Välähdyksen odotettu paluu – Elitkampen-päätös keskiviikkona

Julkaistu:

VÄLÄHDYS
Vauhtiori Välähdys aloittaa kautensa tiistaina. Kisaa jännätään Solvallassakin.
Lukuisia suurkilpailuja voittanut ja yli 400000 euroa ansainnut Kotkan ihmeori Välähdys avaa 10-vuotiskautensa tiistaina. Valmentaja ja osaomistaja Ville Korjus kertoo hevosen talven sujuneen hyvin ja uuteen kauteen lähdetään positiivisen odottavissa tunnelmissa.

– En tiedä menikö talvi jotenkin erityisen hyvin, mutta meillä ei ollut treenikaudella mitään ongelmia ja silloin jakso on ollut minusta onnistunut. Pohjimmiltaan hevosten kanssa on kuitenkin tärkeintä, että ne saavat olla ja harjoitella terveenä, Korjus huomauttaa.

Välähdyksellä on Teivon avoimessa ryhmässä vain viisi vastustajaa taistossa 2500 eurosta, mutta tasoa riittää silti esimerkiksi Larvan Hurmoksen ja Rapin Aatoksen muodossa. Tähtiori on usein aloittanut kautensa volttilähdöllä, mutta nyt se säntää heti auton perästä matkaan. Korjuksen mukaan se on lähinnä sattumaa.

– Koitin etsiä sellaisen kisan ensimmäiseksi, ettei ihan kovimpia olisi heti vastassa, mutta kyllä niitä vain viivalle osui. Sen puolesta olisi ollut sama ajaa sitten jo Erkon Pokaalikin, mutta oriilla on yleensä ollut hankala pari viikkoa ottava siirtymävaihe hokeista kesäkenkään, jona aikana sillä on askeleet hakusessa ja siihen nähden Vermon kisa olisi tullut ikävästi.

– Aikataulullisesti tämä viikko on hyvä väli aloittaa, sillä nyt päästään ajamaan tiistaina Teivossa ja sunnuntaina Lappeessa. Nyt aloitetaan auton takaa, muttei tarkoituksella näin. Nämä startit otetaan osittain harjoittelun kannalta, sillä ratahiittejä emme ole käyneet ajamassa alle. Uskoisin kuitenkin hevosen olemuksen perusteella, että se on heti aika kilpailukykyinen. Ei tietysti parhaimmillaan, mutta sinnepäin. Painettahan sillä tapaa olla varsinkin tauolta kovasti ja se on se suurin huolenaihe, sekä tuo alkuun luonnollisesti laukkariskiä.

Välähdyksen viime kausi päättyi kuuden voiton putkeen ja edellinen kilpailu oli marraskuussa tasan kuusi kuukautta sitten. Viime vuonna Välähdys laukkasi kaikissa kolmessa ensimmäisessä kilpailussaan, mutta ne olivat kaikki volttilähtöjä.

Elitkampen kiinnostaa miedosti

Solvallan Elitloppet-järjestäjät ovat tehneet jo hyvissä ajoin selväksi, että Välähdys halutaan nähdä heidän toukokuun viimeisen viikonlopun kylmäveriottelussa Elitkampenissa. Korjuksen mukaan päätös pitäisi tehdä keskiviikkona, eikä mies osaa vielä luvata sen suhteen mielipidettä kumpaankaan suuntaan.

– Sieltä oltiin hyvissä ajoin yhteydessä. Lupasin, että keskiviikkona saavat vastauksen. Periaatteessa kisa kiinnostaa, mutta tietysti on hyvä nähdä ensin, miten hevonen suorittaa Teivossa. Negatiivisin asia Ruotsin reissuun liittyen ovat nämä kevään astutuskiireet. Se on melkoista ruljanssia kuljetuksineen ja tosissaan tässä saa miettiä, että sopiiko se matka sitten mitenkään järkevästi tähän kuvioon, Korjus pyörittelee rehellisen avonaisin mielin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt