Haastajaosaston tammojen vahvat esitykset sekoittivat kuningatarpakkaa entisestään

Julkaistu:

TOTO64
Annin Vappu ja Tutun Impi ilmoittautuivat Vermossa vahvasti mukaan taistoon kuningatarkilpailupaikoista.
Suomenhevoshuipulla pakka on melkoisen sekaisin Kuninkuusravien lähestyessä kummankin sukupuolen osalta. Tammoissa jo 12 kilpailuun kuuluvan seulominen tulee olemaan valitsijoille tuskainen tehtävä. Vermon Toto64-kierroksella kaksi ehkä toistaiseksi vielä viivan alapuolella ollutta tammaa, Annin Vappu ja Tutun Impi nostivat viime hetkillä osakkeitaan.

Annin Vappu nousi ensimmäisen takasuoran lopussa johtavan rinnalle ja Tutun Impi puolestaan marssi sen ulkopuolella kolmannella viimeiset 1400 metriä. Kaksikko kävi hienon taiston voitosta, jossa Annin Vappu piti etunsa maalipaalulle saakka. Aiemmin hieman tarkan juoksun hevosena tunnettu 7-vuotias esitti uutta sitkeyttä ja monipuolisuutta tärkeässä paikassa.

Kyydissä istunut Juha Utala ajoi ravikuningas Vitterin siskoa pitkästä aikaa ja kehui ratahaastatteluissa vuolaasti jo hevosen lämmitystä. Ruusuja irtosi luonnollisesti myös kisan jälkeen.

– Olisin halunnut päästää kaverin eteen, mutta tamma ei siihen suostunut. Hyvä niin, sillä se taisi olla voiton avain. Ohjissa oli hyvä paine koko matkan ja sellainen nostaa ohjastajankin fiilistä, Utala intoili voittajahaastattelussa.

7-vuotiaalla kaksikolla on tietysti vielä aikaa osallistua kuningatarkilpailuun tulevinakin vuosina, mutta kummankin hevosen taustajoukot ovat ilmoittaneet halunsa päästä mukaan jo tänä vuonna. Kuninkuusravien päätoimikunta tekee osallistujavalintoja ensi viikolla. Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy maanantaina.

Annin Vapun omistaa Seppo Vesala Kouvolasta. Mies myös valmentaa tammaansa. Kauden toinen voitto toi 3000 euroa tuloksella 26,3/2100 metriä.

Vilju kohensi asemiaan voittoliigan kärjessä

Toto64-kierroksen pelatuin hevonen oli suomenhevosten Sisusarjan Vilju. Maan tämän kauden toistaiseksi voitokkain hevonen tavoitteli jo yhdeksättä peräkkäistä ja kauden kymmenettä voittoaan. Sellainen tuli, mutta ei todellakaan helpoimman kautta. Ori käynnistyi todella hitaasti ja lähti kaukaa 10. ulkoa kiertämään kolmatta jo 1800 metriä ennen maalia. Voittokone ei masentunut, vaan kiersi lopulta varmasti koko 15 hevosen vastustajajoukon.

– Tämä käynnistyy voltista tosi epävarmasti ja hitaasti. Siinä vain kestää, että se saa koneet käyntiin. 15 hevosen kiertäminen ei ole koskaan helppo paikka, mutta tämä vain tulla jollotteli kaikkien ohi ja tuntuu, että varaakin vielä jäi, ohjastaja Jouni Törmänen ihasteli.

- Rauhallinen hevonen, joka säästää voimansa oikeaan paikkaan eli kilpailuun, Törmänen huomautti.

Talli Viljun Vänkärit Sysmästä omistaa 6-vuotiaan, joka ansaitsi 3000 euroa tuloksella 28,1/3140 metriä. Olli-Pekka Hämäläinen valmentaa.

Hiihtäjätähdille Toto64-voitto - Harri Koivusen talliin peräti kolme Toto64-tikkua

Iivo Niskasen johtaman hiihtäjäleegion Talli Hiihtoliidon Bismarck Comery oli johtopaikalta paras ja jatkoi Niskasen menestyksekästä hevosenomistajauraa. Bismarck Comery nousi samalla vuoden tällä hetkellä voitokkaimmaksi lämminveriseksi kahdeksalla ykkösellään. Miehen osaomistama Cameron Evo tavoittelee sunnuntaina St. Michel -ajossa 80000 euron ykköspalkintoa.

Seppo Markkula istui voittajan rattailla, kun alustavasti ohjastajaksi ilmoitettu, lauantaina selkäänsä kolarissa loukannut, Olli Koivunen viettää sairaslomaa. Miehelle ilmotetuista hevosista voitti Vermossa kolme ja Selene Lunekin oli vielä toinen.

– Harri Koivusen tallin hevosten kyytiin on helppo hypätä, kun taustat ovat kunnossa ja hevoset aina mallillaan. Ei oltu alussa nopeimpia, mutta päästiin sitten suosiolla johtoon. Annoin kaverillekin lopussa reilun mahdollisuuden, mutta voitto oli oikein varma ja helppo, Markkula kommentoi.

Materiaalia hiihtäjäomistajien tunnelmoinnista julkaistiin Vermon sometileillä.

Instagram

Youtube

Twitter

4-vuotias ruuna ansaitsi 2500 euroa uudellä tasoitusennätyksellään 15,2/2100 metriä. Hevosen voitto oli Koivusen tallille jo uskomattomasti kauden sadas, kun useana vuonna maan ykköstalli ei ole ylittänyt sitä rajaa koko vuonnakaan.

Tallin voittokulun aloitti avauskohteessa Juiceman. Ja toinen sata tilastoissa käynnistyi päätöskohteessa, kun Joyride Luxi johti alusta loppuun. Juicemania ohjasti Ari Moilanen ja Joyride Luxia Bismarck Comeryn tapaan Markkula.

Voimaliigassa kolmen kierroksen urakan kesti parhaiten avauskierroksella johtoon edennyt Stonecapes Queila, joka lopetti hurjasti 10,0, vaikka alussakin paineltiin reipasta. Tamma paineli uransa ensimmäisessä yli 3000 metrin kilpailussa komeasti vain kolmen kymmenyksen päähän Ranch Kellyn SE-lukemista.

Toto64-rivi Vermo 17.7.

Toto64-1: 8 Juiceman

Toto64-2: 3 Annin Vappu

Toto64-3: 6 Bismarck Comery

Toto64-4: 16 Vilju

Toto64-5: 1 Stonecapes Qeuila

Toto64-6: 1 Joyride Luxi

Kuusi oikein -tuloksille 22,73 euroa.

Viisi oikein: ei voitto-osuutta.

Neljä oikein: ei voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt