Ahkerasti kilpaileva teräsmies vei suurimmat setelit Vermossa

Julkaistu:

TOTO65
Hazelhen Hermes oli Vermossa pitelemätön uransa 88. startissaan.
Vermon keskiviikkoravien mielenkiintoisin taisto nähtiin kolmen kierroksen matkalla Voimaliigassa, missä voitosta kamppailtiin toden teolla.

Vahvimmaksi osoittautui Jarmo Saarelan ohjastama Hazelhen Hermes, joka kiri ulkoratoja pitkin ykköseksi.

– Päästiin viimeiseen kurviin tulemaan selissä. Loppusuoralla saatiin Ollin hevosesta (Jugador) ote, mutta sitten Hazelhen Hermes jäi junkaamaan. Santun hevoselle (Tir du Caux) Hazelhen Hermes vastasi hyvin, Saarela kertoi.

Hazelhen Hermes kilpailee erittäin tiheästi, ja kuusivuotias ruuna lähestyy kovaa vauhtia sadan startin rajaa. Viime kaudella se nähtiin viivalla 42 kertaa.

Timo Korvenheimon valmennettavalta Hazelhen Hermekseltä on löydettävissä yksi selvä syy, miksi se pystyy kilpailemaan vaativissakin lähdöissä lähes joka viikko.

– Se ei koskaan juokse itseään tyhjäksi, Saarela näki.

Vermon Voimaliigan voitto ajalla 17,2/3120m tuotti Hazelhen Hermekselle 4 000 euroa.

Whogonow kohti kovempia tehtäviä

Rivin pelatuin hevonen oli kolmannen kohteen Whogonow, joka voitti lähtönsä helposti. Se on startannut Juuso Holttisen tallista kaksi kertaa ja tuloksena on ollut yhtä monta voittoa.

Rattailla nähtiin jälleen Hannu Torvinen, joka oli enemmän kuin tyytyväinen Whogonow:n suoritukseen.

– Hevonen oli tänään paljon parempi ja tasaisempi keulapaikalla kuin viimeksi Lahdessa. Whogonow irrotti tosi helppoon tyyliin eikä minun tarvinnut kuin istua kyydissä.

Whogonow tähtää kahden ja puolen viikon päästä Pilvenmäki -specialiin, joka kisataan Forssan raviradalla. Torvinen on syystäkin luottavainen ohjastettavansa menestymismahdollisuuksiin.

– Whogonow on tosi kyvykkään tuntuinen hevonen.

Talvimeeting Vanjalin nimiin

Vermossa oli harvinaisuutena ohjelmassa monté eli raviratsastuslähtö Toto64-pelin kohteena. Voiton vei selvä ykkössuosikki Vanjali, joka veti keulapaikalla kiihtyvällä tempolla.

– Hevonen määräsi tahdin. Varaa jäi paljon, 22-vuotias ohjastaja Liisa Lanki totesi.

Vanjali on kilpaillut urallaan pelkästään montéssa. Vermossa se starttasi 30. kerran ja nappasi kymmenennen ykkössijansa.

Exuberance pakeni maisemiin

Toto64-rivi lähti käyntiin Exuberancen totaalisella soololla. Keulapaikalle avannut ruuna lopetti vakuuttavasti 10,5-vauhtia.

Myöskään suomenhevosnousukas Kartier ei kohdannut parempaansa. Se teki työt johtavan rinnalla ja vastasi uhkaajilleen varmasti. Kovin haastaja Draken ilmestyi loppukurvissa rinnalle, mutta maalisuoralla Kartier karkasi omille laduilleen.

Kärjen tasaisen kova tempo suosi takana matkannutta Heavy Beatia. Se joutui kuitenkin tekemään täyden päivätyön, kun ruuna joutui spurttaamaan ohi liikenneruuhkien. Viimeisenä Olli Koivusen ajokki tavoitti suosikki Quite Specialin.

Oikea Toto65-rivi

Toto65-1: 4 Exuberance

Toto65-2: 5 Vanjali

Toto65-3: 3 Whogonow

Toto65-4: 9 Hazelhen Hermes

Toto65-5: 8 Heavy Beat

Toto65-6: 10 Kartier

Kuusi oikein -tuloksille 40,5 euroa. Viisi- ja neljä oikein -tulokset jäivät ilman voitto-osuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt