Työmyyrä kiitti ja kumarsi Vermon maalisuoralla – ”Ei juokse koskaan itseään tyhjäksi”

Julkaistu:

toto64
Kiivas kilpailutahti vain innostaa vuoden kolmannen voittonsa Vermossa ravannutta Hazelhen Hermesiä.
Orimattilalaisen Timo Korvenheimon tallin Hazelhen Hermes on taustajoukkojensa kannalta ihanteellinen kilpahevonen.

Viime kauden toiseksi ahkerin lämminverinen ei ole moksiskaan kiivaasta starttitahdista. Ja mikä parasta, ruuna ei jätä koskaan leikkiä kesken, vaan punnertaa aina maaliin asti.

Vaikka Hazelhen Hermes kilpaili viime vuonna peräti 42 kertaa, se on jatkanut menestyksekästä tahkoamistaan ilman taukoja vuodenvaihteen jälkeenkin.

Vermon keskiviikon juoksu oli sille jo alkukauden kahdeksas. Tuloksena oli kolmas voitto.

Tasavauhtinen Hazelhen Hemes saa usein vaativia reissuja, mutta tällä kertaa se pääsi nautiskelemaan muiden vetoavusta maalisuoralle asti.

Kun Jarmo Saarela antoi ajokilleen kirimerkin, se runttasi varmasti ohi keulassa juosseen Zo Zo Hossin rinnalta väkevästi taistelleen Celebration Songin.

– Juoksumme meni tosi hyvin. Suunnittelin ennen lähtöä, että voisimme päästä pitkälle vetävän Celebration Songin perään ja kääntämään siitä kiriin. Juuri niin sitten kävikin, Saarela sanoi.

Hazelhen Hermes oli voittanut arvokkaan Toto75-lähdön lauantaina Kuopiossa.

– Ruuna on vähän terävämpi, kun starttiväli on lyhyt. Se ei juokse koskaan itseään tyhjäksi, vaan jättää aina vähän voimia varastoon.

Saarelan mainitsema ominaisuus mahdollistaa ravihevosilla juuri Hazelhen Hermesin kaltaisen kiivaan starttitahdin.

Ranch Kelly puristi

Viime vuoden kovin lämminverinen Ranch Kelly jatkoi vakuuttavaa menoaan.

Tamma on näyttänyt karistavansa syksyn Ranskan turneen rasitukset kintereistään. Se oli voittanut jo kauden avauskilpailunsa viime viikolla Lahdessa.

Anne Luttisen valmentama Ranch Kelly sai tehdä täyden päivätyön, sillä Callela Eliza harasi piikkipaikalta hyvin vastaan.

– Ranch Kelly oli matkalla vähän nihkeä, sillä startti oli vasta sen toinen pitkän tauon jälkeen. Se ei ole missään nimessä vielä parhaassa terässä, mutta se on vaan niin hieno hevonen, joka osaa kilpailla. Tamma pykäsi, kun tultiin loppusuoralle ja voitti vielä helposti, Hannu Torvinen kehui huippuajokkiaan.

Mielialatamma rokotti lopussa

Ravien seuratuimpia hevosia Ranch Kellyn ohella oli aikuisten joukossa kautensa avannut ikäluokkahuippu Larsman.

Kuusivuotias ruuna teki piikkipaikalta kelpo juoksun, mutta sen perässä loikkarin päälle saanut yllättäjä Annin Vappu viiletti vastustamattomasti ohitse ratkaisumetreillä.

Seppo Vesalan valmennettava ei näyttänyt viimeisellä takasuoralla lainkaan voittajalta. Se alkoi siellä yht’ äkkiä jätättää.

Kun Tapio Perttusen ajama tamma sai uudelleen juonen päästä kiinni, se lähti suorastaan lentoon.

– Suomenhevoset osaavat välillä olla vähän erikoisia kuten Annin Vappukin oli tänään. Ne voivat painaa väärässä kohdassa eivätkä mene toivotusti, mutta tosi terävä 200 kiri tälläkin tammalla on, kun se pääsee vauhtiin. Annin Vappu on hyvin lahjakas, Perttunen kehui.

Korvenheimo ja Perttunen juhlivat myös Vermon pitkän matkan Teräsmiesliigassa.

Perttunen kierrätti Korvenheimon rautaiseen kuntoon valmentaman Cyrius d’Arianen pitkällä kirillä ylivoimavoittoon. Guido di Quattro paikkasi alkumatkan haparointinsa mallikkaasti ja sai myös hyvän arvosanan kakkossijastaan.

– Cyrius d’Ariane on todella hieno hevonen, jolla on hyvä jakso. Se on parantanut menoaan startti startilta, Perttunen mainitsi.

Oikea Toto64-rivi, Vermo 20.2.

Toto64-1: 8 Hazelhen Hermes

Toto64-2: 7 Ready Credit

Toto64-3: 1 Annin Vappu

Toto64-4: 12 Cyrius d’Ariane

Toto64-5: 7 Ranch Kelly

Toto64-6: 10 Cavalier Brodde

Kuusi oikein voitto-osuus 113,20 euroa. Viisi ja neljä oikein ei voittoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt