Keltanuttuisen italialaistähden huipputamma oli omaa luokkansa Seinäjoella – nähdään seuraavaksi Vermossa?

Julkaistu:

Toto75
Ohjastaja-valmentaja Alessandro Gocciadoro löi viime keväänä lopullisesti läpi Pohjoismaiden kovimmissa ravikarkeloissa. Tämänvuotinenkin ryöstöretki on alkanut voitokkaasti.
Keltaisista ajoväreistään tunnettu Alessandro Gocciadoro esitteli Seinäjoella lauantaina suomalaisille 5-vuotiaan huipputammansa Virginia Grifin voittovireen. Hevonen oli avoimessa tammalähdössä niin hieno, että sillä olisi ollut varmasti sanansa sanottavana myös ravien pääkilpailussa Seinäjoki Racessa.

Suursuosikki Virginia Grif ei ladannut täysillä kiihdytykseen, mutta haki silti paikkansa joukon johtajana jo alkumatkan aikana. Se veti kirikierroksen kiihtyvällä tahdilla ja jätti suomalaiset kilpasiskot selvästi taakseen 10-vauhtisessa lopetuksessa. Tamman ei tarvinnut antaa parastaan.

– Tykkään tästä hevosesta tosi paljon. Vastustajatkin tiesivät hevosen hyvyyden tänään ja antoivat meidän tehdä oman juoksun keulassa. Voitto tuli helposti, Parmassa 110 hevosen tallia isännöivä Gocciadoro sanoi Suomessa asuvan tyttärensä tulkkaamana.

Gocciadoron mukaan Virginia Grif saatetaan nähdä uudelleen Suomessa jo Vermon Finlandia-päivänä kolmen viikon päästä. Kykyjensä puolesta se mahtuisi suurella todennäköisyydellä päälähtöön, mutta nähtäväksi jää, minkä hevosen Gocciadoro lopulta valitsee tallistaan kevään kotimaiseen ykköskisaan. Vaihtoehtoja riittää.

[video]
[/video]

Suomenhevostammojen koitoksessa Jussi Suomisen valmentama Juliette Lax jatkoi voitokasta marssiaan kohti kesän kuningatarkilpailua. Suursuosikkina startannut tamma johti joukkoa alusta loppuun vieläkin odotetummin kuin Virginia Grif omaa kisaansa.

Juliette Lax ja ohjastaja Antti Teivainen erottelivat hyvät akanoista 22-vauhtisella kolmannella puolikkaalla eikä vauhtia hillitty lopussakaan. Kepeän näköisesti isoa kovaa ravaavan tamman voittomarginaali oli selvä ja voitto helppoakin helpompi.

– Mielenkiinnolla odotellaan kuninkuusraveja. Pullat ovat hyvin uunissa. Loppu oli köröttelyä ja varaa jäi, ohjastaja Teivainen muotoili suvereenin ylivoiman.

Helsinkiläisen Juliette Tallin omistama tamma on voittanut tämän kauden kuudesta kilpailustaan nyt viisi. Ainoa tappio tuli lähtölaukan vuoksi.

[video]
[/video]

Enintään 120 000 euroa tienanneiden suomenhevosten lähdössä nähtiin potentiaalisia tulevia kuninkuuskilpailuhevosia derbyvoittaja Herra Heinämiehen johdolla. Nousukkaiden turvan edestä pisimmän korren veti A.T. Veeti, joka on jo 13-vuotias veteraani. Ori jyräsi kärkeen mielipaikaltaan keulahevosen kupeelta.

– A.T. Veeti tsemppaa hienosti johtavan rinnalta. Loppusuoralla olin hyvillä mielin ulkoa kirineiden Larvan Hurmoksen ja Tuurin Toivon suhteen, mutta sisäpuolelta kirinyt Joriini oli päästä yllättämään. Sitä A.T. Veeti ei meinannut enää huomata lopussa, ohjastaja Juha Länsimäki kommentoi.

Valmentaja Pasi Teini antoi ymmärtää lähdön jälkeen, että A.T. Veetikin saattaa pyrkiä mukaan kuninkuuskilpailuun tänä vuonna.

Ylivoimavoitto ja laulu päälle

Lämminveristen kolmella kilometrillä vahvin oli kotiradan Excalibur It, jota innokkaimmat tarjosivat jopa lauantain pääkilpailuun Seinäjoki Raceen. Niko Jokela ajoi Antti Mäntymäen valmentaman ruunan matkalla suosiolla kärkeen ohi pelisuosikki North Lexuksen, minkä jälkeen voitto irtosi helposti.

– Varaa jäi tosi paljon ja hevonen tuli pintakaasulla maaliin, Jokela vahvisti.

Valmentaja Mäntymäki väläytti Excalibur Itin seuraavaksi startiksi Porin Kultaloimea kahden viikon päästä. Sen päälle laulumies luikautti Juha Vainion Albatrossin ja sai yleisön suorastaan villiintymään.

Oikea T75-rivi

T75-1: 1 A.T. Veeti

T75-2: 11 Detroit Rock Sisu

T75-3: 2 Turbo-Jytky

T75-4: 6 Virginia Grif

T75-5: 1 Juliette Lax

T75-6: 10 Excalibur It

T75-7: 2 Atupem

Seitsemän oikein tuloksille: 478,12 euroa

Kuusi oikein: 2,64 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt