Graceful Swamp jälleen ylivoimainen – Piskon Pouta huippuiskussa kuningatarkisaan

Julkaistu:

St Michel
Graceful Swampin kausi jatkuu tappioitta.
Graceful Swamp kävi perinteisessä Eugen Pylvänäisen muistoajossa kuin hölkkälenkillä. Ori avasi helposti keulaan ja kun pahimmatkin vastustajat sortuivat laukkailemaan, pääsi Graceful Swamp vetämään keulassa rauhassa. "Sämpylä" irroitti lopussa kuin pintakaasulla 09,0-lopetuksen. Voittoaika 11,7 on oriin uusi ennätys.

– Kaikki oli tänään tosi helppoa, ja ainakin sekunti jäi varaa, hevosta ajanut Ari Moilanen totesi.

Graceful Swampin valmentaja E-P Mäkinen otti jälleen yleisönsä kommenteillaan.

– Arvasin ettei päästä juoksemaan kilpaa ja löröä tullaan menemään. Niinhän siinä kävi. Olen sanonut, että tämä menee mailin 07-08 väliin. Tullaan ensi vuonna päälähtöön, vaikka olisihan sen tänäkin vuonna jo voinut ajaa. Nauttikaa hyvät ihmiset näistä raveista, St Michel on maailman paras ravitapahtuma, Mäkinen hehkutti

Sunnuntain toiseksi suurimmat rahat päälähdön jälkeen olivat jaossa 5-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalissa.

Siinä nähtiin yleisöön menevä kamppailu, kun Sippimies ja Vixeli väänsivät voitosta kaukana muiden edellä. Tapio Perttusen ajama Vixeli työntyi juuri maalilinjalla niukkaan voittoon. Ykköspalkinto lähdössä oli 12 000 euroa.

– Tosissaan saatiin ajaa, Sippimies antoi tosi hyvän vastuksen. Sata metriä ennen maalia saatiin niukka ote, joka piti maaliin asti, Perttunen sanoi.

Vixeli on noussut tällä kaudella 5-vuotiaiden suomenhevosten ykkösnimeksi. Vixelin ja toistaiseksi tappiottoman, eilen Kalajoella loukkaantumistauolta palanneen, Landen Paukun kohtaaminen voidaan nähdä kahden viikon päästä Lahden

Piskon Pouta valmis kuningatarkisaan

St Michelin suomenhevosten tammatähdessä alku hurjasteltiin 19,5-vauhtia Vilma Lyydian toimesta. Kimmo Määttänen pääsi Piskon Poudalla sujuvasti toiseen ulos ja loppukurvissa kiriin hyökätessään tamma liikkui aivan omaa vauhtiaan jatkaen varmaan voittoon. Ennätys koheni kertaheitolla lukemiin 22,7a.

– Juoksu meni kyllä ihan nappiin ja tamma tuntui koko ajan siltä, että korkealla ollaan. Sanattomaksi vetää voittaa tällainen lähtö tällaisissa raveissa, Määttänen tunnelmoi.

Piskon Pouta juoksi ensimmäistä kertaa avoimia tammoja vastaan samalta viivalta, joten kyseessä oli melkoinen myrskyvaroitus Lahden kuningatarkisaan.

– Mitenköhän tässä pystyy nukkumaankaan ennen sitä, Määttänen sanoi.

St Michel-sunnuntain 3100 metrin lähdössä Sahara Sandstrom eteni kierros juostuna keulaan, ja tasaisen reippaan matkavauhdin jälkeen kellot pysähtyivät aikaan 14,6. Se on 4-vuotiaiden uusi SE-tulos.

Oikea T75-rivi Mikkeli 21.7

T75-1: 11 Vixeli

T75-2: 2 Sultan Journey

T75-3: 3 Sahara Sandstrom

T75-4: 4 Graceful Swamp

T75-5: 5 Piskon Pouta

T75-6: 2 Makethemark

T75-7: 1 Valtroks

Seitsemän oikein tuloksille: 14,23 euroa

Kuusi oikein: ei voitto-osuutta

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt