Nuori nousukas hurjana Vermossa – ”Ajattelin, että turha pidellä kiinni”

Julkaistu:

Toto64
Bring Me Brodde matkalla kohti kovempia tehtäviä.
Vermossa ravattiin perinteisen Amerikkalaisen illan merkeissä, jossa kaikki lähdöt ajettiin mailin ryhmäajoina lämminverisille.

Ravien mykistävimmästä suorituksesta vastasi 4-vuotias Bring Me Brodde, joka vasta alle 20 000 euroa tienanneena pysäytti kellot hurjaan kilometriaikaan 11,6aly.

Se oli koko illan kovin kilometriaika, vaikka radalla juoksi paljon enemmän tienanneita hevosia.

Bring Me Brodde pääsi alussa sujuvasti keulaan, eikä Hannu Torvinen enää taakseen katsellut.

Ensimmäisen kierroksen Bring Me Brodde ilotteli 11,0-vauhtia, eikä lopussa väsymisestä ollut tietoakaan, vaan Hannu Isotalon valmennettava jopa lisäsi etumatkaa vastustajiinsa voittaen täysin murskaavaan tyyliin.

– Sanoinkin Torviselle, että kyllä se ehkä 11-alkuisen tuloksen pystyy menemään, mutta en ihan tällaista osannut odottaa, Isotalo sanoi.

– Saimme alussa puolustettua ulkopuolen hevoset ja pääsimme etenemään keulaan. Se lähti heti tuohon ensimmäiselle suoralle kiihdyttämään itse, ja ajattelin, että turha sitä on enää ruveta pitelemään kiinni. Se liikkui todella hienosti, ja meneminen oli tosi helppoa. Mahtava suoritus! Torvinen ihasteli.

Bring Me Brodde on parantanut lyhyessä ajassa huomattavasti otteitaan.

– Pieniä juttuja on osunut kohdilleen. Se menee ilman kenkiä tosi rennosti mutta menisi nyt varmaan kengät jalassakin. Se on jotenkin rentounut tuohon juoksemiseen, ja katsotaan, mihin hevonen vielä nousee, Torvinen kertoi.

Sotaratsu jälleen menopäällä

Illan suurimmat setelit olivat jaossa avoimessa lähdössä, jossa odotettiin veteraaniruunien Bret Bokon ja Seabiscuitin kaksintaistelua. Mitään taistelua ei lopulta syntynyt, koska Seabiscuitilla ajettiin passiivisesti Suur-Hollolaan voimia säästäen.

Toisen kerran urallaan jenkkikärryt peräänsä saanut Bret Boko teki tavoista poiketen jopa eroa vastustajiin ja voitti lopun hienoisesta hiljentämisestä huolimatta oikein varmoin ottein.

Voitto oli Markku Niemisen valmennettavalle raviratojen teräsruunalle jo uran 51:s.

– Voitto oli helppo. Tämä on kyllä erikoinen vaari, se vaan jaksaa puurtaa vuodesta toiseen, Ari Moilanen totesi vakioajokistaan.

Suuri suosikki jäi pois

Jo ennen avauskohdetta nähtiin draamaa ison suosikin Milla Sonikin jäätyä lämmityksen jälkeen pois.

Ison osan sen prosenteista perinyt Her Royal Highness hoiti leiviskänsä tyylikkäällä tavalla, ja Milla Sonikin varmaksi luottaneet pääsivät huokaamaan helpotuksesta.

Ykkösradalta startannut tamma ei ehtinyt alussa nopeimpien matkaan, mutta ohjastajansa Jukka Torvinen pääsi nopeasti nostamaan toiselle, ja Her Royal Highness kuritti loppukirissä ylivauhtia vetäneitä kilpasiskojaan karaten lopulta murskaavaan voittoon.

– Olisin halunnut lähteä kovempaa liikkeelle, mutta tamma ei ihan osunut ekoille askelille kohdilleen. Onneksi pääsimme nostamaan toiselle ja saimme lopulta hyvän juoksun. Parempi näin, että se tulee hyvin loppuun kuin olisi alussa nopein, Torvinen sanoi.

Kahdessa edellisessä startissa Her Royal Highness pilasi pelinsä laukkoihin. Viimeksi Elitloppet-viikonloppuna, jossa loppukurvin laukkaan paloi kärkipään sijoitus.

– On sen tyyli vähän omintakeista välillä, mutta tänään ei ollut niin tiukkoja paikkoja, että laukka olisi tullut, Torvinen totesi Tiina Poikolaisen treenattavasta.

Kierroksen suurimmista yllätyksistä vastasivat vain neljä prosenttia luotetut Sanni Sky ja Rose Coger. Eikä juuri enempää ollut pelattu myöskään Hannu Torviselle toisen voiton tuonutta Amour Amikoa.

Näin ollen kuusi veikanneet palkittiin lähes 1 900 eurolla, vaikka rivin kolme eniten pelatuinta hevosta voittivatkin lähtönsä.

Oikea Toto64-rivi, Vermo 19.6.

Toto64-1: 2 Her Royal Highness

Toto64-2: 3 Sanni Sky

Toto64-3: 2 Bring Me Brodde

Toto64-4: 9 Amour Amiko

Toto64-5: 2 Bret Boko

Toto64-6: 3 Rose Coger

Kuusi oikein voitto-osuus 1 877,93 euroa. Viisi oikein 20,14 euroa. Neljä oikein ei voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt