Pastore Bob uusin kiinnitys St Michel-ajoon

Julkaistu:

St Michel
St Michelin lähtölista alkaa muodostua, enää kaksi paikkaa jäljellä.
Johan Untersteinerin valmentama Pastore Bob vahvistettiin kuudentena hevosena keskikesän vauhtijuhlaan. Viime vuonna huikean läpimurron huipulle tehnyt ruuna sijoittui vuosi sitten St Michelissä toiseksi, mutta nyt revanssia ei lähdetä hakemaan henkseleitä paukutellen.

– Johankin (Untersteiner) on sanonut ettei hevonen ole ollut samanlainen Gävlen toukokuisen startin jälkeen. Ollaan Johanin kanssa oltu yhtä mieltä, että aina kun ladataan starttiin, niin olisiko ne alkaneet syödä päätä. Tuntuu, ettei se nyt keulasta olisi parhaimmillaan niin ajettava kiltimmin, mikäli siitä pidempiaikaista hevosta haluaa, puolet Pastore Bobista omistava Kari Lähdekorpi sanoo.

Viime startissaan Pastore Bob sijoittui Visbyn kesäradalla johtavan takaa toiseksi hyvällä täyden matkan ajalla 11,8a. Edelle jäi vain parin vuoden takainen Hambletonian-voittaja Perfect Spirit. Kisa jätti taustajoukoille kuitenkin kosolti kysymysmerkkejä.

– Johan sanoi, että ruunalta hävisi täysin ohjat 500 metriä jäljellä ja se oli tuntunut ihan tyhjältä. Viimeiset sata metriä se tuli kuitenkin hyvin ja tuli ihan voittajan puserossa maaliin. Päässä sen vika täytyy silloin olla, Lähdekorpi kertoo.

Vielä ei ole varmaa kuka Pastore Bobia tulee Mikkelissä ajamaan.

– Samana viikonloppuna on Axevallassa Stochampionatet ja Johan tekee karsintojen jälkeen päätökseen ajaako siellä vai Mikkelissä, Lähdekorpi sanoo.

Lähdekorvella on omistajan roolissa St Michelissä toinenkin jännitettävä, sillä hän omistaa yhdessä Iivo Niskasen, Jethro Rostedtin ja Arvo Ylitalon kanssa Cameron Evon.

– Pastoren kanssa on varmaan vähän enemmän odotuksia, kun maili on kyseessä, mutta se riippuu niin lähtöpaikoista. Jo arvonnassa jaetaan niin paljon tuon lähdön palkintoja. Pastore menee varmaan samoja aikoja kuin viime vuonna, mutta mihin se sitten riittää tänä vuonna, Lähdekorpi aprikoi.

Suur-Hollolassa dramaattisesti hyvin todennäköisen voittonsa laukanneelle Cameron Evolle kuuluu hyvää.

– Harrin (Koivunen) mukaan hevosella on kaikki kunnossa ja se on palautunut hyvin Suur-Hollolasta. Ori lähtee hyvin, ja tulee aina rehellisesti loppuun eikä sen tarvitse hävetä mielestäni tuossa lähdössä kenellekään. Sitä suosisi jos matkalla mennään lujaa, ja todennäköisesti siinä myös mennäänkin. En epäile yhtään etteikö Cameron Evo pystyisi alle kymppiä menemään, Lähdekorpi sanoo.

Pastore Bobin ja Cameron Evon lisäksi St Michelissä nähdään Chief Orlando, Makethemark, Next Direction ja Ranch Kelly. Kisaan kutsutaan kahdeksan hevosta ja viikonlopun aikana selviää, ketkä saavat kaksi viimeistä paikkaa. Lähtöratojen arvonta suoritetaan tulevana maanantaina.

80 000 euron ykköspalkinnolla juostava St Michel juostaan sunnuntaina 21.7.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt