Vermossa syntyi kärkiaika ja löytyi aikainen kuningatarsuosikki

Julkaistu:

Toto64
Exuberance ja Juliette Lax olivat illan nimet kaviouralla keskiviikkona.
Kevät etenee ja vauhdit kiihtyvät raviradoilla. Vermossa keskiviikkona enintään 80 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa syntyi kauden toistaiseksi nopein voittoaika. Siitä vastasi savonlinnalaisen Talli Elämänilon omistama Exuberance. 7-vuotias lämminveriruuna pysäytti mailin matkalla kellot kilometriaikaan 12,0a, mikä on hevosen uusi komea ennätys.

Eikä aika syntynyt vahingossa. Exuberance joutui tekemään rajusti töitä keulahevosen rinnalla. Silti hevonen puristi vauhdikkaassa voittotaistossa loppusuoralla väkisin ohi joukkoa reippaasti vieneen Sue’s Photon.

– Kova aika tähän vuodenaikaan ja vielä johtavan rinnalta. Tukala tehtävä oli, tällä kertaa voi sanoa ettei voimia jäänyt varastoon, ohjastaja-valmentaja Markus Dahlström tuumi.

Exuberance on nopea avaaja, mutta tällä kertaa kiihdytys piti Dahlströmin mukaan ottaa varman päälle.

– Hevonen oli hiukan epävarman tuntuinen, joten ajattelin että ajetaan tasaisesti.

[video]
[/video]

Kovaa tempoa nähtiin myös alemmissa sarjoissa. Enintään 16 000 euroa tienanneiden sarjassa matkavauhti se oli kärkihevosille liikaa ja voittaja tuli takapareista. Parhaiten lopun kurotti Timo Korvenheimon valmentama ja Tapio Perttusen ohjastama Hurricane Boshoeve.

– Kova matkavauhti käänsi kentän. Viimeisessä kurvissa hevonen oli vielä hyvissä paineissa ja se lähti kirimään tosi kirkkaasti kun vedin laput, Perttunen sanoi.

Lapuilla kuski tarkoitti hevosen näkökenttää kaventavia vedettäviä silmälappuja, joiden ansiosta kiriin voi tulla lisää ruutia.

Juliette Lax hurmasi

Illan kovin suomenhevoslähtö oli rajattu tammoille. Siitä odotettiin Juliette Laxin ja Huimariinan kovaa vääntöä, mutta minkäänlaista taistelua voitosta ei lopulta käyty. Juliette Lax oli ylivoimainen ja voitti häkellyttävän helposti.

9-vuotiaan nousukkaan uran voittosumma on vasta ylittänyt 50 000 euroa, mutta jo nyt on selvää, että se kisaa kesällä Jokimaalla ravikuningattaren seppeleestä terveyden salliessa. Valmentaja Jussi Suominen on tehnyt tamman kanssa hienoa työtä.

– Varmasti hevonen kuuluu sakkiin, joka kisaa siellä. Tamma on ollut oikein erikoisen hyvä alkuvuonna. Toivotaan että se myös pysyy tällaisena, ohjastaja Antti Teivanen sanoi.

Teivainen tietää mistä puhuu, sillä mies on ohjastanut peräti seitsemän kuningatartitteliä. Suomenhevostammojen ykkösketjuun viime vuosina kuuluneen Huimariinan suvereeni löylyttäminen on kova näyttö, vaikka maaliskuuta vasta mennäänkin.

Juliette Lax starttasi keskiviikkona 40 metrin takamatkalta. Teivainen lennätti sen keulaan jo toisessa kaarteessa.

– Tämä on nopea hevonen ja oli tänään erikoisenkin meneväinen alussa. Kun se meinasi kiivetä kaverin kyytiin, ajattelin ettei riskeerata mitään ja ajetaan eteenpäin, kuski kertasi.

Juliette Laxin voittoaika oli 24,9/2140 metriä.

[video]
[/video]

Illan T64-kierroksen toinen vakuuttava tammavoittaja oli Lady Nightingale. Sen edellisen kilpailun epävarmuudesta ei ollut nyt tietoakaan. Leo Mönttisen valmentama tamma ravasi sulavasti ja jyräsi selvään voittoon kärkihevosen rinnalta.

– Lahdessa viimeksi oli tosi raskas rata, jolla epävarmat hevoset olivat tuplasti epävarmempia. Tänään ei ollut ongelmia, ohjastaja Ari Moilanen kuittasi.

Voitto oli Lady Nightingalelle neljäs peräkkäinen.

– Hevonen on mennyt starttien myötä paljon oikeaan suuntaan. Se on etenkin rauhoittunut paljon. Ennen tamma oli kuuma pakkaus, mutta nyt se kävelee kuten hevosen kuuluukin, ohjastaja kehui kärryiltä ajokkiaan loimitettaessa.

Mika Forss oli illan kaksoisvoittaja T64-kohteissa. Voittoajokit olivat Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Leemark’s Ghost ja Nina Pettersson-Perklenin tallin Hijack’em. Molemmat hallitsivat keulapaikalta.

Ensin mainittu oli kuumimpia pelihevosia, mutta Hijack’emin voitto oli yllätys.

– Kova alkuvauhti ei hirvittänyt. Tämä on kuitenkin laiska hevonen, joka tekee mitä kuski haluaa. Halusin tehdä vastustajille selväksi, että ajan keulasta. Vaikka voittomarginaali ei ollut suuri, jäi maku että ruuna olisi jatkanut matkaa vielä muutaman sata metriä eikä sijoitus olisi siitä muuttunut, Forss uskoi.

Oikea T64-rivi

T64-1: 5 Exuberance

T64-2: 10 Leemark's Ghost

T64-3: 11 Hurricane Boshoeve

T64-4: 14 Juliette Lax

T64-5: 3 Lady Nightingale

T64-6: 2 Hijack’em

Kuusi oikein tuloksille: 323,30 euroa

Viisi oikein: 3,50 euroa

Neljä oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt