Supertamma puolustamaan Suur-Hollolan voittoaan – ”Ehkä kilpailut ovat sitten siinä”

Julkaistu:

Terästamma
Ranch Kellyn elimistö kramppasi Vermon tappiojuoksussa, mutta esteitä Lahden arvovoiton puolustamiselle ei ole ilmennyt.
Vaikka ensi lauantaina ravattava Kymi GP jäi lopulta Ranch Kellyltä välistä, omistaja Anne Luttinen uskoo tähtihevosensa kilpauran jatkuvan vielä kaksi viikkoa myöhemmin Suur-Hollola -ajossa.

Viime keskiviikon Vermon juoksu ehti jo nostaa tummia pilviä tamman ylle.

Klinikkakäynti ei antanut vastausta siihen, minkä takia Ranch Kellyn ravi mureni Vermon loppusuoralla.

Se joutui tyytymään jättisuosikkina kakkossijaan kaukana Milla Sonikin takana.
– Kellyn aika ja sijoitus olivat ihan hyviä, mutta sen ravi ei ollut lopussa enää normaalia. Hevosen jalat olivat kuitenkin ok tarkastuksessa. Sen yläkerran lihaspuolta tsekataan vielä loppuviikolla, Luttinen kertoo.

– Fakta oli, että tamma kramppasi kilpailussa. Se oli syystä tai toisesta kuivunut, mutta yksiselitteistä selitystä siihen ei pystytty antamaan. Tämä kaikki tuli minulle täytenä yllätyksenä. Kelly nesteytettiin Vermon klinikalla heti kilpailun jälkeen, valmentaja huomauttaa.

Yleisön huoli suurempi

Luttisen mielestä ulkopuolisilla vaikuttaa olevan aina suurempi huoli Ranch Kellyn epäonnistumisista kuin hänellä itsellään.

– Kelly on antanut etenkin viime vuoden mahtavilla juoksuillaan jo niin paljon meille. Katsojilla tuntuu olevan vaikeampi sulattaa sen tappioita kuin minulla.

Mikäli terveydellisiä esteitä ei ilmene, viime vuoden hevoseksi Suomessa valitun Ranch Kellyn ura jatkuu vielä.

– Väkisin emme tee mitään, vaan hevosen ehdoilla edetään. Jos tammalla on kaikki kunnossa, olemme menossa Suur-Hollolan välieriin. Ehkä sen kilpailut ovat sitten siinä, Luttinen spekuloi.

Rennolla mielellä

Valmentaja ei ota paineita pärjäämisestä Lahden suurkisassa, vaikka hänen suojattinsa puolustaa viime kesän voittoa.

– Tamman viimevuotinen voitto Suur-Hollolassa oli todella mahtava. Siihen kisaan satsasimme tosissaan, eikä meillä ole enää samalla tavalla voitettavaa. Kaikki mitä hevosen kanssa vielä tehdään, se tehdään rennolla mielellä, Luttinen painottaa.
Yksitoistavuotias supertamma on tarkoitus astuttaa tänä kesänä Readly Expressillä.

– Astutusprosessi on jo käynnissä, ja tammaa on tutkittu myös sillä puolella. Readly Express on ykkösvaihtoehto partneriksi. Mikäli sen tuoretta spermaa ei olisi kuitenkaan oikealla hetkellä saatavilla, muitakin vaihtoehtoja on, Luttinen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt