Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamat hevoset loistivat Vermossa

Julkaistu:

Toto64
Mäki-Tulokkaan talliin kolme voittoa.
Illan ykkössarja oli rajattu enintään 200 000 euroa tienanneille lämminverisille. Siinä Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavat ottivat riemukkaan kaksoisvoiton.

William Pine täräytti alussa keulaan, mutta sai ankaraa painetta William Birdlandilta. Kierros hurjasteltiin 10,5-vauhtia ja keulahevosen eväät oli syöty viimeiseen kurviin mentäessä. William Birdland siirtyi kärkeen ja kovan suorituksen tehnyt ori näytti pitkään voittajalta, mutta matkalla takajoukoissa taivaltanut Shotproof tuli lopussa vääjäämättömästi ohi. Voittoajaksi kellotettiin täydelle matkalle komea 11,6a.

– Koitettiin vain päästä ravilla liikkeelle ja ajettiin ensimmäinen kierros vähän pääporukasta jääneenäkin. Sitten ruvettiin nousemaan toiselle. Se lähti loppukurvissa oikein tosi hyvin kuromaan eroa kiinni tallikaveriin ja tuli lopussa hienosti ohi, vaikka William Birdlandkin tsemppasi tosi rehdisti, Shootproofia ajanut Santtu Raitala sanoi.

Illan ensimmäisen voiton Mäki-Tulokkaan talliin toi Sunbeam, joka vielä viikko sitten voitti Vermossa yllättäjänä, mutta nyt se oli jo luotettu selväksi suosikiksi.

Olli Koivusen ajokki pääsi kovassa kiihdytyksessä keulaan ja hallitsi siitä varmoin ottein perille asti uudella ennätyksellään 11,8aly.

– "Epassa" oli sen verran virtaa ettei ihan täpöllä uskaltanut satsata starttiin. Sitten se sai vauhdin päälle ja pääsi etenemään keulaan. Hevonen tuntui koko matkan superhyvältä ja voitto oli tosi helppo, Koivunen sanoi

Mäki-Tulokkaan hattutempun kruunasi Ari Moilasen ajaman Fullhand Comeryn selvä keulavoitto stayermatkalla ajetussa T64-pelin päätöskohteessa.

Mark More itse varmuus

Jackpot-kierroksen jo etukäteen eniten luotetuin hevonen Mark More vastasi huutoon kiitettävästi.

Kakkossuosikki Wall Street Comery oli auton takaa nopein, mutta sillä luovutettiin suosikille keulat pois ensimmäisessä kaarteessa. Mark More sai vetää alkurynnistyksen jälkeen täysin kuskinsa Niki Finnströmin haluamaa vauhtia ja lopussa ruuna voitti leikittelevän kevyesti.

– Vähän ajattelin jo etukäteen, että kuka keulaan ensimmäisenä pääseekään, niin ne ovat meille tarjolla. Katsoin vain ettei kukaan pääse ulkopuolelta yllättämään ja ajelin sitten vain rauhassa keulaan. Sitten se sai tehdä täysin oman juoksunsa. Wall Street Comerya pidin pahimpana uhkana, joten keskityin vain ettei se pääse kääntämään rinnalle. Sen verran lopussa löysäsin, että Taneli (Säde) pääsee toiseksi. Voitto oli todella helppo, Finnström sanoi.

Christa Packalenin valmentamalta Mark Morelta ei juuri heikkoja kohtia tunnu löytyvän, myös hevosen ajettavuus on ilmeisen huippuluokkaa.

– Sama kuin heittäisi kaurasäkin kyytiin ja sanoisi, että käy juoksemassa kilpaa niin tämä tekisi sen, Finnström ihasteli.

Koivuselle "pakollinen"

Hurjassa vireessä olevat Harri Koivusen valmennustallin hevoset ottivat pelkästään heinäkuun aikana 27 voittoa. Vermossa niistä tuli kahdeksan, edellisen kerran yhden kuukauden aikana vastaavaan voittomäärään maan pääradalla oli yltänyt Tuomas Korvenoja huhtikuussa 2014.

Elokuun ensimmäisistä Vermon raveista tuloksena oli yksi voitto.

Sen toi vahvan kirin päätteeksi Driverlane, joka Koivuselle siirryttyään ei vielä ole kolmen startin jälkeen parempaansa kohdannut.

– Tämä on hieno ja komea hevonen, oikein mieleenkiintoinen tapaus. Hiukan ruuna roikkuu vielä toisella ohjalla, mutta se lähtee starttien myötä pois, hevosta ajanut Olli Koivunen totesi.

Rivin suurin yllätys saatiin lämminveristen enintään 3500 euroa tienanneiden lähdössä. Värikkäässä lähdössä vain neljä prosenttia pelattu Daisy Nash kiri takajoukoista vinhasti ja ehti niukasti ohi suosikki Samvaisista. Jukka Torvinen ajoi Anniina Lindforsin valmentamaa tammaa.

Ennen T64-kohteita juostiin vuoden ensimmäinen 2-vuotislähtö Suomessa. Siinä selkeästi parhaaksi osoittautui Pekka Korven treenaama Follow My Lead.

Oikea Toto64-rivi, Vermo 7.8.

Toto64-1: 6 Mark More

Toto64-2: 9 Driverlane

Toto64-3: 2 Sunbeam

Toto64-4: 8 Daisy Nash

Toto64-5: 5 Shotproof

Toto64-6: 10 Fullhand Comery

Kuusi oikein voitto-osuus 1464,04 euroa. Viisi oikein 7,66 euroa. Neljä oikein ei voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt