Iivo Niskasen ravureilla superviikko – ”Varmasti hyvä tulevaisuus edessä”

Julkaistu:

Toto75
Uuden Superlauantain Toto75:n pelivaihto ylitti 1,2 miljoonaa euroa.
Seefeldin MM-hiihtoihin valmistautuvan Iivo Niskasen raviviikko ei olisi voinut sujua paremmin. Ensin keskiviikkona Vermossa juhli hiihtäjien kimppahevonen Bismarck Comery. Lauantaina Kuopiossa ajetussa T75-kultadivarissa vei yllätysvoiton Cameron Evo, jonka olympiavoittaja omistaa yhdessä Heikki Korhosen ja Kari Lähdekorven kanssa.

Cameron Evo jyräsi kärkeen niin sanotulta kuolemanpaikalta eli johtaneen Ida’s Owenin rinnalta. Vauhtikestävyys on siis tämänkin huippu-urheilijan vahvuus.

– Vauhti hiljeni tosi paljon ja johtavan rinnalla oli hevonen, joka varmasti halusi selän eteensä. Päästiin ilmaiseksi kärjen kupeelle, ohjastaja Iikka Nurmonen perusteli valpasta ja aktiivista taktiikkaansa.

Kuskin mukaan hevonen tuntui tosi hyvältä ja voitti varmasti. Suorituksessa ei näkynyt millään lailla, että alla oli yli neljän kuukauden talvitauko.

– Cameron Evolla on varmasti hyvä tulevaisuus edessä, Nurmonen vakuutti.

Lauantain kisa oli 5-vuotiaaksi varttuneelle Cameron Evolle kauden ensimmäinen. Valmentaja Heikki Korhonen kertoi lähdön jälkeen, että orilla tähdätään keskikesän Suur-Hollola-ajoon. Sen voittaja kuittaa huimat huimat 120 000 euroa. Lauantain voitosta maksettiin 7 000 euroa.

Väsymätön voimanpesä kesti kaiken

Harvoin näkee T75-lähdöissä voittajaa, joka kiertää lähes koko matkan kolmannella radalla ja saa kymmeniä metrejä lisää matkaa vastustajiin verrattuna. Lauantaina nähtiin, kun väsymätön Rokin Maxi teki selvää vastustajistaan Turussa.

– Missään vaiheessa ei huolestuttanut. Viimeisessä kurvissa tuli vielä lisää painetta ohjiin, ohjastaja Pertti Puikkonen vakuutti.

Tehtävää helpottivat pelatuimpien vastustajien Tulingon ja Passittoman laukat alkumatkan aikana.

Pertti Puikkonen on Nyyti-Maria Timosen valmentaman Rokin Maxin vakiokuski ja ajoi sitä jo muun muassa Rovaniemen kuninkuuskilpailussa viime kesänä.

– Kyllä on vahva hevonen! Kun pohja on pitävä ja jalat pitää, hevonen on ihan parhaimmillaan, ohjastaja ihasteli lauantaina.

Kotimaisten ravien alkukauden ehdoton komeetta on 6-vuotias ruuna Roberto Diver. Ossi Nurmosen valmentama ruuna on kilpaillut tämän vuoden puolella jo viisi kertaa, ja voittanut aina. Yhteensä ykköstiloja on putkessa kahdeksan.

Roberto Diver on noussut sarjoissa kohinalla. Lauantaina Kuopiossa se kilpaili ensimmäistä kertaa enintään 40 000 euroa tienanneiden haastajadivisioonassa. Ruuna johti lähtöä odotetusti alusta loppuun, mutta ei voittanut ihan niin leikittelevän kevyesti kuin moni ehkä odotti keulajuoksun jälkeen.

– Vähän tuli spurtteja suotta matkan aikana ja se näkyi lopussa. Intuto haastoi tiukasti, ohjastaja Iikka Nurmonen myönsi.

Nurmonen sanoi myös, että maalisuoran alussa Roberto Diver suti muutaman askeleen ajan tyhjää. Loppu ei siis mennyt tiukoille pelkästään vastustajan hyvyyden vuoksi.

– Jos olisin ajanut koko viimeisen puolikkaan kovaa, hevonen olisi voinut voittaa selvemmin, ohjastaja arvioi.

Superlauantain T75-rivin avasi pelaajien suosikki Draken. Se oli kirissä selvästi paras. Ainoa tiukka paikka oli loppukaarteen pohjassa, kun ruuna näytti jo karanneen omille teilleen.

– Hevonen haparoi siinä muutaman askeleen ja laukka oli lähellä. Voimia oli vielä paljon jäljellä, ohjastaja Jani Ruotsalainen sanoi. Drakenia valmentaa Miika Tenhunen.

Beat of Love hallitsi tammalähtöä. Mika Forss ohjasti Anna Sulinin valmennettavaa.

– Oikein juoksijatamma! Ei siinä ollut kuskilla muuta tekemistä kuin vähän määritellä mitä muut tekee ja hillitä tammaa. Beat of Love tuli täysissä voimissa maaliin, Forss kehui.

Pikamatkalla ajetussa pronssidivisioonassa Freelancer oli paras. Harri Koivusen valmennettavaa ajoi rattaille pikakomennuksen saanut Emma Väre. Valjakko oli kiihdytyksessä ylivoimaisesti nopein ja eikä saanut muilta vastusta lopussakaan.

– Olen tätä vastaan ajanut muutaman kerran ja tiesin, että hevonen liikahtaa auton takaa ihan jonkin verran. Voitto oli tosi helppo, Väre sanoi.

Suomen ravien historian ensimmäisen Superlauantain T75-vaihto nousi peräti 1,214 miljoonaan euroon. Suosiota edesauttoi muhkea 500 000 euron bonus.

Oikealla rivillä sai paperirahaa, kun Cameron Evon järjestämän paukun lisäksi viimeiseen lähtöön saatiin pikkuyllätys. Siitä vastasi kirivahva Hazelhen Hermes, joka hyödynsi reippaan matkavauhdin parhaiten 2600 metrillä.

– Meidän etu oli, että ajoivat kovaa. Tämä hevonen lähtee hiljaa mutta tulee yleensä hyvin perille. Tänään saatiin lähes täydellinen juoksu, ohjastaja Jarmo Saarela sanoi Timo Korvenheimon valmennettavasta.

Oikea T75-rivi

T75-1: 10 Draken

T75-2: 3 Beat of Love

T75-3: 2 Roberto Diver

T75-4: 7 Rokin Maxi

T75-5: 8 Cameron Evo

T75-6: 1 Freelancer

T75-7: 10 Hazelhen Hermes

Seitsemän oikein tuloksille: 663,00 euroa

Kuusi oikein: 7,00 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt