Graceful Swamp nostatti Derby-kuumetta – ”Jätkä veti 50 tonnia rintataskusta”

Julkaistu:

Toto64
Graceful Swamp jatkaa tappioitta tällä kaudella.
Vermon illan päälähtönä ajetussa Derby-kenraalissa odotettiin Graceful Swampin ja Lewis Alen kaksintaistelua. Suomessa syntyneiden 4-vuotiaiden ehkäpä kaksi parasta hevosta olivat kohdanneet urallaan vain kerran aiemmin, viime vuoden Kriterium-finaalissa. Graceful Swampin laukkasi siinä lähdössä häiriön takia, ja Lewis Ale vei voiton.

Nyt Erkki-Pekka Mäkisen valmennettava sai pienimuotoisen revanssin.

Lewis Ale lähti myös lujaa matkaan, mutta "Sämpylä" piti lopulta keulat helposti. Vauhti meni matkalla todella maltilliseksi ja loppua tultiin urku auki. Graceful Swamp piti loppukurviin mentäessä takaansa hyökänneen Lewis Alen varmasti kurissa loppusuoralla.

– Tuomaksen (Korvenoja) hevonen lähti tosi lujaa ja keulataisto päättyi eduksemme vain, kun päästiin lähtemään sen sisäpuolelta. Jouduttiin ensimmäistä kertaa ihan tosissaan satsaamaan. Saatiin sitten ajella ihan oma juoksu. Tuomas lähti sitten tuolla takasuoralla ja vauhti oli kyllä loppusuoralla tosi haipakkaa, hevosen vakiokuski Ari Moilanen sanoi.

Graceful Swamp on tässä vaiheessa Derbyn suurin suosikki. Karsinnat juostaan kolmen viikon kuluttua.

– Tällä on vielä oljenkorsia käyttämättä. Esimerkiksi korvia ei ole ikinä avattu ja muita tämmöisiä juttuja. Tottakai luottavaisin mielin jatketaan Derbyä kohti, eihän yhdeksän voiton jälkeen muutakaan voi, Moilanen jatkoi.

Erkki-Pekka Mäkinen paljasti, että tämän päivän startti oli jäädä ajamattakin.

– Siinä kävi vähän kuumetta ja se ei missään nimessä ollut tänään parhaimmillaan. Otetaan huomenna kengät pois ja viedään vähäksi aikaa laitumelle, tullaan sitten kolmen viikon päästä tänne uudestaan. Silloin näette hyvän hevosen, Mäkinen lupasi.

Graceful Swampista oli tehty myös ostotarjous.

– Kyllä mulle siitä tänään satatonnia tänään tarjottiin tossa katoksilla. Mietin vähän, kun jätkä veti 50 tonnia rintataskusta, että hän maksaa käsirahan. Sanoin sitten, että viidenneksen saatte ja jätin myymättä, Mäkinen kertoi.

Myös Cavalier suuntaa Derbyyn

Vakuuttava 4-vuotias voittaja nähtiin samaisella 2600 derbymatkalla jo lähtöä aiemmin, kun Olli Koivusen ajama ja isänsä Harrin (Koivunen) valmentama Cavalier pakeni vastustajiltaan maisemiin. Toisesta ulkoa hyvissä ajoin johtavan rinnalle kiertänyt ori siirtyi keulaan jo 900 metriä ennen maalia ja jatkoi helppoon voittoon

– Kysyin Palmroosin Sepolta esittelyyn mentäessä miten ajetaan. Hän vastasi, että aja keulaan. Koitettiin toteuttaa niitä ohjeita, kun ne ovat toimineet aika hyvin, Koivunen kertoi hymyssä suin.

Derbykarsintoihin suuntaa myös Cavalier.

– Ihan hyvin mielin lähdetään sinnekin. Tämä on ollut kolme-neljä viimeistä starttiaan ihan superhyvä. Vielä sillä on omat epävarmuustekijänsä, ja voi vielä laukatakin, mutta varsinkin tulevaisuudessa tästä tulee oikein hyvä hevonen, Koivunen jatkoi.

Gisela Luxi tammojen paras

T64-pelin avauskohteen tammojen avoimen mailin rykäisyssä nähtiin ennakoidusti tulinen kiihdytys, jossa Bwt Burnin Alive latasi kutosradalta täysin omaa vauhtiaan keulaan saaden peräänsä Gisela Luxin. Tapio Perttunen käänsi ajokkinsa loppukurvissa vetoavunsa rinnalle ja tiukassa voittotaistossa lopulta niukasti ohi.

-Tiukkaa oli alussa, mutta onneksi päästiin kahden sisäpuolen hevosen ohi. Tuomaksella (Korvenoja) meni ihan heittämällä meistä muista ohi. Saatiin hyvä juoksu ja tamma tuntui koko ajan hyvältä. Takaa alkoi tulla hevosia ja oli pakko kääntää loppukurvin puolivälissä toiselle. Tiukkaa oli ja vasta tuossa viisi metriä ennen maalia tuntui, että ohi tulee, Perttunen kertasi juoksun vaiheita.

Kyseessä oli kesäkuussa Perttusen valmennukseen siirtyneen Gisela Luxin ensimmäinen voitto uudesta tallista.

Vermossa on otettu viime aikoina monte- eli raviratsastuslähtöjä T64-pelin kohdelähdöiksi aiempaa useammin. Tämän päivän lähdössä keulassa juossut suosikki Lucky Moose johti jo välillä selvästi, mutta näytti loppumetreillä jäävän vääjäämättömästi toiseksi Le Samuelin kirin edessä. Lucky Moose lähtikin vielä vastaamaan ja piti lopulta niukkaan voittoon.

-Saatiin yllättävän helposti keulat. Tämä pullaili tänään ihan liikaa tuossa matkalla ja oli muutenkin terävänä. Annoin sen viimeisellä takasuoralla mennä ja yksin jäätyään jäi odottelemaan. Heti kun tuli kaveri rinnalle, lähti tämä vastaamaan, ruunaa ajanut Jenni Kaija sanoi.

Joni-Petteri Irrin treeniin vuosi sitten siirtynyt Lucky Moose on nyt voittanut kaksi kertaa peräkkäin. Ennen niitä edellistä voittoa pitää hakea lokakuulta 2017.

Sunbeam yllätti pelaajat

Muuten suosikkipitoisen T64-pelin suurin yllätys saatiin päätöskohteessa, kun vain kolme prosenttia pelattu Sunbeam voitti värikkään mailin lähdön. Kolmannesta sisältä sujuvasti kiritilat saanut ruuna piti loppusuoran tiukassa taistossa Bwt Caesarin niukasti takanaan ja toi Olli Koivuselle illan toisen voiton. T64-kohteiden alimman sarjan, enintään 6500 euroa voittaneiden lähdön, vei nimiinsä keulajuoksun päätteeksi Treasure Of Pirate. Antti Teivainen ajoi Aripekka Pakkasen valmentamaa oria.

T64-kohteet ratkottiin pelkästään lämminveristen voimin ja kylmäverisille suunnatut kaksi lähtöä ajettiin jo ravien alkupuolella. Niistä kovemmassa Vilju haki jo peräti yhdettätoista peräkkäistä voittoaan, mutta tänään lahjakkuudella ei ollut paras päivänsä ja Merran Jyske vei ykkösrahat.

Toto64-rivi Vermo 31.7.

Toto64-1: 3 Gisela Luxi
Toto64-2: 6 Lucky Moose
Toto64-3: 5 Treasure Of Pirate
Toto64-4: 9 Cavalier
Toto64-5: 1 Graceful Swamp
Toto64-6: 11 Sunbeam

Kuusi oikein: 110,09 euroa

Viisi ja neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt