Lexus Dreamille Eliitin isot rahat – Tähen Toivomus palasi tasolleen

Julkaistu:

Ravilauantai
Tutut huippuhevoset nousivat valokeilaan Jyväskylän Killerillä.
Lexus Dream on Killerin Eliitin voittaja vuosimallia 2019. Kahden viikon takainen Sweden Cup ei painanut ruunan kintereissä, kun se kirmasi klassikkokisan ykköseksi keulapaikalta. Markku Niemisen valmentama vasta 5-vuotias ruuna tienasi suurkilpailuvoitosta 25 000 euroa.

Lexus Dream on salama-avaaja ja oli juoksun odotettu vetojuhta. Suosiolla se ei kuitenkaan kärkeen päässyt, sillä sisäpuolelta kiihdyttänyt President Lindy oli vielä nopeampi ensi metreillä.

– Päästiin keulaan, kun sinne päästettiin. Ei olisi pystytty ulkopuolelta ohi, jos Santtu (Raitala) olisi halunnut ajaa keulasta President Lindyllä. Se on niin nopea hevonen, että tiesin olevan turhaa heti eka metreillä edes koittaa ohitusta, ohjastaja Ari Moilanen vahvisti.

Kilometriajalla 11,5a/1640 metriä tulleen voiton yksi avaimista oli, että Lexus Dream ja Moilanen saivat rauhoittaa vauhtia matkalla ennen 09,5-vauhtista loppurynnistystä.

– Hyvä, että saatiin pikkuisen hengähtää, sillä tiesin, että President Lindy ampuu kovaa kimppuun selästä lopussa. Ja oli siinä pari muutakin vastustajaa, joita piti seurata. Mutta ei Lexus Dreamille olisi ollut suurta merkitystä, vaikka olisi pitänyt ajaa kovempaakin matkalla. Aika hyvin hevonen tsemppaa varsinkin, kun joku on kupeella.

Lexus Dreamin seuraava suurempi tähtäin on Suur-Hollola-ajo. Myös St. Michel kiinnostaa, sillä maili on ruunan lempimatka.

– Tämä on monipuolinen hevonen ja ihan mahtava luonteeltaan. Sille käy aina kaikki joka tilanteessa, niin kotona kuin kilpailuissa, hoitaja Johanna Kyläkoski kehui.

Lexus Dreamin ja President Lindyn takana Eliitin kolmanneksi venyi Farzad Boko, joka esiintyi kovassa porukassa edukseen johtavan rinnalta. Takajoukoista parhaan kirin teki Callela Ladyboss.

Lähdön hevosista näyttöjä ensi viikon lauantain Kymi GP:hen antoi erityisesti Workout Wonder. Sen kirikuti jäi kuitenkin pahoin piippuun toisesta parista ulkoa.

[video]
[/video]Kovimpien suomenhevosten Killerin Kimara ei ole enää takavuosien kaltainen odotettu suurkilpailu, mutta keräsi silti viivalle tukun rodun tämän hetken parhaimmistoa. 7 000 euron ykkösrahat korjasi Tähen Toivomus, joka palasi voittokantaan kahden hudin jälkeen.

Tähen Toivomus ei pystynyt vastaamaan joukon nopeimmille avaajille alussa sisäradalta, mutta sai silti hyvän juoksupaikan toisesta parista ulkoa. Henri Bollström ajoi Pauli Raivion valmennettavan ykköseksi 800 metrin kirillä.

– En uskaltanut olla ihan puomissa kiinni alussa, mutta saatiin loistava juoksu. Hevonen tuntui tänään koko ajan jättihyvältä ja ravi oli paljon tavallista notkeampaa. Loppusuora ajettiin vasta tosissaan ja kovaa, Bollström iloitsi.

Valmentaja Raivion mukaan hevosen selässä on ollut pientä jäykkyyttä tänä vuonna. Nyt asiat ovat menossa parempaan suuntaan. Seuraavaksi Tähen Toivous starttaa Suur-Hollola-ajossa.

[video]
[/video]Toissa syksyn Derbyssä arvokkaalla kolmannella tilallaan iloisesti yllättänyt Obrigado palasi parrasvaloihin enintään 72 000 euroa tienanneiden lämminveristen ryhmäajossa. Birgitta Lappeteläisen valmennettava teki kovan juoksun johtavan rinnalta ja jyräsi voimalla ykköseksi.

– Kun hevonen oli viimeksi Kajaanissa pettymys ja nyt oli vielä paljon kovempi lähtö, voitto yllätti. Obrigadon menee hyvin vapaalta radalta, Lappeteläinen sanoi.

Valmentajan mukaan Obrigadon viime kausi meni pieleen, kun veriarvojen kanssa oli paljon ongelmia. Nyt näyttää taas hyvältä.

Obrigadoa ohjasti Tomi Haapio. Voiton avain oli kuskin oivallus ajaa takarivistä startannut hevonen johtaneen Roberto Diverin rinnalle jo ensimmäisellä takasuoralla.

– Tuntui että vauhti meni heti hiljaiseksi hiljaiseksi ja katselin, että johtavan rinnalle voisi päästä sopivasti. Loppusuoralla vastustajista ei ollut mitään uhkaa, Haapio sanoi.

Killerillä on ainoana ratana Suomessa niin sanottu niin sanottu open stretch eli ohituskaista, jota pitkin saa maalisuoralla yrittää ohitusta sisäkautta. Sen käytti ensimmäisenä lauantaina hyväkseen Heikki Korhosen valmentama Callela Louis, joka tuikkasi voittoon joukkoa johtaneen Mr Chancen peesistä.

– Helpottihan se päätöksentekoa antaa keulapaikka pois alussa, kun tiesi että lopussa voi päästä koittamaan sisäkautta jos varaa löytyy, ohjastaja Ari Moilanen sanoi.

3-vuotiaat lämminveriset ravasivat Kasvattajakruunun alkuerässä. Lahjakas Stonecapes Seth oli valmis T75-voittoon vasta uransa kolmannessa kilpailussa. Tommi Kylliäinen ajoi Jarno Kauhasen valmennettavan keulapaikalle ja voittoon.

– Hevonen pysyi keulassa mukavan rauhallisena. Sitä tässä on toivottukin, ettei siihen tulisi ainakaan lisää boforia, Kauhanen sanoi.

Toto75-rivin voittajista Lakan Leija ja Mark More hallitsivat juoksujaan kärkipaikalta. Varsinkin Mark More oli vakuuttava.

Oikea T75-rivi

T75-1: 2 Callela Louis

T75-2: 6 Lakan Leija

T75-3: 12 Obrigado

T75-4: 6 Stonecapes Seth

T75-5: 1 Tähen Toivomus

T75-6: 7 Mark More

T75-7: 5 Lexus Dream

Seitsemän oikein tuloksille: 1113,87 euroa

Kuusi oikein: 4,35 e

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt