HIFK:n tähtivarsa ravasi 94000 euroa Ruotsista suvereenin ylivoimaisesti SE-tuloksella

Julkaistu:

MASCATE MATCH
Mascate Match haki arvokkaan vierasvoiton Ruotsin E3-kilpailusta.
Suomen ja HIFK:n liput liehuivat korkeimpana lauantai-iltana Eskilstunassa Ruotsissa, kun 3-vuotiaat tammat kilpailivat täyden matkan E3-finaalissa 94000 euron ykköspalkinnosta.

1000 raviliigalaisen omistama Mascate Match säntäsi auton takaa lujimpaa liikkeelle ja otti joukon ennakkoarvailuihin nähden yllättävän helposti komentoonsa.

Tempoa riitti läpi matkan, mutta viimeisessä kaarteessa tapahtui ruotsalaisia hämmästyttänyt tosiasia, että superlupaus vain yksinkertaisesti karkasi muilta. Pekka Korven luotsaama ja hänen valmentama lahjakkuus karkasi korvia pyöritellen yli 20 metrin päähän kilpakumppaneiltaan.

– Tämä on erittäin hyvä hevonen ja se näyttää sitä nyt itse muille. Ei minun tarvitse sitä kehua. Sen sanon, että joku päivä se menee todella kovaa, Korpi naulasi haastattelijalle.

Kovaa tamma polki toki jo Eskilstunassa. Voittoaika 12,3/2100 metriä alittaa peräti yhdeksällä kymmenyksellä aiemman tammojen SE:n ja oli kahdeksan kymmenystä nopeampi kuin oriiden ja ruunienkaan vastaava.

– Vauhtia riitti, mutta hevonen tuntui koko ajan todella hyvältä. Ehdin matkalla miettiä, että täytyy kyllä olla tosi hyvä hevonen jollain, jos ajaa meistä tänään ohi. Kaikki oli lopulta tosi helppoa.

Pekka Korvelle E3-voitto oli tammoissa uran toinen. Mies arvosti kisaa korkealle.

– Ruotsissa on valtavan kova taso. Näitä lähtöjä ei todellakaan ole helppo voittaa ja tämä on iso voitto meidän tallille, Korpi myönsi.

Mascate Matchin sankasta omistajajoukosta oli matkustanut länsinaapuriin 20-30 uskollisinta kannattajaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt