Uuden ravikuninkaan suunnitelmat selvillä – jättää pian verottajan nuolemaan näppejään

Julkaistu:

ravit
Tähen Toivomus on palautunut kuninkuusravisavotastaan paremmin kuin valmentajansa. Ravikuningas aikoo kirmata jo ensi kuussa karkuun verottajalta.
Ravikuningas Tähen Toivomuksen valmentaja ja osaomistaja Pauli Raivio huokaa syvään, kun häneltä udellaan parin viime viikon kulusta.

Lahden suurkarkeloihin napakymppireissun tehnyt Hankasalmen kaksikko on ollut pyörityksessä kuin parhaimmat elokuvatähdet.

– Hevonen on kyllä palautunut paljon paremmin kuin mies. Vieraita on ollut mahdottomasti, ja puhelin on pirissyt kuninkuusravien jälkeen, Raivio kertoo.

– Vasta nyt elämä on alkanut muuttua aika normaaliksi.

Torilla ei kompuroida

Hevosvaltakunnan uutta valtiasta, sen omistajia ja ohjastaja Henri Bollströmiä juhlittiin kuninkuusravien jälkeisenä keskiviikkona Hankasalmen ja perjantaina Jyväskylän raveissa.

Yleisölle tarjottiin kakkukahvit, ja pääsipä päätähtikin hotkaisemaan omasta ruisleipäkakustaan.

Hankasalmen kuuluisuuksilla on vielä yksi rypistys jäljellä: torijuhlat.

– Hankasalmen kunta järjestää meille perjantaina juhlat. Torilla tavataan!

– Siellä pitää olla tarkkana, ettei kompastu asvaltilla. Muuten voisi tulla ruhjeita miehelle tai hevoselle, Raivio nauraa ja viittaa kiekkoleijonien MM-juhlintaan tämän vuosikymmenen alussa.


PM kiikarissa

Pelkästään patsastellessa Tähen Toivomuksen ja Raivion viime päivät eivät ole sujuneet.

Ravikuningasta on treenattu valmentajan mukaan kevyesti, ja sen tallikavereita on käynyt myös kilpailemassa. Niistä Eskolan Jyräys starttaa lauantaina 5-vuotisikäluokan pääkilpailussa Derbyssä.

Tähen Toivomus nähdään seuraavaksi kilpailuvoilokki kyljessään 2,5 viikon päästä Oulu GP:ssä.

– Oulun lähtö on suunnitelmissa. Jos kaikki menee normaalisti, oriilla ajetaan luultavasti viikkoa myöhemmin Turussa Pohjoismaiden mestaruudessa.

– PM voi hyvin olla Tähen Toivomuksen viimeinen lähtö tänä vuonna, tai se juoksee sen jälkeen ehkä korkeintaan kerran, Raivio pohtii.

Verokirstu karttuu

Oulu GP käynnistää uuden Kavioliigasarjan, jossa molempien rotujen huipuille on lauantaisiin tarjolla isopalkintoisia lähtöjä.

Ravikuningas ei niissä kuitenkaan kahlaa.

– Pitää olla malttia mukana, jotta ori jaksaa ensi kesänäkin. Aika hyvin se on sitä paitsi rahaa jo tienannutkin, eikä verottajakaan tarvitse enempää, Raivio heittää.

Tähen Toivomuksen kausiansiot ovat jo 132 000 euroa.

Valtion kirstu voi sen sijaan karttua talvella toisen hankasalmelaishevosen ansiosta.

Raivion tallin huippuihin lukeutuvalle Ellin Sisulle kuuluu taas parempaa harakoille menneen kesäkauden jälkeen. Se on kohta palaamassa tositoimiin kuukausien kilpailutaukonsa jälkeen.

– Ellin Sisu kärsi hammasongelmista, mutta on nyt paremmalla mallilla. Ehkä se voisi olla starteissa myös rauhallisempi kuin keväällä, valmentaja toivoo sähäkkäluonteisesta suojatistaan.

– En kilpailuta hevosiani mielelläni toisiaan vastaan samoissa lähdöissä. Kun Tähen Toivomus jää tauolle, Ellin Sisulla on hyvä aika palata radoille. Sillä tähdätään syksyyn ja talveen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt