Omistaja toivoo tähtihevosensa luonteeseen yhtä parannusta – ”Silloin olisi aika kova tyttö”

Julkaistu:

Superlauantai
Heikki Korhonen haluaisi Callela Ladybossin ottavan vielä eräässä asiassa mallia tallikaveristaan Venicestä.
Lukuisista menestyshevosistaan Venicen johdolla tunnetulla Heikki Korhosella on jännittävät paikat lauantaina.

Kuopiolaisomistajan laadukkaan tallin hevosista avaavat kautensa kotiradalla tähtitamma Callela Ladyboss ja ikäluokkatähti Cameron Evo.

Sorsasalon ravirata isännöi Turun Metsämäen kanssa tulikasteensa saavia Superlauantai-raveja.
Korhosella on selvä käsitys hevostensa voimasuhteista. Hän paljastaa pelaajille, että odottaa selvästi enemmän Callela Ladybossilta.

– Tamma on tällä hetkellä 20 metriä Cameron Evoa edellä, Korhonen painottaa.

Korhosen lausunto ei automaattisesti tarkoita sitä, että Callela Ladyboss olisi tallikaveruksista ensimmäisenä maalissa. Ravilähdöissä voi tapahtua monenlaisia odottamattomia asioita.

– On aika arvoitus, miten tämä kauden avausstartti tammalta sujuu. Sekin esimerkiksi vaikuttaa, kuinka aktiivisesti ykkösradan Ida’s Owenilla ajetaan. Sen ohjastaja Heikki Laakkonen ei yleensä luovuta ennen kuin on pakko, Korhonen spekuloi.

Vihreä kuski

Korhosen tammalla on kokonaan uusi ohjastaja. Sitä ajaa huippunimien jälkeen Korhosen hevosten valmentaja Niko Riekkinen, jonka kokemus ei ole likimainkaan samalla tasolla.

– Kuskikuviot menivät uusiksi, koska Ari Moilanen kilpailee samaan aikaan Turussa. Niko Riekkinen ajaa Ladybossilla ensimmäisen kerran kilpaa, mutta se on hänelle hyvin tuttu hevonen treeneistä.

– Callela Ladyboss on joka tapauksessa niin hyvä hevonen, ettei pärjääminen koskaan yllättäisi sen kanssa.

Korhosen mielestä syyllinen katsoo peilistä, ellei terveiden ravihevosten pyörä pyöri alkukaudella odotetusti.

– Treenikelit ovat olleet niin hyvät tänä talvena, että on miehen laiskuutta, mikäli hevoset eivät kulje toivotusti, kuopiolainen laukoo.

– Callela Ladyboss on saanut liikettä lumisena talvena, vaikka pakkaset välillä paukkuivatkin. Tamma on ollut terveenä ja ihan ok harjoituksissa. Se on pistellyt aika reippaasti treeneissä kotiin päin.

”Olisi aika kova tyttö”

Vaikka 7-vuotias Callela Ladyboss nousi viime kautena kovimpien suomalaistammojen joukkoon, omistajalla on sille vielä yksi toive.

– Jospa se saisi vähän toisenlaista luonnetta startteihin. Se ei ole ollut niissä väsynyt, muttei ole yrittänyt ihan toisiaan.

– Mikäli tamma purisi maalisuoralla kuolainta kuten Venice, silloin se olisi aika kova tyttö. Se ei ole tehnyt sitä likimainkaan samalla tavalla, Korhonen uskoo.

Korhonen kertoo, että hänen kaikkien aikojen hevosensa ja kaksinkertainen Suur-Hollola -ajon sankaritar synnyttää esikoisvarsansa toukokuussa. Toissa syksynä kilparadat hyvästellyt Venice on kantavana amerikkalaisesta siitosjätistä Muscle Hillistä.

Iivon hevosella iso loikka

Hiihtotähti Iivo Niskasen osaomistamalle Cameron Evolle kuuluu myös hyvää. Ikäluokkalähdöistä aikuisten hevosten kivioviin kisoihin täksi vuodeksi siirtyneen oriin terveys on parempi kuin viime kesänä.

– Cameron Evon 4-vuotiskausi ei mennyt odotetusti, koska sen takajalassa oli pientä ongelmaa. Nyt se on kyllä ollut terveen tuntuinen, Korhonen huomauttaa.

– Ori on treenannut Ladybossin tavoin myös asiallisesti, mutta hyppy ikäluokkalähdöistä kovimpia hevosia vastaan ei ole sille mikään helppo juttu tänä vuonna. Toivottavasti Cameron Evolle tulisi hyvä kausi, mutta ei siitä mitenkään varma voi olla.

Kurakeli toiselle haitta

Ravipiireissä on spekuloitu kovasti lauantain rataolosuhteita. Vaarana on, että loppuviikon lämpöasteet ehtivät sulattaa kaviourien lumiset ja jäiset pinnat kuravelliksi.

Korhosen kaksikosta Cameron Evo kärsisi raskaista olosuhteista.

– Jos keli menee oikein pehmeäksi, se olisi iso haitta oriille. Ladybossille olosuhteilla ei sen sijaan ole merkitystä, omistaja kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt