Tähtitamma ravasi uuden ME-ajan Vermossa!

Julkaistu:

TOTO64
Ranch Kelly on nyt kaksinkertainen ME-hevonen.
Vermo järjesti keskiviikkona SE-kokeen, jossa avoimen tason tammat jahtasivat Joyeuse d’Orin 11 vuotta vanhaa 3100 metrin autolähetyksen SE:tä 16,1 ja siitä saatavaa 1000 euron bonusta. Tähtitamma Ranch Kelly löi keulajuoksulla hölkkäillen tauluun tuloksen 14,0, joka alitti paitsi vanhan SE:n, myös edelliset ME-lukemat 14,3/3100 metriä.

Kyseessä on jo huipputamman uran toinen ME-tulos, kun edellinen syntyi viime syksynä Vincennesissä. SE-tilastoissa Ranch Kellyn nimi näkyy nyt viisi kertaa, kun se hallitsee yli 1600 metrin, yli 2000 metrin, yli 3000 metrin autoennätystä, sekä yli 2500 metrin ja yli 3000 metrin volttiennätystä.

Ohjastaja Hannu Torvinen ei voinut kuin hämmästellä jäähyväiskiertuettaan tekevää 11-vuotiasta tammaa.

– Esitys oli kaikin puolin hieno. Eniten ihmetyttää, että miten helposti se meni tämänkin taas. Ihan puolivahingossa ja kaikki mahdolliset apuvälineet jäivät käyttämättä, Torvinen myhäili.

Tämä kauden aikana siitokseen siirtyvä tähti jättää takuulla nimensä historiaan pitäksi aikaa, sillä osaa ennätyksistä ei rikota aivan heti, osaa ei välttämättä koskaan. Torvinenkin painotti, että ennätykset ovat mieleenpainuvia asioita.

– SE:t ja ME:t ovat harvinaisia juttuja ja tällä on niitä nyt useampi. Se kertoo hevosesta aika paljon.

Ranch Kellya ei ole vielä kutsuttu seuraavaan suomalaiseen superkilpailuun Kymi GP:hen, mutta sen piljetin ilmestyminen valmentaja Anne Luttisen kouraan lienee vain ajan kysymys. Torvinen vieritti vastuun niistä päätöksistä valmentajalle.

– Uskoisin, että Suur-Hollola -voiton puolustaminen on ainakin meillä ohjelmassa, mutta valmentaja päättää mitä kaikkea tähän loppuun sisältyy. Pääasia on, että tamma saisi päättää uransa nyt terveenä ja eiköhän se silloin voita vielä useammastikin ennen ansaittua mammalomaansa.

Mäntyharjulainen Kelly's Team rikastui Vermon voitosta SE-bonuksen myötä yhteensä 5000 eurolla.

Hannu Torvinen voitti Toto64-kierroksella myös Hannu Isotalon valmennettavalla Bring Me Broddella. Voitto oli sille uran ensimmäinen, muttei nähdyllä kirillä varmastikaan viimeinen.

Celebrity Lanen kuparinen rikki mahtikirillä

Oriiden ja ruunien puolella lämminveristen illan kovimmassa lähdössä isokenkäiset oli asetettu 20 metrin takamatkalle, mutta ne miehittivät silti kärkikolmikon. Selvästi terävimmin kirissä liikkui Celebrity Lane, jonka voittoisaa esitystä muut katselivat kunnioittavan välimatkan päästä. Ruuna otti kauden avausvoiton vasta 11. yrittämällä, mutta hurjalla rypistyksellä, sillä voittoaika 13,0/2120 metriä jäi vain kuusi kymmenystä SE-lukemista.

– Ruuna ei ollut saanut aivan samanlaista vaihdetta silmään kuin viime vuonna, mutta on se selvää edistystä osoittanut viime aikoina ja nyt sitten irtosi kunnolla, ohjastaja Tommi Kylliäinen kommentoi Matias Salon valmennettavaa.

Toto64-pelin suurin yllättäjä nähtiin tammahyvityksellä ajetussa 2600 metrin voltissa, kun Vitesse eteni nopeasti johtoon ja otti edellisen tapaan kauden avausykkösensä.

– Tämä oli sopivammassa tehtävässä kuin hetkeen ja passelilla matkalla. Ei alettu pussittelemaan, kun vahvuus on paras ase, Juha Utala kommentoi valmennettavansa yllätysvoittoa.

Sheikki otti toukokuun toisen Toto64-voittonsa suomenhevosten kovimmassa kohteessa. Arto Hammar hyödynsi pitkään kovimman haastajan Tahtovan vetoapua ja ohitti sen varmasti hieman ennen maalia. Lietolainen Matti Lautamäki valmentaa.

Valtra Sisusarjassa vahvin oli Ilmajoen Enon Vilppi, jonka Antti Teivainen ohjasti takamatkan takarivistä taidokkaasti johtoon jo alkumatkalla. Jari Autio valmentaa.

Oikea Toto64-rivi

Toto64-1: 1 Ranch Kelly

Toto64-2: 14 Enon Vilppi

Toto64-3: 11 Celebrity Lane

Toto64-4: 2 Vitesse

Toto64-5: 11 Bring Me Brodde

Toto64-6: 11 Sheikki

Kuusi oikein tuloksille: 579,73 euroa

Viisi oikein: 10,91 euroa

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt