Kokematon tammanousukas selätti Ranch Kellyn – ”Jotain pientä probleemaa oli”

Julkaistu:

Toto75
Vermon lauantairaveissa saatiin osviittaa suomalaisparhaimmiston kevätkunnosta ennen kansainvälisen kilpailuruljanssin käynnistymistä.
Viime vuoden ykköshevonen Ranch Kelly tyytyi ottamaan mittaa tammoista Espoon palkinnossa. Anne Luttisen suojatti tarkkaili alun takapareissa ja eteni johtaneen Callela Ladybossin rinnalle toisessa kaarteessa. Hevonen jyräsi maalisuoralla tutusti kärkeen, mutta voimat eivät yllättäen riittäneetkään voittoon saakka. Ohi kiri suuryllättäjä Stoneisle Ocean.

Ranch Kelly ei ole vielä makeimmillaan talvitreenien jäljiltä, mutta saa suorituksestaan hyväksyttävän arvosanan.

– Jotain pientä probleemaa oli. Ravi ei käynyt ihan toivotusti ja tamma meinasi jopa laukata, mutta kaikki kunnia voittajalle, ohjastaja Hannu Torvinen kommentoi lähdön jälkeen TotoTV:ssä.

Isto Kuisman valmentama Stoneisle Ocean oli tosiaan niin hyvä, että olisi saattanyt lyödä Ranch Kellyn ilman tämän vaikeuksiakin. Avoimiin tammalähtöihin vasta noussut 6-vuotias tamma pilasi kauden avauksensa laukkaan, mutta oli nyt itse varmuus ja tykitti herkällä tyylillä ohi suosikin.

Kyse ei ollut tuurivoitosta, sillä voittaja hyökkäsi kiriin jo 600 metriä ennen maalia ja rynnisti loppumatkan ilman vetoapua. Kisa oli hevosen uran vasta 23:s.

– Kärjessä oli reipas matkavauhti, mikä tuntui meidän kannalta tietysti hyvältä. Tänään hevonen oli huomattavasti rauhallisempi kuin viimeksi ja teki jäätävän kirin, Stoneisle Oceania ohjastanut Tomi Haapio kehui.

Oriiden ja ruunien kultadivisioonafinaalissa voiton vei Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama T.Rex. Johtaneen Regent Zetin rinnalla juossut ruuna näytti jo menettäneen asemansa kirivaiheessa ja joutui nousemaan kolmannelle radalle 500 metriä ennen maalia, mutta sai uudelleen juonenpäästä kiinni ja kurotti viime metrit parhaiten.

Ohjastaja Mika Forss vakuutteli, että valjakolla ei ollut hätää missään vaiheessa, vaikka katsomoon saattoi näyttää toisin.

– 400 metriä ennen maalia uskoin jo vahvasti että edellä menevät lyödään, ja maalisuoran alussa annoin hanaa. Hevonen oli mennyt harppauksen eteenpäin viime kilpailusta.

Regent Zet kesti kakkoseksi ja T.Rexin tallikaveri Star Martini kiri kipakasti kolmanneksi.

Molempien huippulähtöjen voittajat palkittiin 10 000 eurolla lauantaina.

Kauden ensimmäinen kansainvälinen suurkilpailu Seinäjoki-race ravataan 13. huhtikuuta. Siitä kolmen viikon päästä ravataan Vermon Finlandia-ajo. Lauantaina juosseista hevosista akuuteimmat kotimaiset nimet kutsulähtöihin ovat varmasti edelleen Ranch Kelly ja T.Rex.

– Nämä kaksi ovat niitä suomalaishevosia tällä hetkellä, joilla voi ajaa omaa juoksua, Mika Forss vihjasi valitsijoille.
Suomenhevosten tähtidivisioonan finaalissa nähtiin tulevia kuninkuusravihevosia. Esa Holopaisen Viktor Kärppä oli suvereeni voittaja, mutta ei saanut ohjastaja-valmentajaa vieläkään lupaamaan kotiradan kuninkuuskilpailuun lähtemistä ensi kesänä.

Keulassa juosseen Viktor Kärpän heikko hetki lauantaina oli viimeisellä takasuoralla, kun vauhti kiihtyi äkillisesti. Hevonen sai kuitenkin puolustettua asemansa ja oli sen jälkeen vailla vastusta 23-vauhtisessa lopetuksessa.

– Ori oli tänään tosi rauhallinen, mutta kun avasin korvat, se heräsi. Viktor Kärpän meno tulee vielä sujuvammaksi, kun saadaan kevennettyä kengitystä kesää kohti, Holopainen sanoi.

Huippudivisioonassa nähtiin yllätysvoittaja, minkä pohjusti suuren ennakkosuosikin Juliette Laxin lähtölaukka. Johtaneen Joriinin ja rinnalle kiertäneen Mysteerion voittotaistossa pidemmän korren veti väkivahva Mysteerio.

Niko Jokela ohjasti Veli-Matti Kangasluoman valmennettavaa, joka voitti jo kolmannen finaalilähdön tämän vuoden puolella.

– En nähnyt mitä Juliette Laxille kävi kiihdytyksessä, kun piti keskittyä omaan hommaan. Suosikin laukka tietysti helpotti meidän tehtävää. En halunnut ajaa keulaan, kun siitä Mysteerio voi jäädä odottelemaan muita, Jokela sanoi.

Christa Packalenin valmentama Give Me Match oli yksi iltapäivän vakuuttavimmista voittajista. Kokematon ruuna vetäisi keulasta kolmannen 500-metrisen hurjasti 12-vauhtia eikä antanut koville kirihevosille mitään mahdollisuuksia. Voitto oli ruunalle viides peräkkäinen.

– Hevonen rullasi hienosti maaliin ja piti parhaiten vauhtinsa, ohjastaja Hannu Torvinen sanoi.

Samalla taktiikalta keulapaikalta ja kovan matkavauhdin jälkeen finaalivoiton nappasi Miika Tenhusen valmentama Draken. Sille voitto oli jo kuudes putkeen.

– Ruuna oli taas tosi laiska, mutta lähti vastailemaan kun kavereita tuli rinnalle. Hevonen notkistuu koko ajan, ohjastaja Jani Ruotsalainen sanoi.

Pronssidivisioonan finaali ratkesi juoksuasemiin. Keulaspesialisti Freelancer sai vetää joukkoa rauhassa, minkä jälkeen kovien takahevosten kirit eivät kantaneet voittotaistoon saakka. Emma Väre ajoi Harri Koivusen valmennettavaa.

– Hevosella on hyvä tyyli ja älyttömän hyvät hermot. Nytkin se heitti heti maalin jälkeen korvat pystyyn ja tiesi että homma on ohi, ohjastaja sanoi.

Oikea T75-rivi

T75-1: 6 Mysteerio

T75-2: 9 Stoneisle Ocean

T75-3: 3 Give Me Match

T75-4: 7 Draken

T75-5: 5 Freelancer

T75-6: 2 Viktor Kärppä

T75-7: 6 T.Rex

Seitsemän oikein tuloksille: 1071 euroa

Kuusi oikein: 16,10 e

Viisi oikein: 2,30 e

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt