BWT Magicin 19 vuotta vanha Suomen ennätys historiaan He Is Felixin toimesta

Julkaistu:

TOTO64
Yksi lämminveristen vanhimmista Suomen ennätyksistä sai keskiviikkona uuden haltijan.
Vermon keskiviikon Toto64-kierroksella ajettiin useampikin totuttua pidempi matka ja sen myötä saatiin historian kirjoihin uusi SE. Avauskohteessa ajettiin "vain" 25000 euroa tienanneiden voimin 3100 metriä. Lähdössä riitti väriä, mutta kisan ainoa 4-vuotias He Is Felix oli lopulta ylivoimainen edettyään johtoon vajaa kierros juostuna.

Olli Koivunen hyppäsi pitkästä aikaa ruunan kyytiin, vaikka onkin muuten ollut tuttu vakio-ohjastaja isänsä Harri Koivusen valmennettavien rattailla.

– Hevonen yllätti minutkin tänään. Varaa jäi ainakin sekunti, eikä sen tarvinnut laittaa läheskään kaikkea peliin. Kisassa riitti väriä ja vauhtia, mutta saimme ajaa aika tasaisesti keulaan matkalla ja tietysti se oli pieni etu. Uusi balanssi toimi hienosti ja en sitten tiedä, että oliko juuri se avain onneen, Koivunen kehui hevosta.

Turkulaisen Maria Martin omistama hevonen rikkoi voitossaan yhden vanhimmista SE-tuloksista lämminveristen puolella. Ruuna alitti tuloksellaan 15,0/3100 metriä paitsi tuon vuonna 2000 tehdyn BWT Magicin 4-vuotiaiden pitkän matkan autolähetyksen SE:n 15,8, mutta myös Suomessa syntyneiden oriiden ja ruunien absoluuttisen SE:n Ypäjä Hereiamin 15,1.

BWT Magic muistetaan yhtenä kaikkien aikojen ravureista Suomessa. Hevosen ura päättyi jo 7-vuotiaana, mutta se ehti ansaita lähes 570000 euroa.

Voitokas viimeistely seppelejahtiin

Rivin ainoa suomenhevoskohde oli 2600 metrin tasoitusajo, jossa kamppaili peräti kolme päivällä Kuninkuusraveihin valittua hevosta. Kolmikko teki vahvaa työtä, kun Larvan Hurmos nipisti ykköseksi johtavan rinnalta, Rokin Maxi kiri taustalta kolmanneksi ja kisan ainoa tamma Vieskerin Virva kesti keulasta neljänneksi.

– Ori on hieman ailahdellut, mutta nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan oikeaan aikaan, eikä tämä ainakaan laske odotuksia Jokimaan suhteen. Ajeltiin tänään pitkältä takamatkalta tasaisesti kärkiryhmää kiinni ja asetuttiin lopulta johtavan rinnalle. Korvat kiinni tultiin maaliin ja voimia jäi aika lailla, ohjastaja Ari Moilanen iloitsi.

Hurmos Talli Porista ja Lapualta omistaa ja Jouni Miettinen valmentaa.

Hannu Torvinen ohjasti kaksi Toto64-keulavoittoa. Sekä Girl's Wish että Ulk Delle Selve kestivät kovan matkavauhdin lähdöissään hienosti. Ravit päättäneessä Derbysarjassa ykköseksi ohjasti nuoresta polvesta jälleen Olli Koivunen. Sekin voittaja tuli keulapaikalta, kun voittaja oli tamma BWT Divine.

Illan suurin palkinto 4000 euroa jaettiin 170000 euroa ansainneiden lämminveristen 2600 metrin autolähdössä. Mukana oli kaksi tämän vuoden Suur-Hollolan finalistia, William Birdland ja Run For Royalty. Niiden puristus ei riittänyt tällä kertaa voittotaistoon, kun 2. ulkoa hyökännyt Jari Kinnusen suojatti yllättäjä Pascha Tilly oli kirissä paras.

– Luotto hevoseen ei ole mennyt missään vaiheessa, vaikka voitot ovat taulusta kaikonneet. Juoksunkuluissa on ollut pitkään epäonnea, mutta nyt kaikki meni hyvin. Oli tosi hyvä fiilis päästä kääntämään kerrankin hyvästä selästä, Kinnunen totesi.

Matti ja Sami Tomperi, sekä Vesa Linna Kyröskoski-Tampere -akselilta omistavat ruunan.

Toto64-rivi Vermo 24.7.

Toto64-1: 9 He Is Felix

Toto64-2: 8 Larvan Hurmos

Toto64-3: 3 Girl's Wish

Toto64-4: 3 Ulk Delle Selve

Toto64-5: 3 Pascha Tilly

Toto64-6: 4 BWT Divine

Kuusi oikein -tuloksille 11321,79 euroa.

Viisi oikein: 96,82 euroa.

Neljä oikein: 7,34 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt