Salamaspurtti vakuutti järjestäjät – Finlandia-ajoon toinen suomalaisravuri

Julkaistu:

finlandia-ajo
Seinäjoki Racessa edukseen esiintynyt Chief Orlando on vapun jälkeen ravattavan Vermon huippukisan viides varma nimi.
Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamalle Chief Orlandolle jäi hampaankoloon Seinäjoki Racessa viime lauantaina. Ori olisi todennäköisesti voittanut, mikäli olisi vapautunut hiukan aikaisemmin kiriin keulahevosen takaa.

Riuska spurtti nosti Chief Orlandon samaan rintamaan kärkikaksikon Atupem-Pastore Bob kanssa.

– Sellainen olo meille jäi, että jos kiritilaa olisi tullut aiemmin, tulojärjestys olisi ollut erilainen, Mäki-Tulokas arvelee.

– Pääasia kuitenkin oli, että Chief Orlando täytti paikkansa hyvin ja tuli voimissaan maaliin. Hienoa, kun tallissa on tällainen hevonen, jolla on mahdollisuus osallistua isoihin lähtöihin. Eiköhän jonakin päivänä ole meidänkin vuoro onnistua täydellisesti.

Norjassa syntynyt Chief Orlando on ollut suomalaisomistuksessa ja -valmennuksessa viime vuoden toukokuusta lähtien.

Kuusivuotias ori on juossut urallaan 49 kilpailua, joista on voittanut 14 ja sijoittunut 12 kertaa toiseksi. Hevosen ennätys on 10,2a ja voittosumma 203 835 euroa.

Hirmu vastassa

Esa Himasen ja Kari Ala-Röyskön omistama Chief Orlando saa Finlandia-ajossa vastaansa muun muassa ensimmäistä kertaa Suomessa kilpailevan ravimaailman supertähden Readly Expressin.
– Readly Express herättää tietenkin suurta kunnioitusta. Lähtöpaikoilla ja juoksunkuluilla on iso merkitys näissä lähdöissä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun oma valmennettavani on mukana Finlandia-ajossa. Se tuntuu hienolta, Tapio Mäki-Tulokas iloitsee.

Finlandia-ajoon ovat vahvistaneet tulonsa myös Ruotsin Pastore Bob, Suomen Top Of The World ja Ranskan Eridan. Pastore Bob on viime vuoden voittaja.

Seinäjoki Racen voittaja Atupem sai myös kutsun, mutta sen taustajoukot ovat päättäneet osallistua viikkoa aiemmin Göteborgissa juostaviin Olympiaraveihin. Atupem ei näin ollen kilpaile Vermossa.

Finlandia-ajoon kutsutaan kaikkiaan kymmenen hevosta. Sen voittaja ansaitsee 110 000 euroa ja paikan Tukholmassa toukokuun lopussa juostavaan klassikkokilpailuun Elitloppetiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt