Ranch Kellyllä voitokas paluu Suomen radoille

Julkaistu:

RANCH KELLY
Viime vuoden parhaaksi hevoseksi äänestetty Ranch Kelly aloitti uuden kauden komealla voitolla.
Viime vuonna hurjat 324680 euroa ansainnut ja Suomen kiistattomaksi ykkösravuriksi noussut Ranch Kelly palasi Suomen radoille torstai-iltana Lahden Jokimaalla ja jatkoi siitä mihin Suomessa viime syksynä jäi.

Ranskassa syyskuun lopussa ME:n viilettänyt ja siellä syksyn kilpaillut tähtitamma oli saanut viettää rauhallisen talvitauon kotimaisemissa Mäntyharjulla palattuaan ulkomaan kiertueelta joulukuun puolivälissä. Valmentaja Anne Luttinen toi raskaassa harjoitusbalanssissa kilpailleen hevosen varsin maltillisin odotuksin starttiin, mutta Kelly vähät välitti niistä ja kirmasi pitkällä mahtavalla kirillä ykköseksi kaukaa 5. ulkoparista.

– Tässä lajissa oppii näköjään aina uutta. En osannut odottaa hevoselta tällaista suoritusta aika köykäisten valmistelujen jälkeen, mutta ilmeisesti se kiitti näin sitten saatuaan levätä hetken, Luttinen iloitsi.

Ranch Kellyn lähiaikojen kilpailusuunnitelma on lyöty lukkoon. Hevonen kilpailee seuraavaksi Vermossa tammalähdössä ensi keskiviikkona, jonka jälkeen se latautuu kohti 2.3. ajettavaa Espoon Palkintoa. 10000 euron tammalähdön jälkeen on vuorossa jälleen pieni lepotauko. Luttisen mukaan on päätetty, että loppukeväästä Ranch Kelly astutetaan. Se ei tosin estä hevosta kilpailemasta lähes läpi tämän kauden, vaikka se kantavaksi päätyisikin.

Luttinen heitti vielä lopuksi terveisensä ravi-ihmisille.

– Kelly on minun upea ystävä ja toivotamme yhdessä hyvää ystävänpäivää kaikille, Luttinen kuulutti.

Hevosen vakio-ohjastaja Hannu Torvinen myhäili luonnollisesti myös tyytyväisyyttään.

– Jouduimme kiertelemään matkan aikana hieman enemmän kuin oli alkuperäisissä suunnitelmissa, mutta tamma kiri upeasti. Tottakai se tauko näkyi otteissa, eivätkä hokkikelitkään ole tälle optimi olosuhde. On tämä kuitenkin pohjimmiltaan aivan karmean kova tamma. Tästä on hyvä jatkaa, Torvinen hekumoi.

Ranch Kellyn voittotulos oli 14,6/2120 metriä ja sillä irtosi 2000 euroa Kelly's Teamille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt