Ranch Kelly koki yllätystappion Vermossa – voittaja hätyytteli Suomen ennätystä

Julkaistu:

Toto64
Milla Sonik piti pintansa kansansuosikin paineen alla.
11-vuotias supertamma Ranch Kelly starttasi jättisuosikkina Tammatähteen keskiviikkona Vermossa, mutta sai yllättäen tunnustaa nuoren haastajan paremmakseen. Paalulta 20 metriä suosikin edeltä startannut 5-vuotias Milla Sonik eteni alkumatkalla keulaan ja piti paikkansa vaivattomasti maaliin saakka.

– Hevonen tuntui älyttömän hyvältä koko ajan. Sen jälkeen kun päästiin keulaan, yritin pitää tasaisen reipasta vauhtia yllä. Kun Ranch Kelly tuli rinnalle, Milla Sonikiin tuli vain lisää virtaa, ohjastaja Olli Koivunen kertoi.

Harri Koivusen valmentama Milla Sonik noteerasi voittoajan 13,9/2600 metriä, mikä jää vain kymmenyksen Ranch Kellyn vuosi sitten ravaamasta Suomen ennätyksestä. Ohjastaja arveli, että jos joku olisi tullut ihan lopussa rinnalle, Milla Sonikilla olisi ollut vielä varaa kiristää. Ongelmia oli vain kiihdytyksessä, jossa tamma oli lähellä laukkaa.

Kakkoseksi jätetyn Ranch Kellyn suoritus nosti ilmaan ainakin pieniä kysymysmerkkejä ensi viikon lauantain mahdollisen Kymi GP:n ja kuunvaihteen Suur-Hollola-ajon alla. Tamma alkoi menettää otetta keulahevoseen jo loppukaarteessa ja maalisuoran ohjastaja Hannu Torvinen joutui ajamaan varmistellen, kun Ranch Kelly haparoi ja oli laukata.

Toisaalta kun Anne Luttisen silmäterän tähtäin on tuonnempana ja erityisesti Suur-Hollolan voiton puolustamisessa 3,5 viikon kuluttua, tuskinpa Ranch Kellyä oli erityisemmin viriteltykään keskiviikon lähtöön.

[video]
[/video]

Olli Koivunen ajoi kotitalliin toisen T64-voiton, kun Kaptah oli paras 4-vuotiaiden Derbysarjassa. Ruuna sai onnekkaasti kärkipaikan puolimatkan tienoilla Bosse Nicen laukattua keulasta. Sen jälkeen valjakko piti paikkansa varmoin ottein maaliin.

– Kävi vähän joulu, kun Bosse Nice laukkasi. Sen jälkeen arvelin, että meillä on ihan asialliset saumat. Tähtäimet ovat ikäluokkalähdöissä tänä vuonna, ohjastaja sanoi.

Illan kovimman suomenhevoslähdön vei hienon voittovireen löytänyt Sheikki. Matti Lautamäen valmentama ori on yleensä jyrännyt voimillaan kirissä ulkoratoja pitkin, mutta tällä kertaa se onnistui valtaamaan kärkipaikan ensimmäisen takasuoran päätteeksi.

– Erilainen juoksu kuin normaalisti, kun päästiinkin keulaan. Hevonen oli tosi rento auton takana ja pystyy silloin lähtemään hyvin liikkeelle, ohjastaja Arto Hammar sanoi.

Suomenhevosten kolmella kilometrillä juhli Eeti, jonka loppukeväästä puhjennut hirmukunto kestää ihailtavasti. Jouni Törmänen ajoi valmennettavansa alkumatkan aikana kärkeen, minkä jälkeen muille jäi lähinnä kiusaajan rooli. Rinnalle kiertänyt Tuviker pysyi kyllä hyvin tuntumassa maaliin saakka.

– Hevonen jäi vähän painamaan keulassa ja se pikkuisen huolestutti. Ihan tosissaan jouduttiin tekemään töitä tänään, Törmänen kommentoi.

Vihtiläisen Väreen tallin valmennettavien hyvä vire sai jatkoa keskiviikkona, kun Leon Coger veti alusta loppuun lämminveristen pikapyrähdystä. Hurjasti 08,5-vauhtia avanneen ruunan askel painoi ymmärrettävästi lopussa ja Don Corleone Trot kiri hänniltä hurjasti tuntumaan, mutta ei aivan ehtinyt ohi. Voittajan aika oli helteisessä lentokelissä 12,4a/1609 metriä.

– Ensimmäinen 300 metriä ajettiin ihan täysiä ja se näkyi vähän lopussa, isänsä Riston valmentamaa voittajaa ohjastanut Emma Väre summasi.

Nuorten ohjastajien Salamakypärät-kilpailusarjaa ajetaan jo seitsemättä kautta. Keskiviikkona täydet pisteet otti Timo Korvenheimon valmentamaa Ambrielia ohjastanut Anette Antti-Roiko. Valjakko oli mukana kovassa alkuvauhdissa, mutta jaksoi hienosti perille. Ohjastaja avasi hevoselta korvat lopussa viimeistä puristusta tuomaan, mutta se oli lähinnä kosmetiikkaa.

Keskiviikon ravien erikoisuus oli montén eli raviratsastuksen karsintalähtö kolmen viikon kuluttua Göteborgissa ajettavaan suurkilpailuun. Siinä Ruotsista Veijo Heiskasen tallista Vermoon saapunut Viking Olympic oli omaa luokkaansa. Voittoaika 12,8a/2100 metriä on kuusi kymmenystä kovempi kuin voimassa oleva Suomen ennätys.

Oikea T64-rivi

T64-1: 2 Leon Coger

T64-2: 6 Milla Sonik

T64-3: 7 Eeti

T64-4: 2 Sheikki

T64-5: 6 Ambriel

T64-6: 4 Kaptah

Kuusi oikein tuloksille: 400,18 euroa

Viisi oikein: 4,64 euroa

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt