Vauhdikas kaveriporukka otti ilon irti kotiradalla tulleesta suurvoitosta: ”Porukalla kaikki on hauskempaa”

Julkaistu:

SUUR-HOLLOLA
Santtu Raitala vei molemmat Hambot.
Suur-Hollolan sunnuntain suurkilpailuputki alkoi 3-vuotiaiden lämminveristen Hamboilla. Varsakisojen ekspertiksi osoittautui ohjastaja Santtu Raitala, joka vei molemmat. Mies on koko kilpailun historiassa toinen ohjastaja, joka on kyennyt kyseiseen temppuun. Edellinen oli Jorma Kontio 26 vuotta sitten.

Hambossa ei jäänyt parhaasta epäselvyyttä, vaikka ykköseksi punnersi 10 prosenttia pelattu Toto75-yllättäjä Battle Jack. Ohjastaja Raitala valitsi hevoselle juoksupaikan johtavan rinnalta, josta ruuna puristi varmaan voittoon, vaikka näytti jo kirivaiheessa jääneen alakynteen keulasta karkuun yrittänyttä Sahara Peyotea vastaan.

– Valitsin tuon juoksupaikan hevoselle, sillä se tuntuu ennen kaikkea vahvalta. Kaveri pääsi jo karkuun, kun tällä pitää ajaa viimeinen kaarre varman päälle. Meillä oli kuitenkin vielä voimia jäljellä ja suoralla iskettiin sitten riskilläkin vielä. Isoissa kilpailuissa pitää ottaa riskiä kun on sen paikka, jos näitä meinaa voittaa, Raitala perusteli.

Battle Jackille voitto oli vasta uran toinen, mutta samalla myös toinen suurkilpailuvoitto. Edellinenkin tuli kotiradalla Jokimaalla, kun hevonen nappasi 2-vuotiaiden SHKL Cupista 20 000 euroa.

Hevosen omistaa lahtelainen kaveriporukka Talli Alatorin Inkkarit, joilla on useampi varsa Timo Korvenheimon valmennuksessa. Omistajaporukkaa edusti Jani Markkanen, joka spurttasi voittajaseremonioihin lähes yhtä kovaa, kuin hevosensa loppusuoraa.

– Aivan mahtava fiilis ja se pitää näyttää. Tällaiset ravit ja tällainen voitto. On meillä kova valmentaja. Hieno on omistajaporukkakin. Kaikki on hyvällä porukalla hauskempaa, varsinkin menestyminen.

– Hevoselle näyttää sopivan kotiradalla kilpaileminen. Kengättömyys oli varmaan se tärkein ase tänään, Markkanen arveli.

Hambon voitto meni Korvenheimon talliin tuloksella 15,5/2100 metriä.

ME-tamma suosikkiasemansa arvoinen

Tammahambossa ikäluokan ykkösvarsa Mascate Match oli joukosta poissa, sillä se kilpaili upealla menestyksellä lauantaina Ruotsin Eskilstunassa ja kylvetti siellä Ruotsin parhaimmiston. Kuopiossa toukokuussa peräti ME:n viilettänyt Edwina Orden oli näin ennakkosuosikki.

Raitala ei jättänyt huipputammalla mitään sattuman varaan vaan suuntasi eturivin uloimpaa heti eteenpäin. 3-vuotias pääsi johtoon ensimmäisellä takasuoralla ja vastasi lopussa varmasti selästä ohitusta yrittäneelle Arctic Emmalle ja ex-lumilautatähti Janne Korvelle.

Edwina Orden on melkoinen lottovoitto amatöörivalmentaja Tanja Goman-Niemiselle. Lihamestarin töitä tekevä nainen valmentaa työn ohessa neljää hevosta.

– Jo kokeen jälkeen selvisi, että nyt sattui vähän parempi hevonen. On sillä omia ongelmia. Tänäänkin se oli lämmityksessä ihan karmea. Minulla ei ollut ennakkopaineita, mutta hevosella näytti olevan. Onneksi se jaksoi vielä startissakin, mutta saisi se olla jatkossa hieman rauhallisempi, Goman-Nieminen huokaisi.

Ratsupuolelta hevosharrastuksensa aloittanut nainen päätyi ravipuolelle hieman vahingossa.

– 14-vuotiaana sain ratsuksi vanhan ravurin ja siitä se innostus sitten lähti sillekin puolelle. Talliin mahtuu neljä hevosta. Nyt on neljä, eikä homma tästä laajene, Goman-Nieminen lupasi.

Edwina Orden kulki kovempaa kuin oriit ja ruunat. Sen voittoaika oli 14,8a/2100 metriä.

Hambo ja Tammahambo ovat perinteikkäät Suur-Hollola viikonloppuna ajettavat avoimet 3-vuotiskilpailut Suur-Hollola-ajoon maksetuille, jossa paras ori tai ruuna sekä tamma palkitaan 10 000 eurolla. Varsat ovat ratkoneet paremmuuttaan jo vuodesta 1984 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt