Marschall Match dominoi Oulu Express -karsintaa

Julkaistu:

TOTO64
Sekä Marschall Match että Hannu Korpi olivat Vermossa pitelemättömiä.
Tapparan raviliigavarsa Marschall Match lunasti paikkansa kolmevuotiaiden lämminveristen Oulu Express -finaaliin. Ruuna otti vakuuttavan voiton ja nousi kuumimpien suosikkien joukkoon finaalia ajatellen.

Marschall Match oli karsintalähdössä auton takaa nopein ja pääsi keulapaikalle. Tämän jälkeen ruuna sai vetää maltilla.

–  Koitettiin lähteä reippaasti matkaan ja olla rohkeita koko ajan. Marschall Match lähti tosi hyvin liikkeelle ja kärkipaikka saatiin puolustettua. Sen jälkeen oli selvää, että keulasta ajetaan, ohjastaja Hannu Torvinen kertasi lähdön tapahtumia.

–  Ruuna sai vetää tosi rauhassa. Vauhti rupesi viimeisellä takasuoralla kiihtymään, mutta hevonen tuntui hyvältä koko ajan. Marschall Match vaihtoi rytmiä helposti ja maalissa oli voimia jäljellä.

Tuija Irrin valmentama Marschall Match ei ole kuulunut suosikkien joukkoon kolmevuotiaiden ikäluokkakisojen voittospekulaatioissa. Osake on vahvasti nousussa tällä hetkellä.

–  Hevonen oli tänään paljon parempi kuin aikaisemmin ja uskon, että ruuna petraa startti startilta. Se tässä on tarkoituksenakin että koitetaan viedä hevosta eteenpäin koko ajan.

Oulu Express -finaali ajetaan Oulussa Äimäraution raviradalla lauantaina 7. syyskuuta 19000 euron ykköspalkinnolla.

–  Finaalista tulee kova lähtö ja uskon Marschall Matchin olevan yksi niistä joka pystyy kärkikamppailussa olemaan.

Marschall Matchin lisäksi finaaliin selvisivät Sahara Peyote, Sahara True Lies ja Club Nord Yankee.

Hannu Korpi voitti kolmesti putkeen

Hannu Korvella oli etukäteen harvinainen mahdollisuus ottaa ohjastaja-valmentajana tyylipuhdas hattutemppu maamme pääradalla Vermossa.

Korpi ajoikin hurmiossa. Ensimmäinen ajokki Grainfield Aiden lähti matkaan takarivistä, mistä Korpi pelikansan yllätykseksi suuntasi heti startista eteenpäin kohti paikkaa johtavan rinnalla.

–  Koitin päästä takarivistä läpi ja parijonoon, mutta päätin lopulta ajaa eteenpäin. Vauhti ei tuntunut niin kovalta kuin oli (väliaikojen mukaan), ja päästiin kuolemanpaikalle ajamaan puolikas hiljaa.

Grainfield Aiden kilpaili talvella Ruotsissa, missä ruuna sai lisää kovuutta ja meni kovien starttien myötä eteenpäin. Ensi talvena Korpi aikoo suunnata jälleen länsinaapurin valloitukseen.

–  Grainfield Aiden kilpailee hyvässä kunnossa ja hyvillä mielin voin jättää sen tauolle. Pidetään marraskuulle paussia, ajetaan sitten jokunen startti alle ja lähdetään sen jälkeen Ruotsiin.

Toisen voiton Korpi otti Janis Joplinin rattailla suoraviivaisella taktiikalla. Keulaan päästyään tamma piti pintansa vuorenvarmasti.

–  Tämä oli yksi helpoimpia voittoja mitä olen hevosilla ajanut. Käskin tammaa pari kertaa enkä vetänyt silmälappujakaan, kun tunsin että veto riittää. On kiva voittaa omalla hevosella, kun voittorahat tulee lyhentämättömänä tilille.

Pirkkalalainen viimeisteli "silinterin" Gashaw Bokolla, joka oli kolmikosta etukäteen epävarmin. Korpi pelasi upporikasta ja rutiköyhää nappaamalla ruunalta kaikki kengät pois. Riskipeli onnistui sataprosenttisesti.

Gashaw Boko ravasi ulkokautta erikoisella tyylillä loppuun asti, mutta kesti kasassa maaliviivan yli. Korvella oli aikaa keskittyä tuulettamiseen.

–  Vauhti oli kovaa ja hevonen tuntui hyvältä. Gashaw Boko kiri omintakeisella tyylillä, mutta ei tämä näin hyvin ole aikaisemmin ravannut.

One Directionille vihdoin voitto

One Direction teki nelivuotiaana hyvää jälkeä ja pääsi aina Derbyn finaaliin asti. Odotukset viisivuotiskaudelle oli korkealla, mutta hevonen ei ollut tasollaan eikä yltänyt kertaakaan korkeimmalle korokkeelle.

Hanna Lepistön valmennettava väläytti nousuvirettään juuttumalla viikko sitten pussiin. Tällä kertaa Iikka Nurmonen ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan kierrätti ajokkinsa keulahevosen rinnalle.

–  Hevonen on kilpaillut hyvässä iskussa, mutta paljon on ollut epäonnea matkassa, Lepistö kertoi liikuttuneena.

One Directionin edellinen voitto tuli huhtikuussa 2017 kotiradalla Vermossa.

–  Tässä on paljon hevosta jatkoonkin, kun One Directionilla pystyy (taktisesti) ajamaan monella eri tavalla, Nurmonen kehui.

Ainoan suomenhevosten Toto64-lähdön vei nimiinsä Varsova pitkän kirin päätteeksi.

Oikea Toto64-rivi 28.8.

Toto64-1: 11 Grainfield Aiden

Toto64-2: 4 Janis Joplin Boko

Toto64-3: 3 Gashaw Boko

Toto64-4: 3 One Direction

Toto64-5: 8 Varsova

Toto64-6: 3 Marschall Match

Kuusi oikein -tuloksille 2298,84 euroa.

Viisi oikein 30,16 euroa ja neljä oikein 4,38 e.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt