Chief Orlando taisteli kuin leijona – arvokas kakkostila Sweden Cupista

Julkaistu:

Elitloppet-ravit
Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava tienasi 300 000 kruunua.
Pitkään näytti, että Suomeen tulee arvovoitto Elitloppet-lauantain Sweden Cupista. 5-vuotias Chief Orlando teki elämänsä juoksun ja vyöryi johtavan rinnalta kärkeen loppusuoralla, mutta mahtavasti loppua takajoukoista tykittänyt Queer Fish ehti ohi kalkkiviivoilla.

Chief Orlando teki joka tapauksessa niin vakuuttavan esityksen kovasta matkavauhdista välittämättä, että juossee tänä kesänä vain kansainvälisissä huippulähdöissä jos taustavoimat niin haluavat. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamaa ja Esa Himasen sekä Kari Ala-Röyskön omistamaa oria ohjasti lauantaina Björn Goop.

– Hevonen teki upean juoksun, mutta kyllä tappio aina harmittaa tässä tilanteessa. Voittamaan tänne tultiin. Chief Orlando vielä paransi vielä finaaliin karsinnasta ja sillä on selvästi hyvä tulevaisuus edessä. Katsotaan, mihin saadaan kutsuja jatkossa, Mäki-Tulokas sanoi TotoTV:ssä tuoreeltaan finaalin jälkeen.

Valmentaja tiesi myös, että Chief Orlando kiinnostaa edelleen Oslo GP:n järjestäjiä. Myös Kymi GP:stä lohkeaisi takuuvarmasti paikka.

– Mennään nyt kotiin ja mietitään asiaa. Tämä oli kova kisa ja hevosen pitää saada antaa palautua. Katsotaan rauhassa jatkoa.

Finaalin kakkostila oli 300 000 kruunun eli noin 28 000 euron arvoinen. Magnus Träffin valmentama Queer Fish tienasi tuplat Ulf Erikssonin ajamana.

Kärkikaksikko noteerasi kilometriajat 09,7a ja 09,8a 1640 metrin matkalla. Se on kovaa valuuttaa, sillä Solvallan rata ei ole lauantaina supernopeassa kuosissa. Chief Orlandon jyrän alle jäänyt Cyber Lane jaksoi kolmanneksi.

Karsintalähdön voittajana finaaliin startannut Lexus Dream uupui kahdeksanneksi johtavan takaa. Kari Lähdekorven ja kumppaneiden Pastore Bob jäi pussiin ja oli seitsemäs.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt