Her Royal Highness Tammatähdeksi lähdön vähiten ansainneena – hurja varusterikko toi draamaa Vermon ravi-iltaan

Julkaistu:

TOTO64
Vermon illassa riitti tapahtumia ja Toto64-potti kohosi päälle 30000 euron.
Lämminveritammojen kärki on ollut useita vuosia seesteisen vakaa ja tuttu, mutta tällä kaudella siellä on nähty piristävästi uusia nimiä. 5- ja 6-vuotiaita tulokkaita puskee vääjäämättä väistyneiden tai pian väistyvien kestotähtien tilalle. Vermon avoimessa Tammatähdessä otsikoihin säntäsi Her Royal Highness, joka lähti kisaan rohkeasti vain 45000 euroa ja lähdön vähiten ansainneena.

Kuusankoskelaisen Her Royal Teamin 6-vuotias oli kisassa lopulta selityksittä paras, sillä Jukka Torvinen kannusti hevosen ykköseksi suosikiksi luotetun BWT Burnin Aliven ulkopuolelta johtohevosen rinnalta.

– Tämä on vahva tamma, eikä juoksupaikka pelottanut. Muut ampaisivat aika kovaa matkaan ja me puolestaan pääsimme etenemään rauhassa kiertelemättä toiselle ilman vetoapua. Aika varhaisessa vaiheessa tuli tunne, että keulahevosesta saadaan ainakin ote, eikä varsinaista vaaraa tullut sitten lopulta muualtakaan, Torvinen kommentoi.

Tiina Poikolainen valmentaa tammaa, joka nappasi 4000 euroa tuloksella 14,1/2100 metriä. Viiden hengen omistajaporukasta päästiin myös voittajakehässä mikrofoniin kiinni.

– Alkujaan liisasimme hevosen ja myöhemmin saimme mahdollisuuden lunastaa sen omaksi. Huonoa tuuria on riittänyt varsinkin isoissa kisoissa ja minusta hevosen voittosummassa voisi olla ykkönen edessä. Eiköhän me ehditä se vielä kerätä. Hieno tamma, joka ei jätä leikkiä kesken. Kun muut alkavat ajamaan, niin tämä lähtee vasta menemään, Eero Korhonen kehui.

Her Royal Highnessin statistiikka on komea, kun keskiviikon voiton myötä se on voittanut joka kolmannen 36 startistaan.

Dramaattinen varusterikko sekoitti kolmannen Toto64-kohteen

Lämminveristen 2600 metrillä riitti tapahtumia ja ykköseksi kiri suuryllättäjä Paddock's Star. Tuomas Korvenojan pelisuosikki BWT Danger ampaisi johtoon, mutta hevosen varustuksesta katkesi kuolain pian lähdön jälkeen ja se tarkoitti käytännössä, että ohjastajan ratti katosi lähes tyystin. Ruuna BWT Danger pysyi onneksi suhteellisen fiksuna ja rauhallisena. Taktisiin kuvioihin ongelma tietysti vaikutti, kun keulapaikka oli matkalla tarjolla kakkossuosikille, että suosikille saatiin opaskoira perille saakka.

Loppusuoralla nähtiin vielä kuinka kilpailijat haluavat ensisijaisesti turvata toisensa. Keulaan matkalla ajanut Ari Moilanen kun tuki BWT Dangerin maaliin sen jälkeen, kun huomasi oman ajokkinsa Je t'Aime Zonin päätyvän kakkoseksi.

– Ammatti-ihmiset kun ovat asialla, niin silloin osataan toimia tilanteen mukaan. Onneksi hevoseni oli aika rauhallinen ja pysyi sisäradalla. Annoin sen mennä hetken ja toivoin, että se pysyy sisäradalla. Matkalla huusin Moilaselle, että aja eteen ja lopussa kun ratti katosi kokonaan, niin Ari tuki meidät maaliin ja radalta pois. Pohjimmiltaan tilanteessa oli aika vähän draamaa, mutta olisihan sitä tietysti voinut olla, Korvenoja selvensi katkonainen kuolain kädessään.

– Kaikkea voi sattua. Lopulta ruuna tuli voimissaan maaliin ja kolmansiakohan me vielä oltiin. Ensi viikolla uudestaan, mutta varustemuutos tulee, sillä tällä kuolaimella ei jatketa, Korvenoja myhäili rauhallisena, vaikka juuri oli ollut tilanne päällä.

Paddock's Starin ohjastaja Jarmo Savolainen sai olla onnellinen kahdestakin asiasta.

– Kieli keskellä suuta ajettiin koko kärkiporukka, mutta päästiin turvallisesti perille. Mukavahan se on vaihteeksi voittaakin. Hevonen on tuntunut tosi hyvältä kotona, mutta tietysti ykkönen oli yllätys kovassa sakissa, Savolainen tunnusti.

Vermo Areenan Twitter-tilillä on video lähdön maaliintulosta, jossa Ari Moilanen tukee BWT Dangerin maaliin.

Ajajaliigan kärkinimi vauhdissa

Hannu Torvinen ohjasti Toto64-kierroksella kolme ykköstä ja sen ulkopuolellakin yhden, joten kissa-hiiri -leikki Santtu Raitalan kääntyi nyt siihen suuntaan, että Torvinen karkasi pienelle karkumatkalle.

Torvisen Toto64-voittajista Siinan Tähti kiersi ykköseksi pitkällä kirillä. BWT Angrymanin kohdalla taktiikka ehti herättää hämmennystä, sillä Torvinen puolusti alkumatkalla paikkaansa isoa suosikkia Sahara Sandstormia vastaan, mutta tiesi mitä teki, sillä 4-prosenttinen yllättäjä oli johtopaikalta pitkällä matkalla aivan ylivoimainen. B. Riitu oli Toto64-päätöskohteessa paras keulapaikalta ja Torvinen näin suurin syypää yli 30000 euron rivin arvoon.

Oikea Toto64-rivi, Vermo 14.8.2019

Toto64-1: 10 Her Royal Highness

Toto64-2: 13 Siinan Tähti

Toto64-3: 1 Paddock's Star

Toto64-4: 5 BWT Angryman

Toto64-5: 10 Better Boss

Toto64-6: 1 B. Riitu

Kuusi oikein -voitto-osuus: 30301,93 euroa

Viisi oikein: 185,56 euroa

Neljä oikein: 12,42 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt