Ruotsalainen ikäluokkamenestyjä aloittaa uuden tulemisensa Torniosta

Julkaistu:

TOTO75
Selmer I.H. on Tornion lauantain Toto75-kierroksen mielenkiintoisin ruotsalaisvieras.
Ruotsin rajan läheisyys muokkaa Tornion kesän Toto75-kierroksen usein kansainväliseksi, eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta.

Ravien mielenkiintoisin ulkomaalaisvieras on 4-5 -vuotiaille rajattuun 10000 euron ykköspalkinnon Midnight Raceen Uumajasta saapuva Selmer I.H. 5-vuotiaan edellinen kilpailu oli huhtikuun Seinäjoki Race ja siihen lähtöön paikan saaminen kertoo luonnollisesti luokasta jo oman osansa.

Ruuna kuului omassa ikäluokassaan Ruotsissa kärkihevosiin ja kruunasi ikäkausikilpailuvuotensa voittamalla marraskuussa 77600 euron ykköspalkinnon Breeders Crownin. Finaalissa taakse jäi esimerkiksi Hambletonian-voittaja Perfect Spirit.

Varsatähden aikuisura ei ole alkanut kovinkaan onnellisten tähtien alla, sillä Seinäjoen suurkilpailussa tuli outo laukka, samoin kuin sitä edellisessä kilpailussa Bodenissa. Virallisen valmentajan ja omistajan Ingemar Hultqvistin yksityistreenari Samu Sundqvist tuo hevosen kuitenkin hyvillä mielin takaisin radoilla.

– Eihän tämä 5-vuotiskausi alkanut kuten toivoimme tai kuvittelimme. Outoja laukkoja tuli, eikä niihin oikein löytynyt edes perusteellista selitystä. Otimme hetken rauhallisesti. Tutkimme ja huolsimme hevosen ja sen jälkeen se on harjoitellut säännöllisesti. Ruuna on tuntunut jo jonkin aikaa oikein hyvältä. Se olisi ollut valmis jatkamaan kautta jo aiemminkin, mutta tähtäsimme tähän sopivaan lähtöön jo jonkin aikaa, Sundqvist myöntää.

Selmer I.H. paineli Breeders Crown -lähdöissä jo 4-vuotiaana upeat täyden matkan tulokset 11,4 ja 11,5, joten on aika selvää, että hevosella pitää olla rahkeita kehittyä todella pitkälle aikuisenakin.

– 5-vuotiskausi on monelle hevoselle vaikea, kun silloin vaaditaan ihan erilaista kovuutta kuin ikäluokkalähdöissä. Uskon, että Selmeristä on meille iloa vielä tulevaisuudessa, mutta se ottaa aikansa, että se kerää sen rutiinin mitä aikuisten huipulla tarvitsee. Tässä tuli nyt pieni takapakki tähän alkukauteen, mutta syksystä on hyvät odotukset, eikä meillä ole hevosen kanssa kiire mihinkään.

– Tässä on kaikki elementit kasvaa huipuksi aikuisenakin, mutta aikahan sen sitten näyttää mihin se nousee.

Tornion lauantain vastustajat ovat lähtönsä pelisuosikin kanssa samaa ikäluokkaa tai nuorempia. Sundqvististä huokuu vakaa usko hevoseen, vaikka edellisestä kunnon startista on aikaa.

– Hevosella on ainakin päällisin puolin kaikki ok. Paikka on ulkona, kilpailemme kengät jalassa ja tavalliset kärryt perässä, muttei se saa olla tässä porukassa selitys mihinkään. Eiköhän Mika Forss aja tuoltakin rohkeasti ja odotan hyvää suoritusta. Sen pitäisi riittää tässä lähdössä aika pitkälle, Sundqvist miettii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt