Makethemark St. Michelin voittoon – ”Ainutlaatuinen fiilis”

Julkaistu:

St Michel
Petri Salmelalle ensimmäinen voitto St. Michel-ajosta.
St. Michelin tulisilla alkumetreillä Pastore Bob oli selvästi nopein. Ranch Kellyn poisjäännin myötä kutosradalta lähtemään päässyt Next Direction avasi myös kovaa, ja se saikin ensimmäisessä kurvissa kärkipaikan suosiolla haltuunsa. Suurin suosikki Makethemark pääsi näin sujuvasti toiseen ulos Cameron Evon taakse. Suurimmaksi suomalaistoivoksi ennakoitu Chief Orlando jäi kiihdytyksessä neljänteen sisälle ja lähtö oli sen osalta ajettu jo muutaman sadan metrin juoksun jälkeen.

Makethemarkia ohjastanut Ulf Ohlsson käänsi oriin hyökkäykseen 600 metriä ennen maalia ja loppusuoralla Makethemark eteni hallittuun voittoon ohi Next Directionin. Voittoaika 10,2 on Makethemarkin uusi ennätys.

– Ulf sanoi, että jo loppukurvissa hän oli varma voitosta. Monta kertaa tällaisissa lähdöissä ulkoratojen kiertäminen verottaa liikaa, mutta tämä vaan on ihan uskomaton hevonen, Makethemarkin valmentaja Petri Salmela totesi.

– Sillä on kilpailtu ihan tarkoituksella kaikista kovimmissa lähdöissä tänä vuonna ja ne ovat vieneet hevosta entisestään eteenpäin. Vaikkei se olekaan voittanut, niin silti se on näyttänyt kuuluvansa ihan mihin tahansa lähtöön ja tämä voi vielä kehittyäkin tästä, Salmela sanoi

Salmelalle voitto oli erityisen tunteikas.

– St. Michel on ollut jo vuosikausia kesän ykkösjuttu. Täällä on vieläkin samoja toimihenkilöitä kuin silloin 90-luvun alussa, kun ensimmäisiä kertoja täällä kilpailtiin. Tästä on tullut jo eräänlainen perinne, että aina tänne on päästävä vaikkei olisi hevosiakaan startissa. Monta kertaa on yritetty ihan sieltä Plant The Seedin ajoista lähtien ja nyt vihdoin onnistuttiin. Aivan ainutlainen fiilis, liikuttuneen oloinen Salmela totesi.

Makethemarkin omistaa Stall Nian Ruotsista ja St Michelin voitto kasvatti voittosummaa 80 000 eurolla.

Tuomaristolla töitä

Next Direction oli suomalaisista paras toisella sijallaan. Ainoa kauneusvirhe oli ruunan nouseminen loppusuoralla ulospäin ja näin Pastore Bob pääsi etenemään vapaata sisärataa pitkin kolmanneksi. Tuomaristo langetti tilanteesta Iikka Nurmoselle 1600 euron sakon ja kolmen päivän ajokiellon.

Jehtro Rostedtin, Iivo Niskasen ja kumppaneiden Cameron Evo haki revanssia Suur-Hollolan epäonnelleen, mutta tällä kertaa sen kohtaloksi tuli jäädä toiselle ilman vetoapua. Vaikka ori tsemppasi hyvin ja hävisi voittajallekin vain valjakonmitan, oli sen tyytyminen nelossijaan.

Chief Orlandon kisa meni lopullisesti pieleen, kun Bucks To Burnia ohjastanut Daniel Olsson ajoi loppusuoralla törkeästi jaloille ja Chief Orlando laukkasi. Tuomaristo hylkäsi Bucks To Burnin. Olsson sai 1600 euron sakon ja kolmen viikon ajokiellon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt