Kuningasehdokkaan valmentaja vetää nyt ässän hihastaan: ”Tamman astuminen on hyväksi oriin selälle”

Julkaistu:

MATKALLA KUNINKUUSRAVEIHIN
Tähen Toivomus jäi hännille Härmän kansainvälisessä Nordic King -kilpailussa. Valmentaja Pauli Raivion mukaan ori on 98-prosenttisessa kunnossa.
Härmässä ori lähti ykkösradalta.

Ohjastaja Henri Bollström johdatti oriin hieman myöhässä lähtöauton siivekkeen taakse. Kolmosradalta kiihdyttänyt Pyörylän Paroni ampaisi liikkeelle nopeimmin. Kun myös kakkosradan Polara lähti liukkaasti, Tähen Toivomus jäi aluksi toiseen ja lopulta kolmanteen sisäpariin.

Valmentaja Pauli Raivio muistuttaa Tähen Toivomuksen ottaneen toisinaan peitsiaskeleita lähtökiihdytyksessä, joten ohjastajan varovaisuus oli perusteltua.

Raivion mukaan kuski yritti myös hieman pakittaa johtopaikan mentyä, josko pääsisi toisella radalle, mutta paikat olivat varattuina.

Loppusuoralla ori jäi väsyvien taakse.
Raivio kertoo, että kärkisijojen karattua ohjastaja toimi fiksusti, kun ei lähtenyt yrittämään mitään epätoivoisia temppuja kiriladun pysyessä suljettuna.

98-prosenttisessa kunnossa

Raivio sanoi ohjastaja Bollströmin kertoneen, että ori oli juossut ajamatta ja tuli maaliin voimissaan. Taustajoukkoja tietysti harmitti, mutta kolikolla on toinenkin puolensa

– Kilpailu on tällaista. Jälkikäteen ajatellen kisa kävi hyvästä hiitistä Suur-Hollola-ajoa ajatellen. Ehkä ori ei ihan sataprosenttinen ollut, mutta sanotaanko 98-prosenttinen, Raivio arvioi

Alkuperäinen suunnitelma oli startata oriilla vasta ensi viikonlopun Suur-Hollola-ajossa Jokimaalla, mutta valmentaja tuli kuitenkin toisiin aatoksiin ja Härmään lähdettiin.

– Ilman lauantain lähtöä oriille olisi tullut kolmen viikon starttiväli ennen Lahtea, niin ajateltiin että ajetaan tämä lähtö, ettei tule liian pitkää taukoa ilman kovempaa ajoa. Lähtö oli sikäli erikoinen, että vauhti oli tasaista, eikä 1.16–17-vauhteja menty alussa eikä lopussa.

Tähen Toivomuksen kilpailukalenteriin on merkattu seuraavaksi suomenhevosten Suur-Hollola-ajo sunnuntaina. Lähtörata-arvonta toi volttilähtöön radan kahdeksan.

– Suur-Hollola-ajoon hevoselta riisutaan takakengät. Se auttaa erityisesti volttilähdön ensimetreillä. Kasiradan kanssa voidaan elää. Pääasia on, ettei tullut voltin kakkos- tai nelosrataa. Niiltä oriin on ahdasta kääntyä.

Tähen Toivomus astui vuosi sitten 50 tammaa. Tänä vuonna astutuksia ei ole tehty. Raivion mukaan tällä ratkaisulla säästetään enemmän hevosen taustajoukkoja kuin oritta.

Valmentaja on kuitenkin kokeneena suomenhevosten valmentajana päätynyt lopputulemaan, josko siitoshommista sittenkin olisi apua hevoselle. Valmentajavelho vetää ässän hihastaan.

– Olen ajatellut astuttaa Tähen Toivomuksella yhden oman tamman. Se voisi olla hyvästä hevoselle – erityisesti sen selälle, Raivio paljastaa.

Ravikuningasehdokkaan selkä saa myös lämpöhoitoa kotitallissa. Lisäksi on Tähen Toivomukselle on varattu aika hevoshieroja Tuula Pursiaiselle heinäkuun alussa.

Matkalla Kuninkuusraveihin -minisarjassa seurataan ensikertalaisten Tähen Toivomuksen ja Pauli Raivion taivalta kohti Lahdessa 3.–4.8. ravattavaa kuninkuuskilpailua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt