Roberto Diver ja Mr Golden Quick 75-voittoihin Uumajassa

Julkaistu:

Ruotsi
Propulsion jyräsi Olympiatravet-karsinnan ykköseksi johtavan rinnalta.
Uumajan lauantain 75-kierros sujui suomalaisittain menestyksekkäästi. Sekä Ossi Nurmosen Roberto Diver että Mika Haapakankaan Mr Golden Quick lunastivat divisioonavoitoillaan paikat Elitloppet-lauantain finaalikierrokselle.

Iikka Nurmonen sai Roberto Diverin Klass I:ssä voltin viitosradaltakin reippaasti matkaan ja suomalaisvaljakko eteni avauskurvissa johtoon. Muut pysyivät varmasti loitolla maaliin asti ja Nameless Stablen omistama kuittasi 125 000 kruunun eli noin 12 000 euron ykkösrahat ajalla 13,9/2140 metriä.

–  Voitto ei yllättänyt. Odotettiinkin, että se pystyy paljoon, Iikka Nurmonen kommentoi.

Petteri Joen Mountain Hooligan venyi Roberto Diverin peesistä kolmanneksi.

Hopeadivisioonaan takarivistä startanneen Mr Golden Quickin tilanne näytti vielä loppukaarteen alussa takajoukoissa synkältä, mutta tutun äkäinen loppukiri nosti Magnus A. Djusen ajokin maalilinjalla johtaneen Island Lifen ohi.

Antti Mykkäsen ja kumppanien omistama ruuna ansaitsi 150 000 kruunun eli noin 14 500 euron ykkösrahat ajalla 13,1a/2640 metriä.

Propulsionilla dramatiikkaakin

Treenitauolta palanneen Propulsionin voitto Uumajan Olympiatravet-karsinnassa ei yllättänyt lauantaina ketään, mutta tapahtumat ennen lähtöä saivat valmentaja Daniel Redéninkin hermoilemaan.

Propulsion pudotti kenkänsä jo alleajossa ja sama toistui esittelyn jälkeen. Myöhäisen kengityksen myötä Örjan Kihlström ei ehtinyt ajaa kunnon pruuvia, mutta itse startissa jenkki oli silti normaalin hyvä.

Keulassa ravannut Muscle Hustle sai tunnustaa rinnalla ravanneen suosikin lopussa selvästi paremmakseen. Propulsionin voittoaika oli 11,3a/2140 metriä.

–  Olen treenannut hevosta paljon kovempaa, koska kyseessä on sen viimeinen kilpailukausi. Kunnossa olevaa Muscle Hustlea ei ollut helppo nujertaa, Redén ihasteli suojattiaan.

Redénin talli juhli myös 5-vuotiaiden Berth Johanssonin muistoajossa, kun Son Of God kiri parijonosta lopussa ykköseksi.

Erik Adielssonin ajama ja Aripekka Pakkasen valmentama Hotshot Luca oli keulasta urhea kakkonen ja tienasi noin 9 500 euroa. Petri Salmelan Hesiod oli neljäs.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt