Neljällä hevosella Derbyyn pyrkivä Timo Korvenheimo paljastaa ykkösaseensa – ”Tuntuu mainiolta”

Julkaistu:

Derby-karsinnat
Orimattilalaisesta menestystallista tulee Vermon Derby-karsintoihin kaksi tuoretta SE-hevosta.
Hurjassa nosteessa viime vuosina ollut Timo Korvenheimo valmentaa Orimattilassa päälle neljääkymmentä ravuria, joista valtaosa on varsoja. Nelivuotiaiden kauden päätapahtuman Derbyn karsintoihin mies saapuu keskiviikkona neljän hevosen voimin.

Valmentaja pitää Jolly Royta joukkueensa ykkösnyrkkinä.

Ori oli Kuopio Stakesissa hienosti toinen ja pinkoi sen jälkeen Forssassa 2100 metrin tasoitusajossa SE-lukemat 13,4. Sen jälkeen voittoja ei ole tullut, mutta keskiviikon tärkeässä paikassa hevosesta on kovat odotukset.

– Jolly Roy oli viime juoksussaan rehellisen kehno, mutta se olikin vähän sellainen valmistava startti pieneltä tauolta. Hevosta ei oltu trimmattu siihen. Nyt oriilla on taas harjoiteltu terävämmin, ja se tuntuu mainiolta. Odotan sen tekevän kauden parhaan starttinsa keskiviikkona, Korvenheimo uskoo.

– Hevonen kuuluu mielestäni 4-vuotisikäluokan parhaisiin menijöihin. Derbyn 2600 metrin matka ei ole ongelma vauhtikestävälle hevoselle. Jolly Roy joutui takarivin lähtöpaikalle, mutta onneksi siltä löytyy tarvittaessa myös kirivoimaa. Odotan oriilta aika selkeästi eniten nelikostani.

Tyhjennysharjoitus piristi

Korvenheimon toinen SE-hevonen on Sahara Sandstorm, joka korjaili heinäkuussa 3100 metrin tasoitusajon ennätystä. Se oli vahva näyttö hevosen kovasta fysiikasta, jota Derbyssä aina tarvitaan.

Sahara Sandstormilla on kuitenkin kovien juoksujen jälkeen alla epäonnistuminen.

– Hevonen jäi viimeksi reippaassa vauhdissa kuolemanpaikalle eikä ihan kestänyt sitä. Sille haluttiinkin oikein kova startti, jossa se sai mennä vähän väsyksiin. Ruuna on sellaisen juoksun jälkeen aina parhaimmillaan, valmentaja huomauttaa.

– Sahara Sandstorm on ollut nyt oikein positiivinen kotona. Siltä vedetään ensimmäistä kertaa korvat auki, ja uskon, että tällä on hyvä vaikutus hieman laiskaan hevoseen. Sen lähtöpaikka on ankea, mutta toivotaan, että lähdössä tapahtuisi juoksunkulun suhteen jotain normaalista poikkeavaa, jolloin silläkin olisi finaalisauma.

Myös Ambrielin ja Club Nord Easyn kanssa Korvenheimo on melko maltillisin odotuksin liikenteessä.

– Niilläkin on huonot lähtöpaikat. Club Nord Easy oli kyllä viimeksi Mikkelissä parempi kuin vähän aikaan. Se juoksisi parhaiten vapaalta radalta, kun saisi mennä tasaista kovaa koko ajan. Noin ulkoa sen nopeus ei taida kuitenkaan riittää alussa mitenkään keulille.

– Ambrielia treenattiin pari kuukautta tässä välissä aika kovaa, koska tärkeät tammojen ikäluokkalähdöt täyttävät syksyn. Kasirata karsintaan tarkoitti sitä, etten ole nyt viritellyt hevosta äärimmilleen. Vermossa sille saadaan valmisteleva startti Villinmiehen Tammakilvan karsintaan, ja toivottavasti sillä olisi siinä parempi arpaonni, Korvenheimo sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt