Derby-ässällä ei viimeistelystartissa himmailla – "Ajetaan niin aggressiivisesti kuin mahdollista"

Julkaistu:

TOTO64
Taustajoukot eivät lähde Sahara Sandstormilla jarruttelemaan keskiviikkona Vermossa.
Koko ajan kauden mittaan parantanut Sahara Sandstorm teki kuukausi sitten Mikkelissä kolmen kilometrin matkalla sen mitä valmentaja Timo Korvenheimo toivoikin eli veti keulassa tasaisen reipasta läpi etapin ja karkasi maalisuoralla ykköseksi.

Korvenheimo oli syystäkin tyytyväinen esitykseen, joka päättyi nelivuotiaiden uuteen Suomen ennätykseen 14,6/3100m.

– Startin jälkeen tehtiin pientä huoltoa, joka oli hyvä tehdä tähän väliin ennen seuraavaksi ajettavia Derby-karsintoja.

Team Hiekkamyrskyn omistama Sahara Sandstorm starttaa keskiviikon jälkeen seuraavaksi nelivuotiaille tarkoitetun Derbyn karsinnoissa, jotka koittavat viikon päästä samalla areenalla. Viimeistelystarttia (ranskalaisittain preparé) ei toteuteta himmaillen vaan täysin päinvastoin.

– Tarkoitus on ajaa niin aggressiivisesti kuin mahdollista. Sahara Sandstorm vaatii mielestäni kovaa ajoa tähän väliin, eli ajetaan joko keulasta reipasta tai sitten prässätään tötteröstä (johtavan rinnalta) menemään.

– Muutoksia ei tehdä, enkä tiedä tehdäänkö niitä myöhemminkään, kun hevonen on tällä hetkellä niin hyvä näillä varusteilla.

Sahara Sandstormin ominaisuudet käyvät hyvin Derbyyn, missä mitataan sekä vauhtia että nopeutta. Derby-finaali otellaan kuun lopussa lauantaina 31. päivänä.

– Sahara Sandstorm on parantanut koko ajan ja mielestäni sillä on Derbyssäkin sauma finaaliin.

Tallin toinen hevonen Cocktail Princess ei sekään ole keskiviikkona Korvenheimon mukaan niin ulkona kuin tulosrivistö antaa ymmärtää.

– Mikkelissä hevonen meni 15 läpi toista ja kolmatta rataa pitkin eikä ollut paljoa Sahara Sandstormia huonompi. Odotan tammaa hyville sijoille, kun se saa hyvän juoksun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt