Veteraaniruuna Seabiscuit hurmasi Vermossa – Emma Väre illan hahmo

Julkaistu:

Toto64
Antti Teivaiselle ja Jukka Torviselle myös tuplat.
Vermon T64-kierroksen päättäneessä lämminveristen Isokenkä-lähdössä nähtiin huima soolo keskiviikkona. Kauden neljästä aiemmasta kilpailustaan vain 100 euroa tienannut Seabiscuit leiskautti heti startista keulaan, ja kun kierros hurjasteltiin peräti 11,5-vauhtia täydellä 2100 metrin matkalla, moni oli valmis lyömään roposensa likoon takajoukoissa matkanneiden kirihevosten puolesta.

Viimeistä kauttaan kilpaileva Seabiscuit jatkoi kuitenkin samaa vauhtia maaliin asti ja karkasi lopulta murskaavaan voittoon.

Edellisen kerran 12-vuotias lämminverinen on voittanut maan pääradalla Vermossa lähes kuusi vuotta sitten!

– ”Vanhus” oli tänään menopäällä. Hienoa nähdä, että se nousee sille tasolle mille kuuluukin, ohjastaja Jukka Torvinen kommentoi.

Voitto oli 4 000 euron ykköspalkinnon arvoinen.

Heti lähdön jälkeen alkoivat spekulaatiot reilun kuukauden päästä juostavasta Kymi GP:stä, mutta Seabiscuitin valmentaja Emma Väre ei osannut tuoreeltaan kommentoida mahdollista osallistumista. Suur-Hollola-ajo on paljon todennäköisempi vaihtoehto.

[video]
[/video]

Jo T64-avauskohteessa nähtiin huippuesitys Väreen valmennettavalta, kun Joensuun tähtilukkarin Juha Puhtimäen ideoiman Pesiskimpan omistama Carleman kaarsi voittajaesittelyyn. Ruuna jäi takarivin lähtöpaikalta automaattisesti häntäporukoihin ja kun keulapäässä mentiin hiljaa, tehtävä näytti toivottomalta. Carleman päätti toisin. Vielä loppukurvissakin kärkipää näytti olevan liian kaukana, mutta ohjastajansa käännettyä lopulliseen iskuun neljännelle, radalla näytti liikkuvan vain yksi hevonen. Carleman ehti vielä selvään voittoon.

– Pikkuisen toiveet nousivat ennakkoon kun yksi hevonen oli sisäpuolelta pois, mutta ei se nyt matkalla siltä tuntunut, että meidän kuuluisi voittaa. Loppusuoralle kun tultiin niin tuntui, että meillä liikkuu hevonen ihan eri vauhtia kuin muilla, ohjastaja Jukka Torvinen ihasteli.

Seuraava tähtäin Carlemanilla on kahden viikon kuluttua juostavat Suur-Hollolan alkuerät.

Emma Väre paljasti Carlemanin ja Seabiscuitin olevan kotioloissa parhaat kaverukset ja valmentaja oli huippuiltansa jälkeen luonnollisesti haltioissaan.

– Ihan huikee fiilis, ei tällaista iltaa ole vielä ollut! Tämä ilta menee hevosia hoitaessa, mutta viikonloppuna juhlitaan kavereiden kanssa.

Teivaisen voittokulku sai jatkoa

Ilmajoelta saapunut Enon Vilppi jatkoi T64-kohteiden matalassa suomenhevossarjassa viikko sitten alkanutta Vermon voittokulkuaan. Keulassa tasaista 26-vauhtia vetänyt Jari Aution suojatti voitti lopulta murskaavasti, kun ainoana haastamaan pystynyt Råger laukkasi loppusuoralla tiukassa voittokamppailussa.

– En tiedä miten olisi käynyt ilman Rågerin laukkaa, mutta Eskin (Holopainen) hevonen laukkasi ja peli oli sitä myöten selvä. Enon Vilppi on aina osannut juosta, mutta ollut vähän lapsellinen. Nyt se tuntuu kehittyneen ja aikuistuneen, hevosta ohjastanut Antti Teivainen totesi.

Hurjassa voittoflyytissä kilpaileva Teivainen tuplasi voittomääränsä heti seuraavassa lähdössä, kun Tero Pohjolaisen valmentama Borgmester kiri kolmannesta parista ulkoa selvästi parhaaksi.

– Olen saanut nyt hyviä hevosia ajettavaksi ja välineurheiluahan tämä on. Pitää olla ”tavaraa” aisojen välissä niin ajotkin onnistuvat paremmin, Teivainen sanoi.

Kohti Kuninkuusraveja matkalla oleva Larvan Hurmos hurmasi suomenhevosten ykkössarjassa. Ari Moilanen kierrätti ajokkinsa varhaisessa vaiheessa johtavan rinnalle, mistä 9-vuotias ori runnoi väkisin kärkeen hienossa voittokamppailussa ohi keulassa urhoollisesti vastanneen Kujanpään Jyräyksen.

– Nyt oli hevosessa samanlaista rähinää kuin parhaimmillaan, Moilanen kehui Jouni Miettisen suojattia.

Kohteiden alimman sarjan vei nimiinsä koko matkan keulassa juossut Grace Match. Mika Forss ajoi Aripekka Pakkasen valmennettavaa.

Oikea T64-rivi

Toto64-1: 12 Carleman

Toto64-2: 4 Enon Vilppi

Toto64-3: 1 Grace Match

Toto64-4: 2 Borgmester

Toto64-5: 10 Larvan Hurmos

Toto64-6: 5 Seabiscuit

Kuusi oikein tuloksille: 2798,29 euroa

Viisi oikein: 36,65 euroa

Neljä oikein: 3,94 euroa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt