Yksi maailman parhaista ravihevosista Aubrion du Gers kuoli harjoitus­onnettomuudessa

Julkaistu: , Päivitetty:

ravit
Suomessakin kilpaillut Aubrion du Gers juoksi noin 2,5 miljoonan euron edestä palkintorahoja.
Ranskan ja koko maailman kärkihevosiin kuulunut ruuna Aubrion du Gers on kuollut. Aubrion du Gers joutui harjoituksissa onnettomuuteen toisen hevosen kanssa tiistaiaamuna.

Valmentaja Jean-Michel Bazire vahvisti Paris-Turf -lehdelle molempien onnettomuuden hevosten kuolleen.

Aubrion du Gers sijoittui Elitloppetin finaalin toiseksi Tukholmassa toukokuun lopulla. Finaali jäi suomalaisten mieliin, sillä ruunaa ohjastanut Jos Verbeeck nousi kyseenalaisesti toiselle radalle häiriten suomalaisvaljakko Next Direction/Iikka Nurmonen juoksua.

Ennen Elitloppetin finaalia Aubrion du Gers ravasi 16 peräkkäisen voiton sarjan. Harvinaiseen voittoputkeen mahtui muun muun muassa Kymi GP:n 2018 ykköstila. ”Maailman paras ruuna” oli myös ME-hevonen.

Aubrion du Gersin ennätykseksi jäi 1.10,5 ja voittosummaksi noin 2,5 miljoonaa euroa.

Kansinvälisen raviurheilun asiantuntija MAS Breeding Oy:n toimitusjohtaja Martti Ala-Seppälän mukaan Aubrion du Gers oli Euroopan paras hevonen ennen Bold Eaglea ja Readly Expressiä. Tänä vuonna se ei ollut enää parin vuoden takaisella tasollaan.

– Aubrion du Gers oli kolme vuotta Euroopan paras hevonen, mutta ei ruunana saanut osallistua Euroopan suurimpaan ravikilpailuun Prix d'Amériquehen, Martti Ala-Seppälä arvioi.

Lähteet: paris-turf.com ja sulkysport.se

Lisätty klo 14.09 Martti Ala-Seppälän kommentti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt