Raviratojen väriläiskällä sauma puhtaaseen hattutemppuun

Julkaistu:

toto64
Hannu Korpi jahtaa kolmea peräkkäistä voittoa keskiviikkona Vermon raviradalla.
Palomies Hannu Korpi on tunnettu väriläiskä ravipiireissä. Hän ei tyydy haastatteluissa ravijargoniin ja radalla pirkkalalainen ajaa usein aktiivisesti ja aggressiivisesti. Voittaessaan Korpi usein innostuu tuulettamaan.

Keskiviikkona voittajahaastatteluita voi olla tiedossa useampia. Mikäli kaikki menee putkeen, niitä nähdään kolme putkeen. Korvella on viivalla peräkkäisissä Toto64-lähdöissä Grainfield Aiden, Janis Joplin Boko ja Gashaw Boko.

Grainfield Aiden kilpaili talvikaudella Ruotsissa, missä startit veivät ruunaa oikealla tavalla eteenpäin. Kesällä Grainfield Aiden voitti kolme starttia putkeen ennen kuin voittokulku katkesi Teivossa pari viikkoa sitten.

Viime lauantaina Porissa Grainfield Aiden ravasi kovan tuloksen 12,8a/2100m, millä irtosi kolmas sija.

– Hevonen olisi pystynyt voittamaan Porissa, mikäli olisi päässyt tulemaan lopussa sujuvasti. Loppukurvissa oli ahdasta ja jouduin ajamaan hetken aikaa maltilla. Siihen meni ainakin kakkossija, Korpi näki.

Vermossa Grainfield Aiden starttaa mailin matkalle matkaan radalta yksitoista. Lähtöpaikka on sen verran haastava, että ohjastaja-valmentaja joutuu ottamaan puheissaan hieman takapakkia.

Mutta vain hieman.

– Porissa Grainfield Aiden juoksi kengät jalassa, mutta tässä kisassa siltä otetaan toista kertaa kengät pois ja laitetaan jenkkikärryt perään. Kyseisellä varustuksella hevonen voitti Lahden lähdön, joka oli tähän asti kovin suoritus. Ysi- tai kymppiradalta olisin ollut saletti voitosta, mutta nyt radalta yksitoista en ole aivan varma.

Varustemuutoksia muillekin

Suoraviivaisin taktiikka Korvella on luvassa Toto64-pelin kakkoskohteessa, missä hän tähtää koko matkan johtoon Janis Joplin Bokolla.

– Janis Joplin Boko on jonkinlainen peli olemassaan, mutta kovin totinen vielä tässä vaiheessa uraansa. Toivottavasti se malttaa rauhoittua starttien myötä. Viimeksi Turussa hevonen oli johtopaikalla kovasti ohjilla.

– Keulaan koetan ja lisään hevoselle ensimmäistä kertaa vetolaput. Tammalta ei ole koskaan avattu korvia tai mitään eikä niitä aukaista vieläkään. Tamma pystyy voittamaan tämän lähdön, mikäli se vastaa lappuihin oikealla tavalla. Se kykenee menemään täydellä matkalla menemään 15-ajan, millä ollaan tässä startissa liki.

Gashaw Boko on Korven mukaan "erikoinen peli". Se tuntui Vermossa ohjastajan käteen voittajalta toisessa ulkona, kun kärki veti 11-vauhtia keulassa.

Tämän jälkeen ohjat hävisivät kokonaan eikä hevonen runtannut ollenkaan totutusti perille. Ruuna jäi peräti yhdenneksitoista.

– Tähän kisaan tehdään sellainen muutos, että otan kaikki kengät pois. Lisäksi suojia kuten kainalosuojat pystyy pudottamaan pois. Gashaw Bokon kanssa olen kaikki tai ei mitään -taktiikalla matkassa.

– Nähtäväksi jää, kuinka ruunan jalat reagoi kengättömyyteen. Olen valmis ottamaan riskin balanssin suhteen. Uskon, että Gashaw Boko on ravatessaan korkealla. Mielestäni kaikilla hevosilla on Vermossa sauma olla korkealla.