Costello starttaa Kaarlo Ahokkaan muistolähdössä ja Suur-Hollolassa – rattailla Antti Tupamäki

Julkaistu:

Ravikuningas Costello palaa kilpaurille Kaarlo Ahokkaan muistoajossa Jyväskylän raveissa torstaina. Hallitseva ravikuningas ei ole startannut sitten huhtikuun lopun. Kilpatauon pituudeksi tulee tasan kaksi kuukautta.
Paljon on muuttunut sitten viime kilpailun. Oriin tiimin vakiojäsen ja ohjastaja Risto Tupamäki menehtyi tapaturmaisesti toukokuun lopussa. Ohjastusvastuun kantaa nyt Antti Tupamäki, Riston poika. Antti tunnetaan muun muassa suomenhevosten kärkiruuna Polaran ohjastajana ja valmentajana.

Taukoon ovat vaikuttaneet myös Costellon astutuskiireet. Takana on noin 100 tamman sesonki. Oriilla on myös ollut pieniä vaivoja, joita on hoidettu kuntoon.

Lisäksi oriin valmentaja on vaihtunut. Ville Herttua sai Kausalan helluntairaveissa kolmen kuukauden kilpailukiellon ja vastuuvalmentajan paikan on ottanut puoliso Tia Malinen. Sikäli muutos ei ole iso, sillä Malinen on vastannut pitkälti oriin päivittäisestä hyvinvoinnista ja valjastamisesta kilpailupaikalla.

– Costello starttaa torstaina Jyväskylässä ja sunnuntaina Lahdessa. Hevosen ehdoilla mennään startti kerrallaan. Valmistauduttu ollaan ihan normaaliin tapaan. Mitään menestyspaineita ei ole, toivotaan ehjää juoksua ja tasapainoista suoritusta. Hevonen ei kuitenkaan varmasti ole parhaimmillaan sairastauon jälkeen, hevosen vastuuvalmentajana toimiva Tia Malinen arvioi.

Jokimaan Suur-Hollola-ajossa sunnuntaina ykköspalkinto on 37 500 euroa. Costello sai volttilähdön arvonnassa takarivin uloimman lähtöpaikan.

Costello voitti viime vuonna ravikuninkuuden. Vuonna 2017 se jäi 0,9 sekunnin päähän voiton vieneestä Köppisestä. Kuninkuusravit juostaan 2.–4. elokuuta Jokimaan raviradalla Lahdessa.