Ruotsin raveja ravisuttaneen välirikon hevoset uusissa talleissa – valmentaja kommentoi suomalaismiljonäärin tähteä

Julkaistu:

ravit
Onkel Investin hevosista viisi muutti Björn Goopin ja neljä Ville Karhulahden talliin.
Suomalaisen suurhevosenomistajan Onkel Investin ja suomalaislähtöisen huippuvalmentajan Reijo Liljendahlin yhteistyön päättyminen Ruotsissa on poikinut kovasukuisia ravureita eri valmentajien talleihin.

Sulkysport uutisoi maanantaina, että Liljendahl purki neljäntoista Onkel Investin hevosen valmennussopimuksen.

Kirkkain tähti näistä oli viime kevään Elitloppet-kolmonen Nadal Broline, jonka uusi valmentaja on Björn Goop.

Travronden kirjoitti tänään, että Goopin tallin siirtyi neljä muutakin Päivi Laakkonen-Mäkihongon omistaman Onkel Investin hevosta.

Lehden mukaan Onkelin hevosista neljä muutti vuodesta 2008 Ruotsissa ensin apuvalmentajana ja viime kesästä itsenäisenä ammattivalmentajana toimineen Ville Karhulahden talliin.

Karhulahden valmennuksessa oli jo entuudestaan saman omistajan 11 kaksivuotiasta lämminveristä.


”Vaikea tehtävä”

Goop kertoi Travrondenille Ranskasta, että 9-vuotias Nadal Broline on saapunut hänen talliinsa. Hevosen voittosumma on 9 000 000 kruunua eli 850 000 euroa.

– Ruuna on taas vuoden vanhempi. Jos se pärjää yhtä hyvin kuin viime vuonna, se olisi hyvä. Sekin on todella vaikea tehtävä, mutta voimme yrittää, Goop sanoi.

Laakkonen-Mäkihonko kuuluu pohjoiskarjalaiseen Laakkosen-mahtisukuun. Hän ei ole kommentoinut kuusi vuotta Liljendahlin kanssa kestäneen yhteistyön päättymistä.

Liljendahl on ollut myös melko niukkasanainen välirikon syistä.

– Minulla oli erityisen vahva syy tehdä näin, vaikka tuntuu tosi raskaalta menettää sellainen ystävä kuin Nadal Broline. Mutta koko joukkueemme tarvitsee työrauhan eläinlääkäri ja hevosenhoitajat mukaan lukien, Liljendahl kommentoi arvoituksellisesti Sulkysportille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt