Jethro Rostedtin ja Iivo Niskasen hevonen lähtenyt lentoon – seuraavaksi 120000 euron jahdissa

Julkaistu:

toto75
Turun venesatamaan uponneen paatin huono karma ei peloista huolimatta tarttunut Jethro Rostedtin hevoshankintaan.
Kun Jethro Rostedt osti Harry Harkimolta veneen, paatti koki pian sen jälkeen kurjan kohtalon. Se upposi Turun venesatamaan.

Kun mediapersoona hankki hevosmiehiltä ravurin, kävi päinvastoin. Rostedtin kimppahevonen Cameron Evo lähti kevään kauppojen jälkeen suorastaan lentoon, vaikka myyjiin lukeutunut Iivo Niskanen muuta pelkäsikin.

Lue lisää: Jethro Rostedt huippuhevosen omistajaksi – Iivo Niskanen: ”Toivottavasti ei käy kuin Hjalliksen myymälle veneelle”

Rosedtin, Niskasen, Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon tähtihevonen paljasti kavionsa viimeksi lauantaina Kouvolan Kymi GP-ravien 5-vuotislähdössä.

Ori hallitsi 7 000 euron arvoista lähtöä pitkätukkaisen ohjastajansa Olli Koivusen mukaan parastaan antamatta.

Cameron Evo kiri viimeiset 500 metriä hulppeasti 08,5-vauhtia.

Täydet pisteet sai myös voittajan kyydissä ainoana maalisuoralla pysynyt Mark More, joka lähti kisaan selvästi pienimmällä voittosummalla.

– Omistajilla on kyllä hyvä hevonen, Koivunen hihkaisi.

– Koska kärkihevoset joutuivat ajamaan ensimmäiset 500 metriä oikein lujaa, uskoin keulapaikan olevan sen jälkeen meille tarjolla. Cameron Evo lopetti 08,5-kyytiä oikein hyvällä tyylillä, ja sille jäi vielä varaakin.

Koivunen ylisti myös kirittäjänsä suorituta.

– Täytyy sanoa, että Mark More oli myös oikein hyvä. Cameron Evolta jäivät kyllä silmälaput vetämättä, eikä minun tarvinnut siltä paljon pyydellä.

Seuraavaksi pääkisa

Cameron Evon kesän pääkilpailu ravataan kahden viikon päästä Lahdessa. Se jahtaa silloin Suur-Hollola- ajossa peräti 120 000 euron pottia.

– Suur-Hollolaan on tähdätty koko se aika, jonka ori on ollut tallissamme. Odotamme sitä kilpailua suurella mielenkiinnolla, ohjastaja sanoi.

Cameron Evo on juossut kuudesti sen jälkeen, kun se siirtyi huhtikuun alussa nykyiselle omistajakokoonpanolleen ja Olli Koivusen isän Harri Koivusen valmennukseen Turkuun.

Hevosen ensimmäinen startti meni harjoittelun merkeissä, mutta sen jälkeen se on petrannut menoaan koko ajan. Neljästä viime kilpailustaan ori on saavuttanut kaksi voittoa ja yhtä monta kakkossijaa.

Ex-tallikaveri juhli myös

Cameron Evon entisen valmentajan ja osaomistajan Heikki Korhosen tallin Callela Ladyboss vei tammoille rajatun Jouni Kaikko Memorialin.

Ari Moilasen ajokki joutui aloittamaan rajua ylivauhtia, kun puolusti piikkipaikkaansa, mutta piti silti väkivahvan juoksun kolmannelle ja toisella radalla tehneen ranskalaisvieraan Coumba Kukyn takanaan.

– Jouduimme ajamaan alussa tosi kovaa emmekä saaneet rauhoittaa vauhtia oikein missään vaiheessa sen jälkeenkään. Callela Ladyboss meni kyllä keulassa koko ajan tosi rennosti, Moilanen kuvaili.

Myös Callela Ladyboss tähtää Suur-Hollola -ajoon.

– Suur-Hollola on tamman päätähtäin tänä vuonna. Se on mennyt nyt koko ajan parempaan päin, joten suunta sitä kohti on hyvä.

Pelipankki petti – Paroni juhli

Ravien Toto75-pankki Välähdys epäonnistui laukkojen takia kuten pari viikkoa sitten Kajaanissakin.

Ori näytti etenevän lähtöhyppynsä jälkeen vielä voittoon, mutta sekosi uudelleen askelissaan maalisuoran alussa.

Tämän jälkeen seremonioihin pääsi joukkoa johtanut Pyörylän Paroni, joka piti loppumetrien tiukassa taistossa kupeellaan taivaltaneen Rokin Maxin täpärästi takanaan.

– Kakkossijatkin ovat hyviä, mutta kyllä ykkönen on aina paras. Niiden jälkeen ei tarvitse selitellä, mikä olisi voinut mennä toisin, valmentaja Leo Mönttinen huomautti.

– Jos sanon suoraan oman mielipiteeni, en ole koskaan nähnyt Pyörylän Paronia kokonaan väsyneenä juoksujen jälkeen. Se on pikkuisen velmu kuten valmentajansakin ja jättää vähän varastoon. Ruuna on kyllä mukava pitkäaikainen kilpahevonen.

Captivate kuittasi hutinsa

Pitkän matkan tasoitusajon sisukkain oli Iikka Nurmosen ajama ja valmentama Captivate.

Nappilähdön saanut valjakko ei kunnioittanut suosikkeja, vaan piti johtopaikastaan määrätietoisesti kiinni koko matkan. Hyvin kirinyt Quite A Boy täydensi yllättäjien karkelot kakkossijallaan.

– Viimeksi tuli hutistartti, mutta sitä ennen Captivate voitti kolme kertaa peräkkäin tallistamme käsin, joten kunnossa se on ollut koko ajan. Otimme aavistuslähdön, mutta ruuna avaa niin lujaa volttilähdöissä, että olisimme kyllä saaneet alussa keulat, vaikka olisimme myöhästyneetkin, suorapuheinen Nurmonen painotti.

– Captivate tuntui koko matkan hyvältä, ja minulla oli hyvä fiilis. Kiva hevonen, joka on omimmillaan näillä pitkillä matkoilla, valmentaja analysoi suojattiaan.

Ravipäivä päättyi Olli Koivusen toiseen Toto75-voittoon, kun hän lennätti laukkojen sävyttämässä lähdössä Cameron Evon tallikaverin Staro Moschinon selvään voittoon ohi Jolly Royn.

Oikea Toto75-rivi, Kouvola 15.6.

Toto75-1: 6 Cameron Evo

Toto75-2: 2 Rene Concuctor

Toto75-3: 7 Captivate

Toto75-4: 1 Pyörylän Paroni

Toto75-5: 4 Callela Ladyboss

Toto75-6: 5 Racing Mange

Toto75-7: 10 Staro Moschino

Seitsemän oikein -tuloksia ei löytynyt. Kuusi oikein -voitto-osuus 514,18 euroa. Viisi oikein 32,10 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt