen säämuoto kurkkuvikaisille hevosille.

– Hevonen on treenannut paljon ja ollut ihan okei. Kuntopohja on hyvä, mutta saa nähdä kuinka henki kulkee sateessa. Jos kaikki menee hyvin niin ori pystyy voittamaankin.

Korvenojan suojatti starttaa kakkossuosikkina matkaan radalta kolme. Taktiikka on etukäteen suht’ maltillinen.

– Salty Dog on pitkäravinen hevonen, enemmän jaksava kuin nopeasti matkaan kiihdyttävä. Hyvä juoksu on toiveissa, aggrella ei ole tarkoitus ajaa. Katsotaan lopussa, mistä sijoituksista pystymme taistelemaan. Hevonen kilpailee etukengittä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt