Komea alku ravipäivälle Solvallassa! Suomalaiset huippuasemista Sweden Cupin finaaliin

Julkaistu: , Päivitetty:

Elitloppet-ravit
Lexus Dream voitti Sweden Cupin karsinnan ja Chief Orlando oli hyvä kakkonen.
Suomalaistoivot hoitivat hienosti leiviskänsä Sweden Cupin karsinnoissa lauantaina. Karsintavoittajaksi ylsi Markku Niemisen valmentama Lexus Dream. Se piti sisäradalta Ari Moilasen ajamana keulapaikan, sai rauhoittaa vauhtia matkalla ja torjui kovaa kirineen Pastore Bobin lopussa.

Lexus Dream polki mailin kilometriaikaan 10,7. Voitto oli 100 000 kruunun arvoinen.

– Alku oli kova, mutta sen jälkeen saatiin ajaa aika lailla omaa ajoa. En osaa sanoa, miten hevonen menee toisen hiitin samana päivänä, mutta ainakin päästään valitsemaan nopealle avaajalle hyvä lähtörata, Moilanen sanoi voittajahaastattelussa.

Lexus Dreamin karsinta oli viimeinen kolmesta, joten sille jää lyhyempi palautumisaika finaalia ajatellen kuin muille karsintavoittajille. Ruunalla oli kuitenkin tuuria arvonnassa ja se pääsi valitsemaan lähtöradan ensimmäisenä karsintavoittajista. Moilanen otti ykkösradan.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando ylsi finaaliin ensimmäisen karsintalähdön kakkosena. Ohjastaja Björn Goop sai orin terävästi liikkeelle ja sijoitti sen keulassa juosseen suursuosikki Cyber Lanen peesiin. Asemat pysyivät ennallaan maaliin saakka.

Chief Orlando rykäisi 1640 metriä kilometriaikaan 11,0a ja hävisi voittajalle kymmenyksen.

Toisena ajetussa karsinnassa suomalaisedustaja Stoneisle Ocean möi nahkansa kalliilla ja revitti Tomi Haapion ajamana 08-vauhtisessa avauksessa johtavan rinnalle. Siitä Isto Kuisman valmentamalle tammalle tuli ymmärrettävästi noutaja jo loppukaarteessa. Lähdön voitti ruotsalainen Dante Boko samalla ajalla 10,7a kuin Lexus Dream.

Elitloppet-lauantain ravit ovat parhaillaan käynnissä Solvallan radalla Tukholmassa. Sweden Cupin finaali starttaa noin kello 16.10 Suomen aikaa. Voittajahevonen kuittaa 600 000 kruunua eli noin 56 000 euroa.

Sweden Cupin finaali 2019, 1640 metriä

1 Lexus Dream
2 Dante Boko
3 Cyber Lane
4 Coquin Bebe
5 Chief Orlando
6 Pastore Bob
7 Queer Fish
8 Arazi Boko
9 Ua Huka

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt