Suur-Hollola jäämässä myös Atupemilta väliin – peräkkäisinä päivinä kilpaileminen arveluttaa haavan takia

Julkaistu:

suur-hollola-ajo
Seinäjoki-Racen sankarin Atupemin osallistuminen Lahden suurkisaan ei vaikuta todennäköiseltä.
Huhtikuun lopussa Göteborgin Olympiatravet-lähdössä jalkansa loukanneen Atupemin sairausloma jatkuu.

Antero Tupamäen suojatti oli kutsuttu ensi lauantaina ravattavaan Kymi GP:hen, mutta se joutuu jättämään Kouvolan kansainvälisen suurkilpailun väliin.

Näillä näkymin Atupemiä ei nähdä jahtaamassa myöskään kaksi viikkoa myöhemmin Suur-Hollola -ajon suuria seteleitä.

Tupamäki epäili heti Olympiaravien jälkeen, että kotimaan huippulähdöt ovat suuressa vaarassa Seinäjoki-Racen sankarilta. Ori sai Göteborgin kilpailussa haavan etujalkaansa.
– Atupemin etusääreen tuli poikittainen syvä haava. Sellaisen parantumisessa tahtoo helposti mennä aikaa. Koska haava on vielä hankositeen kohdalla, sen kanssa on oltava hyvin tarkkana, Tupamäki sanoo.

– Teemme päätöksen Suur-Hollola-ajon välieriin osallistumisesta ensi tai viimeistään seuraavalla viikolla ilmoittautumispäivänä. Jos nyt pitäisi arvata, Atupemin jääminen pois kilpailusta on todennäköisin vaihtoehto. Peräkkäisinä päivinä kilpaileminen vähän hirvittää tuollaisen jalkavamman jälkeen.

Hiiteillä nopeasti starttikuntoon

Tupamäki kertoo, ettei Atupemin ole tarvinnut olla liikkumatta toipilaslomansa aikana. Sen kunto ei ole päässyt romahtamaan.

– Atupemilla on ajettu, muttei kovia vauhteja. Kun sitä pääsee hiittaamaan, se on aika nopeasti taas starttikunnossa. Sitä en kuitenkaan vielä tiedä, kilpaileeko se seuraavaksi keskikesällä, loppukesällä vai vasta syksyllä.

Atupemin lisäksi Suur-Hollola -ajo jää väliin myös toiselta kevään suomalaiselta kohuhevoselta Next Directionilta.

Koska Finlandia-ajon kakkosen ja Elitloppetin finalistin rankingsijoitus ei riittänyt suoraan välieräpaikkaan, omistaja Timo Hulkkonen näytti Lahden lähdölle punaista väriä kiivaan kilpailuruljanssin keskellä.
Jotta Next Direction olisi voinut päästä Suur-Hollolan välieriin ja finaaliin, sen olisi pitänyt osallistua viime torstaina juostuihin alkueriin. Ruuna starttaa seuraavaksi Kymi GP:ssä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt