Ravivalmentaja Veli-Matti Kangasluoma sairastui munuaissyöpään – ”Uutinen oli perkeleenmoinen järkytys”

Julkaistu:

Shokkiuutinen
Ravivalmentaja saa ensimmäisenä suomalaisena uuden syöpälääkityksen.
Seinäjokinen ravivalmentaja Veli-Matti Kangasluoma vastailee positiivisena haastatteluun puhelimessa, vaikka kuuli vasta hiljattain karmeita uutisia lääkäriltään.

Häneltä löytyi munuaisyöpä, josta on levinnyt etäpesäkkeitä keuhkoihin.

– Vaikken ole luonteeltani murehtija, uutinen oli aluksi perkeleenmoinen järkytys. Monenlaista olen kokenut, mutta tämä syöpä on pahinta, Kangasluoma sanoo.

Kangasluomalle tieto vakavasta sairastumisesta tuli yllätyksenä.

– Menin kuusi viikkoa sitten työterveyslääkärille, koska tunsin pientä pistosta rinnassani. Aluksi meinasivat, että minulla on palleatyrä. Keuhkokuvassa näkyi sitten, että minulla oli kuumeeton keuhkokuume.

– Koska tilanne seuraavaksi vain paheni lääkekuurista huolimatta ja henkeäni ahdisti, hakeuduin sairaalaan ensiapuun. Sitä kautta selvisi, että kyse olikin paljon vakavammasta. Minulla todettiin syöpä, jonka pääkasvain on munuaisissa ja etäpesäkkeitä keuhkoissa, Kangasluoma kertoo.

Kangasluoma joutui makaamaan muutaman viikon sairaalassa mutta on viettänyt viime päivät taas kotona.

– Kuntoni meni välillä huonoksi mutta on tällä hetkellä taas aika hyvä. Olen jaksanut käydä päivisin kävelylenkeillä.

Uutta lääkettä ensimmäisenä

Kangasluoman syöpähoidot ollaan aloittamassa juhannuksen jälkeen.

– Mitään ennustetta paranemisestani ei ole voitu vielä antaa, mutta syöpien hoito on mennyt paljon eteenpäin parin viime vuoden aikana.

– Minulle on lisäksi saatu lupa antaa lääkettä, jota ei ole kokeiltu kenelläkään aikaisemmin Suomessa. On mahdollista, että tässä käy vielä hyvinkin. Vastaavista syövistä on jo parannuttu kokonaan, positiivinen Kangasluoma huomauttaa.

Kangasluoma pani valmennettavansa pois heti shokkiuutisen jälkeen.

– Minulla ei ollutkaan kuin vieraiden omistamat Rojaali ja starttaamaton 5-vuotias Kilmisteri. Rojaali meni Kari Lehtoselle ja Kilmisteri muutti Niko Jokelalle.

– Vaimoni olisi kyllä voinut hoitaa niitä, mutta koska molemmat ovat starttikunnossa, ne oli nyt parempi siirtää muualle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt