Huippulupaus meni menojaan ja tienasi 30 000 euroa – ”Monta huippuhevosen ominaisuutta”

Julkaistu:

Ravit
Edwina Orden vei Tammakriteriumin nimiinsä.
Tammakriteriumin selvä suosikki Edwina Orden piti pintansa Teivossa ravatussa 30 000 euron kolmevuotiaiden huippulähdössä.

Santtu Raitalan ajokki noteerasi huipputuloksen 13,3a/2100m. Voiton kaava oli selvä: keulaan ja kaasu pohjaan.

Ohjastaja ei ollut huolissaan reippaasta temposta, mutta toivoi tamman saavan hengähtää edes hetken. Näin kävi kolmannella puolikkaalla.

– Minulla ei ollut radikaalia tunnetta, että tamma taipuisi. Olen oppinut luottamaan siihen, ja vaikka ensimmäinen tuhat mentiin kovaa, niin tamma ravasi helpon tuntuisesti.

– Koetin hillitä hevosta sen minkä pystyin. Ajattelin, ettei vauhti ei tuntunut ylikovalta, kunhan tamma saa jossain vaiheessa latautua. Näin kävi kolmannella puolikkaalla ennen kuin kaverit tulivat jälleen rinnalle. Ilmaiseksi en halunnut päästää muita iholle eli siinä oli kaikenlaisia asioita mietittävä taktisesti, Raitala kertoi.

Timo Korvenheimon valmentama kaksikko First Class Lady ja Sahara True Lies pääsi lopussa lähimmäksi Edwina Ordenia, mutta pysyivät varmasti takana.

– Loppusuoralla Edwina Orden teki hienon työn ja vastasi suht' helppoon voittoon. Lopputuloskin oli tosi kova, Raitala sanoi.

Edwina Ordenissa on ainesta kehittyä kansainvälisen tason jyräksi, sillä se ei väsy helposti reippaankaan matkavauhdin jälkeen. Toukokuussa Kuopiossa Suomen ennätyksen ravanneella tammalla riittää vauhtiakin.

– Tammassa on ainesta pitkälle. Siinä on monta huippuhevosen ominaisuutta, ja on tosi mielenkiintoista nähdä mihin asti tamma yltää, kun terveyttä riittää ja mennään tästä eteenpäin. Uskon, että siitä on ainakin avoimelle tasolle asti.

Edwina Ordenin valmentaja Tanja Goman-Nieminen hoitaa lahjakkuuden verryttelyt.

– Tanja hoitaa lämmittelyt ja minä hyppään ohjiin muutama minuutti ennen lähtöä. Esittelyssä Edwina Orden oli kivan tuntuinen ja malttoi hetken olla rauhallisesti. Kilpailutilanne kun tuli, tamma oli innokkaampi.

Raitala kertaa neljä

Santtu Raitala juhli myös muissa kohteissa keräten yhteensä neljä ykköstilaa.

Exaudio Vicillä on samantapaisia ominaisuuksia kuin Edwina Ordenilla, sillä ranskalaissyntyinen runttaaja jaksaa mennä.

Raitala kierrätti ajokkinsa toisessa kaarteessa eteenpäin ja pääsi aina keulaan asti etusuoralla. Tämän jälkeen kaksikolla ei ollut hädän päivää voiton suhteen.

– Hevonen on ollut hyvä koko ajan, mutta ehkä tämä oli uran suorituksista kirkkain. Exaudio Vici meni tosissaan kovan ajan ja osoitti vauhtikestävyytensä vaikka matkalla mentiin kovaa. Se tuli oikein hyvällä tyylillä maaliin.

Exaudio Vici ravasi sekuntikaupalla kovempaa kuin aikaisemmin. Startit ovat Raitalan mukaan vieneet sitä eteenpäin.

– Balanssi ja varustus pysyivät samoina kuin aikaisemminkin.

Exaudio Viciä valmentaa Antti Ojanperä, jolle toisen voiton toi Vappuäijä. Ohjissa oli kukapa muukaan kuin Raitala.

– Vappuäijä oli tänään hyvän tuntuinen ja onneksi malttoi lähteä ravia matkaan. Ensimmäinen tuhat mentiin kivasti, minkä jälkeen Enon Vilpin kanssa otettiin tosissaan mittaa. Niiden keskeen käytiin tosi hieno matsi, jossa pidemmän korren veti Vappuäijä.

Lämminveristen avoimen lähdön Raitala voitti Shotproofilla ennen kaksikosta vetoapua saanutta Top Of The Worldia. Suosikki Seabiscuit taipui raskaan reissun jälkeen johtavan rinnalta.

– Kärjen reipas vauhti auttoi meidän tehtävää. Shotproof ratkaisi hienosti kirillään homman eduksemme ja teki hienon juoksun kuten teki muutkin voittajahevoseni. Joskus Shotproof on ottanut laukkoja, mutta tänään se oli suht' varman tuntuinen. Ehkä viime kertainen puhdas suoritus toi itsevarmuutta sen ravaamisen, Raitala sanoi.

Sekä Lindy Poppins, Callela Einstein että Joriini voittivat lähtönsä vaivatta johtopaikalta.

Oikea Toto75-rivi, Teivo 17.8.

Toto75-1: 6 Lindy Poppins

Toto75-2: 4 Callela Einstein

Toto75-3: 2 Vappuäijä

Toto75-4: 2 Exaudio Vici

Toto75-5: 9 Shotproof

Toto75-6: 3 Joriini

Toto75-7: 3 Edwina Orden

Seitsemän oikein -tuloksille 173,05 euroa

Kuusi oikein 3,27 e, viisi oikein -tuloksille ei voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt