Next Directionille himoittu kutsu Elitloppettiin

Julkaistu:

ELITLOPPET
Elitloppet-karsinnoissa nähdään vuoden tauon jälkeen Suomessa valmennettu hevonen.
Toukokuun viimeisen viikonlopun raviklassikon Elitloppetin 16 armoitetun osallistujan kokoaminen on kuumimmillaan. 11. kutsu jaettiin tiistaina ja se osui leppävirtalaisen Team Look The Winnersin omistamaan Next Directioniin.

Tukholmassa sijaitsevan Solvallan raviradan urheilupäällikkö Anders Malmrot kuvaili julkistamistilaisuudessa radan Facebook-lähetyksessä Next Directionia mairittelevaan sävyyn.

– Hevonen vakuutti Finlandia-ajossa, jossa se sijoittui Readly Expressin takana toiseksi. Mielestäni kyseessä on Suomen paras hevonen tällä hetkellä. Halusimme suomalaisen hevosen mukaan, koska meille saapuu myös aina runsaasti suomalaisia katsojia, Malmrot aloitti perustelunsa.

– Hevonen on nopea avaaja ja sillä on nuori sekä nälkäinen kuski (Iikka Nurmonen). Sellainen valjakko on aina mielenkiintoinen mauste kokonaisuutta ajatellen, Malmrot lisäsi.

Valmentaja ja hevosen yhdessä Pekka J. Korhosen ja Antero Ovaskaisen kanssa omistava Timo Hulkkonen kommentoi kutsua Suomen Hippoksen tiedotteessa.

– Tämä on henkilökohtaisesti aika iso juttu meille, ja tietenkin myös koko meidän tallin porukalle. Karsinnan lähtöpaikka tulee määrittelemään paljon. Hevosen pitäisi kyllä edelleen olla kunnossa. Taitaa meillä olla ainakin Savon paras hevonen, Hulkkonen naurahtaa tiedotteen mukaan.

6-vuotias Next Direction on tienannut urallaan 292 595 euroa. Finlandia-Ajon kakkossijan lisäksi sen uran merkittävimpiin saavutuksiin kuuluu muun muassa kakkossija Suuressa Suomalaisessa Derbyssä vuonna 2017.

Tämän vuoden Elitloppetiin suomalaisväriä tuovat ainakin myös Readly Expressin valmentaja Timo Nurmos, sekä samassa roolissa Makethemarkin taustalla operoiva Petri Salmela. Makethemarkia hoitaa lisäksi suomalainen Anne Raatikainen ja Ranskasta kisaan saapuvaa norjalaisomisteista Looking Superbia Kirsi Manninen.

Viime vuonna suomalaisen Onkel Invest Oy:n omistama Nadal Broline oli finaalissa komeasti kolmas, mutta se kilpaili Ruotsin rekisterissä ja Ruotsissa valmennettuna. 2017 finaaliin selvisi Reima Kuislan D.D.'s Hitman, mutta sekin valmentautui tuona vuonna Ruotsissa. Elian Web jäi vuonna 2017 karsintaan, samoin kuin Bret Boko vuonna 2015. Brad de Veluwe on edellinen täysin suomalainen Suomessa valmennettu finaaliin selvinnyt hevonen. Se oli vuonna 2013 siinä neljäs..

Elitloppetin finaaliin selviytyy kahdesta 16 hevosen karsinnasta 8 hevosta. Molemmissa lähdöissä juostaan 1609 metriä. Finaalin voittaja ansaitsee 3 miljoonaa kruunua eli noin 278000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt