Landen Paukun voittosarja jatkui Derby-karsinnoissa

Julkaistu:

SUOMENHEVOSTEN DERBY
5-vuotisikäluokan suurimmat tähdet selvittivät karsintaesteen, vaikka parilla raharikkaalla oli pientä kompurointia.
Jyväskylän torstai-illassa karsittiin finalisteja viikon päästä lauantaina ajettavaan suomenhevosten Derbyyn. 12 Finaalipaikkaa tavoitteli 24 hevosta, jotka oli jaoteltu kahteen 12 hevosen karsintalähtöön.

Hiioppi hallitsi ensimmäistä karsintaa näytöstyyliin. Sen tehtävää auttoivat pelisuosikki Vixelin laukat, mutta Aimo Vuorisalon valmennettava irtosi keulasta siihen tyyliin, että Vixelillä olisi riittänyt ravillakin tekemistä.

– Voimia jäi ihan jonkin verran ja on mielenkiintoista nähdä miten paljon hevonen vielä petraa nyt kun se saa startteja. Toisesta karsinnasta tulee uusia kovia haastajia, mutta nopeus ja ravivarmuus ovat meidän käyttökelpoisia aseita niitäkin vastaan, Jukka Torvinen painotti.

Hiioppi nappasi viime vuoden päätapahtumasta Kriteriumista kakkosen, mutta on sen jälkeen siirtynyt Jukka Kauppisen tallista Vuorisalolle.

Ori ansaitsi karsintavoitosta 5500 euroa tuloksella 26,6/2100 metriä. Hevosen omistavat Ari Kortelainen ja Anne-Marie Ljungqvist Kokemäeltä.

Yksi 5-vuotisikäluokan tähdistä Vixeli laukkaili paljon viime kaudella, mutta oli tänä vuonna malttanut kulkea kaikissa kahdeksassa kisassaan kiltisti ravia. Torstaina tahti muuttui, kun hevonen laukkasi kahdesti ja molemmilla kerroilla takasuoralla talliportin kohdalla.

– Laukat tulivat yllättäen ja yhteen askeleeseen. Yleensä se varoittaa edes vähän. Ehkä se oli vain sellaista keskittymishäiriötä tällä kertaa, Tapio Perttunen selvensi.

Vixeli selvisi nipinnapin hylkäyksettä ja kiri vielä neljäntenä maaliin. Muut neljä finalistia olivat Virin Varpu, Ypäjä Luotsi, Tohtori ja Milsger.

Yksitoista kertaa Landen Paukku

Ikäluokan suurin tähti on ollut Landen Paukku, jota ei tosin oltu ilmoitettu Kriteriumiin, mutta muut suurkilpailut ori on vienyt nimiinsä. Ja on vienyt yleensäkin kaikki kilpailut joihin se on osallistunut. Saldo on nyt yksitoista starttia ja yksitoista voittoa.

Jyväskylässä tähti voitti johtavan rinnalta parastaan yrittämättä ja vire on selvässä nousussa, kun tälle kaudelle on alla vasta kolme starttia.

– Tällä voi ajaa mistä vaan, enkä ollut huolissani paikasta johtavan rinnalla. Keulahevonen määräsi tahdin, sillä halusin ajaa niin hiljaa kuin mahdollista. Hevonen jäi lopussa hieman odottelemaan muita, mutta voitti tosi helposti. Rajoja ei ole vielä katsottu ja mukavahan se on lähteä finaaliin, Jani Suonperä selosti.

Landen Paukku sai karsintavoitostaan luonnollisesti saman 5500 euroa kuin Hiioppikin. Sen voittoaika oli rauhallisen matkavauhdin jälkeen 28,1/2100 metriä. Suonperä myös omistaa hevosen.

Toisessakin karsinnassa nähtiin ratkaiseva laukka, kun Sippimies hyppäsi johtopaikalta loppusuoran alussa. Voittoa laukkaan tuskin meni, mutta sijoitus olisi todennäköisesti ollut jonkin verran nykyistä neljättä korkeampi. Tästä finaaliin selvisivät lisäksi. Heporix, Eskolan Jyräys, Tinderi ja Rokkoff.

Derby-finaali kilpaillaan 24.8. Superlauantai Toto75:n ohessa 45000 euron ykköspalkinnolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt