Uinti ja lämpö vetristävät kuningaskandidaatin – hevosen selibaatti pitää silti

Julkaistu:

matkalla kuninkuusraveihin
Tähen Toivomuksen suuri seppelejahti otti ison loikan.
Kuumimpiin ravikuningasehdokkaisiin kuuluva Tähen Toivomus palasi viime viikonloppuna komeasti voittokantaan kotiradallaan Jyväskylässä. Vastustajansa alleen jyrännyt ori oli aiempaa notkeampi - ja mikä tärkeintä - sen ravi rullasi sulavasti.

Ja vielä parempaa voi olla luvassa.

– Rovaniemen startin pettymys on nyt huuhdeltu. Sinä päivänä parempi voitti. Jyväskylässä Tähen Toivomus oli hyvä, vaikka jotain pientä vielä puuttuu, valmentaja Pauli Raivio kertoo.

Killerin Kimaran lauantainen voitto lämmitti valmentajan mieltä. Kyseessä oli Raivion kotiradan perinteikäs kilpailu 7 000 euron ykköspalkinnolla.

Voitto oli balsamia napapiirin tappion jälkeen.

Tähen Toivomus tavoitteli kolmatta voittoa Rovaniemen Kirppu-ajossa toukokuun lopussa. Valmentaja joutui kuitenkin pettymään, kun Fiiling kiri lopussa ohitse.

Kolmannen voiton myötä hän olisi saanut ison kopion komeasta kiertopalkinnosta, joka jäi nyt tavoiteltavaksi seuraaville vuosille.


Lämpöä ja uintia

Tähen Toivomuksen kunto edistyy matkalla kohti Lahden Kuninkuusraveja.

Raivio kertoo, että ori saa loppuviikosta lihaksistoonsa lämpöhoitoa hevoshieroja Tuula Pursiaiselta.

Valmentaja uskoo ammattilaisen käsittelyn notkistavan hevosta edelleen.

Raivion valmennusmetodeihin ja -mahdollisuuksiin kuuluu uittaminen Oinasjärvessä. Lämpimät ilmat mahdollistavat polskimisen lähipäivinä.

– Oinasjärven vesi on 17-asteista, ja jo alkuviikolla saatetaan päästä uintihommiin, Raivio suunnittelee.

Valmentaja kertoo, että vesiliikunta on aiempina vuosina sopinut Tähen Toivomukselle oikein hyvin.

Uittamisen ja lämpöhoidon toivotaan vievän hevosen kuntoa yhä eteenpäin, vaikka se oli jo lauantaina ohjastajansa Henri Bollströmin sanoin jättihyvä.

Suur-Hollolassa kengät naulaan

Tähen Toivomuksen kilpailukalenteriin on merkattu suomenhevosten Suur-Hollola -ajo kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Sitä ennen Härmässä juhannuksena ravattavaan kansainväliseen Nordic Kingiin osallistumista Raivio ei sen sijaan pidä todennäköisenä.

– Aivan lopullista päätöstä Härmään menosta emme ole kuitenkaan vielä tehneet.

 

Siitoskausi on ollut melkeinpä raskaampi miehelle kuin hevoselle.

Lukuisia huippusuomenhevosia valmentaneella Raiviolla on lämpöhoidon ja uittamisen lisäksi vielä yksi ässä hihassaan.

– Suur-Hollola-ajossa Tähen Toivomukselta on suunniteltu riisua takakengät. Se auttaa erityisesti volttilähdön ensi metreillä.

Lähtönopeus on ollut kyseisessä kisassa usein ratkaisevassa roolissa. Oriit joutuvat starttaamaan Suur-Hollolassa takamatkalta, eivätkä ne voi laskea kärkeä liian kauas alkumatkalla, jos mielivät päästä voittajaseremonioihin.


Hevonen selibaatissa

Tähen Toivomuksella astutettiin viime vuonna 50 tammaa. Tänä vuonna siitosruljanssi on päätetty jättää väliin.

Selibaatin voisi kuvitella liittyvän lähestyviin kuninkuusraveihin, jotka olisivat Tähen Toivomuksen ensimmäiset. Tästä ei ole kuitenkaan kyse.

– Kyllä siitoskausi on ollut melkeinpä raskaampi miehelle kuin hevoselle. Jos edellisen päivän iltaraveista on tultu myöhään kotiin ja pitää olla jo kolmelta aamuyöllä heräillä, raskaaksi käy.

Tähen Toivomus on viime viikonlopun esityksellään vahva ehdokas kuninkuuskilpailun kärkikolmikkoon.

Suur-Hollola -ajossa nähdään, minkälaisen myrskyvaroituksen avojaloin juokseva Hankasalmen ori antaa uittamisen ja lämpöhoitojen siivittämänä hallitsevalle kuninkaalle Costellolle ja muille koville kilpakumppaneilleen.

Matkalla Kuninkuusraveihin -minisarjassa seurataan ensikertalaisten Tähen Toivomuksen ja Pauli Raivion taivalta kohti Lahdessa 3.-4.8. ravattavaa kuninkuuskilpailua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt