Battle Jack on syntynyt taistelijaksi – kaksi suurkilpailuvoittoa kahteen viikkoon

Julkaistu:

TOTO64
Hambo-sankari Battle Jack vei nimiinsä myös Kolmivuotispokaalin.
Timo Korvenheimon valmentaman Battle Jackin viimeiset kaksi viikkoa on mennyt nappiin. Ruuna voitti Lahdessa Hambon viime kuun lopussa ja keskiviikkona Vermossa oli Kolmivuotispokaalin vuoro.

Battle Jack ei saanut keskiviikkonakaan mitään ilmaiseksi. Ruuna teki päätöskierroksella työt ilman vetoapua ja runttasi maalisuoralla ansaitusti ykköseksi.

Keulassa juosseen Joseph Bokon laukattua Sahara Peyote sai johtavan takaa täyden mahdollisuuden, mutta Battle Jack oli päättänyt voittaa. Santtu Raitalan ohjastama ruuna kellotti loppuajaksi 14,0a/2100m.

- Loppukurvin pohjassa oli tosi hyvä fiilis ja hevonen tulikin varmasti ohi Sahara Peyotesta, Raitala kertoi.

Poikolan Neito nosti osakkeitaan kuningatarkisan spekulaatioissa kolme ja puoli viikkoa ennen h-hetkeä voittamalla A.V. Marttilan tammasarjan. Paikka päälähdössä alkaa näyttää todennäköiseltä.

- Tämä varmaankin riittää meidän näytöksi Lahden kotikisoihin, ohjastaja Iikka Nurmonen naulasi.

- Voitto tuntuu hyvältä. Kotona on ollut lämminverisiä eikä me (isä-Ossin kanssa) ole varsinaisesti oltu suomenhevosihmisiä. Sekin vielä, että Poikolan Neito on oma valmennettavani, Nurmonen jatkoi.

Perttunen jätti muille muruset

Tawastjernan muistopalkinnossa Vixeli kesti selvän suosikin paineet. Tapio Perttusen suojatti käytti kovimman kilpakumppanin Sippimiehen harha-askeleet hyödyksi ja eteni johtopaikalle, mistä ori ei ollut ohitettavissa. 10000 euron voitto tuli ajalla 23,0a/1609m.

Perttunen vei nimiinsä myös Derbyn Tammachampionin, missä Bosses Lady kiri voittoon alkulaukan jälkeenkin.

- Meillä oli ykkösrata ja tamma meni lähelle lähtöauton puomia. Hevosessa oli aika lailla painetta ja meni sitten autoa päin, Perttunen kertasi.

Keulaan edennyt ykköshaastaja Peanuts sai rajua prässiä rinnalla hiillostaneelle Bean Dead Certilta. Kierros mentiin peräti 11,5-vauhdilla. Peanuts oli erittäin väkevä kakkonen.

- En alun jälkeen uskonut voittoon, Perttunen myönsi 13,1a/2100m kellottaneen Bosses Ladyn rattailta.

Cavalier Brodden kiriruuti rutikuivaa

Illan näyttävimmän suorituksen esitti Cavalier Brodde. Pelisuosikki sukelsi avauspuolikkaalla johtavan kantaan, missä ruuna valui keulassa taipuneen Aira Clocin takana koko porukan läpi.

Hannu Torvinen löysi vapaan kiriväylän vasta 400 metriä ennen maalia, kun kaksikko oli toiseksi viimeisenä. Cavalier Brodde tavoitti pian pääjoukon ja kiskaisi kaikista edelle. Voittoaika oli ennätystä sivuava tulos 11,7a/1609m.

- Hevonen lähti erikoisesti liikkeelle, kun pääsimme ulos. Vaikka kaikki meni pieleen niin hevonen pystyi korjaamaan tilanteen lopussa. Uskomaton fiilis kun hevonen tulee noin kovaa loppua, Torvinen fiilisteli.

Harvoin Toto64-pelikohdelistalla nähtävässä monté-raviratsastuslähdössä ei suosikit juhlineet, kun Baletin Salama taipui keulasta ja Vanjali sekä Keisar keskittyivät laukkailemaan. Ato puolestaan pysytteli keskijoukoissa.

Voittajaksi selvyityi Vinksa. 0,6 -prosenttisesti pelattu ruuna johti yllättäjien vyöryä, kun sekä toiseksi sijoittunutta Mökin Tähteä tai kolmanneksi tullutta Unnan Tähteä ei oltu pelattu juuri sen enempää kuin Vinksaakaan.

Ratsastaja Eveliina Sarismala oli voiton jälkeen onnensa kukkuloilla.

- Mieletön fiilis! Sanat ei riitä, kun pääsee ajamaan tällaisella hevosella.

Toto64-rivi Vermo 10.7.

Toto64-1: 7 Battle Jack

Toto64-2: 13 Vinksa

Toto64-3: 5 Vixeli

Toto64-4: 5 Cavalier Brodde

Toto64-5: 1 Bosses Lady

Toto64-6: 2 Poikolan Neito

Kuusi oikein -tuloksille 13070,96 euroa.

Viisi oikein 28,05 e.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt