Kotivoitto jäi Kouvolassa saamatta – ruotsalaishevosen kovuus yllätti valmentajankin

Julkaistu:

Kymi GP
Rattailla istuneen Joakim Lövgrenin silmät putosivat päästä, kun hänen valmentamansa Racing Mange löi isoimmat koksit uuniin.
Suomalaisvoitto jäi lauantaina Kouvolassa haaveeksi, vaikka hyvältä näytti matkalla.

Jossitteluille ei ollut lopulta sijaa, sillä 100 000 eron arvoinen voitto meni Kymi GP:ssä niin oikealle hevoselle kuin vain voi.

Ruotsalainen Racing Mange jyräsi maalisuoralla jopa omille teilleen, vaikka joutui uurastamaan matkalla melkoisesti ulkoradoilla.

Isäntien toivoista Next Direction otti kyllä kiihdytyksessä muilta luulot pois ja pamautti uloimmasta lähtöpaikasta huolimatta helposti kärkipaikalle.

Kiivas spurtti ja 1.10-vauhtinen avauslenkki olivat kuitenkin voiton kannalta liikaa ja Joakim Lövgrenin kirittämä ruotsalaisori marssi sen rinnalta kärkeen loppusuoran alussa.

Next Direction ei silti lannistunut kokonaan, vaan jaksoi taistella leveäksi rintamaksi levittäytyneessä pääjoukossa täpärästi toiseksi.

Paras juoksu

Toinen suomalaishevonen Chief Orlando tuli myös rehdisti perille ja hävisi kakkossijan lopulta melko niukasti, vaikka sai voittajan tavoin melko vaativan reissun. Sen ja Next Direction väliin mahtui toinen ruotsalaisvieras Handsome Brad.

– Tämä oli Racing Mangen uran paras juoksu! Lövgren iloitsi.

– Ajoin alussa eteenpäin johtohevosen rinnalle, koska tiesin edellisen käyntini perusteella, että täällä Kouvolassa ei ole helppo tulla takaa. Ori kyllä jaksaa spurtata kahdesti, alussa ja lopussa. Se sai todella raskaan juoksun, mutta toi minut silti seremonioihin.


Usko palkittiin

Lövgren ei osannut odottaa suojatiltaan aivan näin hurjaa suoritusta.

– Racing Mange oli vielä parempi kuin uskoin, ja olen todella ylpeä siitä. En ollut uskoa silmiäni 200 metriä ennen maalia, kun muista ei näyttänyt olevan enää uhkaa.

Kuusivuotias ori on kärsinyt loukkaantumisista, mutta nyt aurinko paistaa sille. Sen kanssa voi lähteä Kouvolan huiman esityksen perusteella mihin lähtöihin tahansa.

– Racing Mangella on ollut urallaan paljon huonoa tuuria. Koko tiimimme omistaja mukaan lukien on uskonut hevoseen ja tehnyt sen eteen kovasti töitä. Nyt ori totisesti näytti, mikä se on hevosiaan. Olen todella onnellinen kaikkien puolesta, valmentaja hehkutti.


Nurmonen pettyi

Racing Mangen voittoaika 2100 metrin matkalla juostussa lähdössä oli 11,7a.

Iikka Nurmonen ei ollut sen sijaan täysin tyytyväinen ajamaansa Next Directioniin arvokkaasta kakkossijasta huolimatta.

– Saimme alussa helposti keulat. Ulkopuolellamme tulleet määräsivät juoksun tahdit. Loppukurvissa ruuna rupesi kuitenkin kuuntelemaan jotakin ja jäi jarruttelemaan, mikä ei ole sillä normaalia, Nurmonen päivitteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt